Connect with us

Opinii

Amelia Giurcan, despre controlul Curții de Conturi Călărași: “Analiză asupra mușamalizării unui control instituțional”

Published

on

Amelia Giurcan

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Amelia Giurcan, reprezentanta USR din Consiliul Județean Călărași, a adus în atenția publică constatările alarmante ale Curții de Conturi privind gestionarea fondurilor publice la nivelul instituției. Potrivit consilierei, în raportului de audit au fost identificate numeroase deficiențe privire la respectarea normelor și reglementărilor.

Redăm integral postarea consilierei județene:

Problemele semnalate în raportul de audit al Curții de Conturi indică o serie de deficiențe în gestionarea fondurilor publice la Consiliul Județean Călărași.

Advertisement

Contract de consultanță juridică ilegal: Încheierea unui contract de consultanță juridică, în ciuda interdicției legale, ridică semne de întrebare cu privire la respectarea normelor și reglementărilor. Această acțiune poate indica o posibilă încălcare intenționată a legii în scopul obținerii unor avantaje sau beneficii necuvenite.

Plăți nelegale: Suma semnificativă de 83000 lei plătită în mod nelegal pentru același contract de consultanță juridică în 2022 și 2023 sugerează o practică continuă și sistematică de abatere de la regulile financiare și contabile. Acest lucru poate fi considerat o încălcare gravă a principiilor de baza ale utilizării fondurilor publice.

Proceduri ilegale pentru lucrări de întreținere/investiții: Încredințarea directă a lucrărilor către o societate controlată de Consiliul Județean Călărași, cu documentație care menționează în mod eronat lucrări de întreținere în loc de investiții, ridică suspiciuni de corupție sau gestiune necorespunzătoare a resurselor publice. Valoarea ridicată a acestor lucrări (peste 1100000 euro) agravează gravitatea situației.

Alocări discreționare de fonduri: Faptul că sume importante de bani au fost alocate către diverse proiecte fără aprobarea Consiliului Județean indică o lipsă de transparență și de control asupra cheltuirii fondurilor publice. Aceasta poate crea oportunități pentru practici neetice sau ilegale în distribuirea resurselor financiare.

În final, consilierii USR din Consiliul Județean Călărași vor face o solicitare să li se comunice, în baza Legii 544/2001 către Curtea de Conturi Călărași pentru a comunica măsurile luate în urma controlului.

Advertisement

Opinii

PRM: istorie, prezent și viitor

Published

on

Lumea modei cunoaște o nouă dimensiune cu PRM, platforma care îmbină moda de lux cu stilul stradal, redefinește standardele și aduce în prim-plan branduri renumite, colecții de nișă și articole exclusiviste. De la istoria sa fascinantă până la planurile ambițioase de viitor, PRM continuă să seteze tendințele în industria modei vestimentare. Cu fiecare pas înainte, PRM se dovedește a fi un reper incontestabil pentru cunoscătorii de modă.

Viziunea PRM

PRM s-a născut dintr-o viziune clară: aceea de a crea o platformă unde moda de lux se întâlnește și se combină armonios cu stilul urban. Fondatorii PRM au văzut un gol pe piață și au decis să-l umple prin lansarea unui concept inovator care să servească atât cunoscătorilor de modă, cât și celor pasionați de cultură, artă și design. În esență, PRM RO este mai mult decât o simplă platformă comercială, este un club exclusivist dedicat celor care apreciază detaliile fine ale vieții. Aceasta este viziunea care continuă să alimenteze creșterea și succesul platformei.

Moda și cultura: o sinergie unică

PRM exploatează sinergia dintre modă și cultură pentru a crea o experiență unică de retail. Nu este vorba doar despre haine și accesorii, ci despre un stil de viață care îmbină muzica, arta și designul. Acest aspect holistic al PRM atrage o comunitate de oameni care nu se mulțumesc cu convenționalul, ci caută tot timpul să fie cu un pas înaintea trendurilor. Astfel, PRM devine un punct de întâlnire pentru cei care doresc să exprime mai mult decât simple alegeri vestimentare.

Branduri de top și designeri de nișă

Platforma este cunoscută pentru selecția sa atentă de branduri globale și colecții limitate realizate de designeri internaționali. Printre mărcile de renume care se pot găsi la PRM se numără MM6 Maison Margiela, Rick Owens, Ambush, JW Anderson, Kenzo și mulți alții. De asemenea, PRM aduce în prim-plan designeri de nișă care adaugă un aer de exclusivitate și autenticitate oferitei lor de modă. Aceste alegeri reflectă angajamentul platformei de a oferi clienților doar ce este mai bun și mai inovator în industria modei.

Advertisement

Lansările exclusive de sneakerși

Lansările exclusive de sneakerși și colaborările cu branduri precum adidas Originals și Y-3 transformă PRM într-o destinație obligatorie pentru colecționarii pasionați și entuziaștii de sneakers. Selecția de încălțăminte se străduiește să fie atât diversă, cât și inclusivă, atingând toate gusturile și preferințele. Fiecare lansare este așteptată cu nerăbdare, contribuind la consolidarea poziției PRM ca lider în cultura globală a sneakerșilor.

Exprimarea individualității prin stil

PRM își încurajează clienții să își exprime individualitatea prin modul în care se îmbracă. Fie că este vorba despre alegeri vestimentare îndrăznețe sau de piese statement, PRM este dedicat celor care trăiesc viața după propriile reguli. Platforma nu doar vinde produse, ci inspiră transformarea personalității și exprimarea autentică. Aceste evenimente întăresc legăturile dintre consumatori și brand, creând o experiență de neuitat.

Influența asupra pieței de fashion

De-a lungul timpului, PRM a devenit un trendsetter recunoscut în industrie. Prin combinarea inovatoare a modei de lux cu elemente din stilul stradal, PRM a reușit să schimbe percepțiile și așteptările consumatorilor. A adus un suflu de prospețime și a setat noi standarde în ceea ce privește experiența de cumpărare și stilul personal.

Colaborările cu artiști și evenimente exclusive

Un alt aspect remarcabil al PRM este colaborarea strânsă cu artiști și organizarea de evenimente exclusive care oferă clienților o experiență multisenzorială. Aceste colaborări nu se limitează doar la designeri de modă, ci includ și artiști vizuali, muzicieni și influenceri culturali. Astfel, platforma nu doar vinde produse, ci creează un spațiu unde moda întâlnește arta și cultura, consolidându-și astfel poziția de lider global în industria fashion lifestyle.

Viitorul PRM: expansiune și inovație

Privind spre viitor, PRM nu are de gând să încetinească ritmul. Planurile ambițioase de expansiune și inovare includ extinderea portofoliului cu branduri noi, lansări și colaborări exclusive, dar și îmbunătățirea experienței de cumpărare prin tehnologie avansată și servicii personalizate. PRM își propune să rămână în avangarda modei și să continue să inspire generații prin cultura sa unică.

Advertisement

PRM reprezintă mai mult decât un simplu retailer de fashion. Este un promotor al individualității și un pionier în industria modei. Cu o istorie impresionantă și o viziune clară pentru viitor, PRM nu doar că setează tendințele, ci redefinește conceptul de lux și stil urban, inspirându-și clienții să îndrăznească, să exprime și să trăiască la maximum!

Continue Reading

Opinii

Budești: Praf în ochi după patru ani de incompetență! Ilie Mihai, zero realizări în mandatul său

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În anul 2020, cetățenii din orașul Budești își puneau mari speranțe în noul lor primar, Ilie Mihai, pe care l-au ales pentru promisiunile lui iluzorii de a schimba comunitatea în bine. Cu toate acestea, după patru ani de mandat, mulți locuitori se confruntă în continuare cu aceleași probleme cu care au fost obișnuiți: străzi neasfaltate și pline de gunoaie, dar și lipsa sistemului de canalizare și de apă curentă.

Acolo unde sunt investiții, lucrurile sunt evaluate, de cele mai multe ori, la valori de până la cinci ori față de prețul normal. Deși primarul a făcut multe promisiuni, realitatea s-a dovedit a fi departe de promisiunile sale. Străzile orașului sunt încă pline de gunoaie și gropi în care îți distrugi mașina. Lucrul la care administrația orașului se pricepe cel mai bine pare să fie circul public, pe care edilul îl plătește lunar din banii contribuabililor. Acesta plătește promovarea cu bani publici, dar uită să-și îndrepte atenția către problemele cetățenilor.

Drumurile deteriorate și lipsa unor proiecte de modernizare au dus la disconfort și dificultăți în ceea ce privește mobilitatea locuitorilor.

Advertisement

În ciuda acestor probleme persistente, primarul Ilie Mihai nu a reușit să ofere soluții concrete sau să îndeplinească așteptările comunității. Lipsa de acțiune și de transparență în administrare a adus critici din partea cetățenilor, care se simt neglijați și dezamăgiți de conducerea locală.

În concluzie, mandatul primarului Ilie Mihai din Budești a fost marcat de eșec. Acesta nu a avut nicio realizare notabilă, ci doar cu promisiuni goale.

Continue Reading

Opinii

Ionela Ichim, managera Bibliotecii Județene ‘Al. Odobescu’, acuzată de implicare în campanii politice mascate

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În ultima vreme, unele dintre cele mai importante instituții publice au suferit o metamorfoză îngrijorătoare. Oamenii care ajung să conducă aceste instituții, fie de învățământ sau cultură, “uită” scopul pentru care au fost numiți în aceste poziții deosebit de importante pentru strategia partidului din care provin și transformă instituția într-o fabrică ce generează simpatizanți politici.

În județul Călărași, această realitate devine tot mai evidentă, cu instituțiile publice căutate și acaparate de către politicienii locali pentru a-și promova agendele și pentru a masca activitățile politice sub pretextul unor evenimente culturale așa-zis importante. Niciun eveniment nu este marcat fără ca cineva care vorbește în fața publicului să nu pronunțe numele liderului politic care susține acțiunea culturală-politică…

Un singur exemplu vom da astăzi. Ionela Ichim, președinta Organizației Femeilor Social Democrate din Călărași, numită manageră a Bibliotecii Județene “Al. Odobescu”. Promovarea sa în această funcție ridică multe semne de întrebare în privința criteriilor de selecție, având în vedere presupusa sa implicare politică și lipsa de competențe evidente în domeniul în care activează în prezent.

Advertisement

Potrivit unor surse, Ionela Ichim ar fi fost plasată în această poziție pentru a proteja și folosi instituția în interesul partidului din care face parte și pe care îl conduce din poziția de președintă a OFSD Călărași. Deși Ionela Ichim este cadru didactic, acuzațiile se concentrează pe faptul că aceasta nu își dedică interesul pentru a dezvolta activitățile din bibliotecă, ci este preocupată de bunăstarea structurii politice pe care o conduce.

Această practică nu este singulară și se întâlnește în numeroase alte instituții importante din județ și din țară, însă la Călărași este ceva mai deosebit. Funcțiile de conducere sunt împărțite nu pe criterii de competență sau expertiză, ci pe baza loialității politice, ceea ce afectează în mod evident calitatea serviciilor oferite cetățenilor.

Situația a fost observată de către instituțiile statului, iar Ministerul Culturii supraveghează de mai mult timp acest fenomen. Politicienii folosesc instituțiile de cultură și învățământ pentru a-și promova agenda politică și pentru a-și consolida controlul asupra activităților politice, încălcând astfel normele etice și legale. Informațiile vin și din zona Ministerului Culturii, acolo unde ar fi ajuns o sesizare în care sunt detaliate toate aceste nereguli.

În timp ce politicienii de vârf își ascund amantele din sfera publică, în Călărași această practică pare să facă excepție de la regulă, generând suspiciuni și întrebări cu privire la modul în care sunt gestionate instituțiile publice.

Voci din rândul politicienilor sugerează că promovările, cum ar fi cea a managerului Ionela Ichim, nu sunt întotdeauna bazate pe merite și competențe profesionale, ci pe conexiuni politice și loialitate partinică.

Advertisement

Acesta este motivul pentru care oamenii fără implicare politică nu își pot găsi un loc de muncă în funcție de studiile pe care le-au făcut sau de expertiza acumulată într-un anumit domeniu.

Continue Reading

Cele mai vizualizate