Connect with us

Administrație

Municipiul Călărași investește în eficiență energetică și regenerare urbană. Ionuț Savu vorbește despre „proiecte de peste 30 de milioane de euro”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, pe data de 10 mai, de Primăria Municipiului Călărași, administratorul public Ionuț Savu, a vorbit despre proiectele deja depuse, dar și despre cele aflate în curs de pregătire, care vizează eficiența energetică și regenerarea urbană în oraș.

Una dintre prioritățile evidente ale administrației locale este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, cu accent pe instituțiile de învățământ. Ionuț Savu a menționat că proiectele de eficiență energetică și reabilitare termică pentru Școala numărul 6 și cantina de la Liceul Ștefan Bănulescu sunt deja în proces de evaluare.

Aceste inițiative nu numai că vor reduce consumul de energie al clădirilor, ci vor și crea un mediu mai confortabil și sănătos pentru elevi și personalul didactic. Dar eforturile nu se opresc aici. Documentațiile pentru alte proiecte sunt deja pregătite, inclusiv pentru anveloparea și re-eficientizarea energetică a altor instituții importante din oraș.

Advertisement

„Ca proiecte depuse, ce avem la ora aceasta și se află în evaluare există (…) proiecte de eficiență energetică și reabilitare termică pentru Școala numărul 6 și cantina de la liceul Ștefan Bănulescu. Bineînțeles, acestea sunt deja depuse, iar în pregătire sunt multe altele, cum ar fi și anveloparea și re-eficientizarea energetică a Liceului Ștefan Bănulescu, Școala Generală numărul 8, Școala Generală numărul 7, Cantina de Ajutor Social și Adăpostul de noapte”, a explicat administratorul public.

Cu toate acestea, succesul acestor inițiative depinde și de disponibilitatea fondurilor necesare. Ionuț Savu a subliniat că se așteaptă deschiderea unei linii de finanțare pentru a putea depune proiectele deja pregătite. Este un pas crucial în drumul către implementarea acestor planuri ambițioase.

„Avem deja documentațiile pregătite, așteptăm doar să se deschidă, luna aceasta sau luna următoare, linia de finanțare, ca să putem depune proiectele. Bineînțeles, sunt în pregătire și pe Programul Operațional Regional 2021-2027 – Mobilitate Urbană și Regenerare Urbană, proiecte de peste 30 de milioane de euro”, a mai spus administratorul public.

În final, declarațiile lui Ionuț Savu reflectă angajamentul puternic al administrației publice locale față de sustenabilitate și dezvoltare urbană în Municipiul Călărași. Prin concentrarea pe eficiența energetică și regenerarea urbană, orașul își consolidează poziția ca un loc modern, responsabil din punct de vedere ecologic și prietenos cu locuitorii săi.

 

Advertisement

Advertisement

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate