Connect with us

Administrație

Lucrările din parcurile Jirlău și Navrom, la un pas de finalizare! Primarul Marius Dulce se bucură că a adus un suflu nou orașului în cei patru ani de mandat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În cadrul unei conferințe de presă a Primăriei Municipiului Călărași, desfășurată vineri, pe 10 mai, primarul Marius Dulce a vorbit, împreună cu Ionuț Savu și Artur Dinu, despre proiectele desfășurate la nivelul orașului. 

La eveniment, edilul municipiului Călărași a fost întrebat despre cum crede că va arăta orașul nostru după următorul mandat, în cazul în care va recâștiga alegerile, iar acesta are o atitudine optimistă, întrucât Călărașiul a intrat, încă de pe acum, pe o pantă ascendentă, fiind în plină dezvoltare.

„Eu zic că, împreună cu echipa mea, cu siguranță vom câștiga alegerile, pentru că suntem oameni ai faptelor. Noi nu am venit cu scuze, noi n-am venit cu a arăta cu degetul cu ce am mai găsit prin spate sau ce am mai făcut. Noi am preluat, am dezvoltat, am făcut și, astăzi, suntem acolo unde trebuie, chiar dacă mai trebuia, e loc și de mai bine”, a declarat Marius Dulce.

Advertisement

În acest sens, primarul a adus în prim-plan faptul că, în ultima perioadă, orașul a fost vizitat de un număr impresionant de persoane din zonele învecinate, ceea ce denotă că municipiul nostru începe să capete potențial turistic.

„Noi, cu siguranță, vedem un oraș dezvoltat, un oraș turistic, un oraș atrăgător pentru că avem cu ce, avem promenadă, terminăm și portul turistic. Deja, săptămâna trecută, când a fost acest festival de Paști, la Zoo, vreau să vă spun că au venit (n.r. turiști) de la Constanța, București, Slobozia, tot ce avem în zonă, pentru că au fost atrași de acest fenomen”, a povestit edilul.

Ulterior, Marius Dulce a adus în discuție două proiecte de care este foarte mândru, și anume parcurile Jirlău (n.r. Regenerare Zonă Vest) și Navrom, despre care administratorul public Ionuț Savu a declarat că sunt foarte aproape de finalizare.

„După aceea avem parcuri pe care le numim noi, acum, Regenerare Zonă Vest și Navrom, avem pietonalul, deci avem cu ce să ne mândrim, avem unde să atragem, pentru că sunt lucruri care se văd”, a spus primarul.

„Pe proiectul Regenerare Vest și Parc Navrom am intrat în ultima sută de metri privind recepția finală a lucrărilor. Parcurile deja sunt folosite, lumea se bucuredele, dar vom face și recepția lucrărilor”, a adăugat Ionuț Savu.

Advertisement

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate