Connect with us

Politică

Programul de guvernare al candidatului Amelia Giurcan, susținut de USR, pentru Primăria Municipiului Călărași

Published

on

amelia giurcan

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Amelia Giurcan, candidatul USR la Primăria Călărași, își prezintă programul de guvernare, concentrat pe valorile transparenței, eficienței și respectului pentru cetățeni. Având în vedere nevoile și preocupările comunității locale, programul propune măsuri concrete și soluții inovatoare pentru îmbunătățirea calității vieții în mai multe domenii cheie.

Sunt onorată să prezint acest program de guvernare care reflectă viziunea mea pentru viitorul orașului nostru. Ne-am concentrat pe prioritățile reale ale cetățenilor și am elaborat soluții cuprinzătoare și eficiente pentru a le adresa. În programul nostru de guvernare se regăsesc proiecte inovatoare, precum înființarea unui “Tel Verde Non-Stop” pentru sesizările referitoare la nereguli în activitatea primăriei, înființarea unui compartiment specializat în consilierea tinerilor pentru prevenirea consumului de droguri sau inițierea și implementarea unui proiect pentru construirea unui Centru de Îngrijiri Paliative în comunitatea noastră. Acest centru va oferi îngrijire specializată și suport medical pentru pacienții aflați în stadii avansate ale bolilor cronice sau terminale, precum și pentru familiile acestora. Aceste proiecte reprezintă o noutate absolută pentru Călărași și sunt convinsă că vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții noastre și a copiilor noștri, având convingerea fermă că ÎMPREUNĂ, merităm mai mult“, a declarat Amelia Giurcan, candidata USR la Primăria Călărași.

Amelia Giurcan și echipa sa sunt hotărâți să transforme Călărașiul într-un oraș mai sigur, mai modern și mai prosper pentru cetățeni.

Advertisement

SIGURANȚĂ și RESPECT pentru toți locuitorii orașului

Prioritatea principală a programului de guvernare este siguranța și respectul pentru cetățeni. Amelia Giurcan și echipa sa se angajează să protejeze și să sprijine victimele violenței domestice, oferindu-le un refugiu sigur și suportul necesar pentru a depăși această situație dificilă. De asemenea, se vor concentra pe construirea unei comunități puternice, pe prevenirea criminalității și pe combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, precum și pe sprijinirea tuturor categoriilor sociale defavorizate sau vulnerabile, adoptând o abordare colaborativă.

COMBATEREA CORUPȚIEI și consolidarea administrației în interesul cetățenilor

Amelia Giurcan și echipa sa sunt determinați să combată corupția și să consolideze administrația în interesul cetățenilor. Prin eliminarea birocrației și construirea unui ghișeu digital, vor asigura un proces transparent și eficient în administrarea orașului. Comunicarea transparentă dintre cetățeni și personalul primăriei este un alt punct esențial al programului de guvernare care conține măsuri cuprinzătoare și la acest capitol.

Un VIITOR mai bun pentru COPIII Călărașiului

Advertisement

În programul de guvernare al Ameliei Giurcan, pentru municipiul Călărași, se evidențiază, de asemenea, prioritățile și premierele în educație, proiecte care vizează îmbunătățirea calității și siguranței actului educațional. Printre acestea se numără monitorizarea video a perimetrelor și zonelor adiacente școlilor, parcurilor, locurilor publice de joacă și recreere, precum și a altor instituții publice implicate în procesul educațional. De asemenea, se va introduce un sistem de burse sociale special concepute pentru categoriile de elevi cu risc de abandon școlar, asigurându-le astfel accesul la resurse financiare suplimentare necesare continuării educației. O altă prioritate este conștientizarea și consilierea tinerilor, prin înființarea unui compartiment specializat dedicat exclusiv prevenirii consumului de droguri și reintegrării foștilor consumatori în societate. Prin asumarea acestei responsabilități, Primăria municipiului Călărași va deveni prima din țară care implementează astfel de măsuri.

Dezvoltare ECONOMICĂ și BUNĂSTARE

Programul propus de Amelia Giurcan are ca obiectiv principal și dezvoltarea economică, dar și asigurarea bunăstării cetățenilor. De exemplu, prin accesarea fondurilor europene și atragerea investițiilor private, se urmărește gratuitatea reabilitării termice în Călărași și reabilitarea energetică a clădirilor și asigurarea accesului la apă potabilă, canalizare și gaze.

Guvernare DIGITALĂ, transparentă și EFICIENTĂ

Candidatul Amelia Giurcan se angajează să introducă o guvernare digitală modernă și transparentă, care să asigure accesul facil al cetățenilor la informații relevante despre administrația publică locală și serviciile disponibile. În acest sens, transformarea site-ului Primăriei municipiului Călărași într-un “one-stop-shop” sau ghișeu unic este o inițiativă excelentă pentru îmbunătățirea accesului la informații și sporirea transparenței instituției pentru comunitatea locală.

Advertisement

Înființarea unui „Tel Verde Non-Stop” pentru sesizările referitoare la nereguli în activitatea Primăriei și transmisia în direct a ședințelor la care participă primarul și consiliul reprezintă alte două măsuri esențiale pentru asigurarea transparenței și responsabilității în
administrația publică locală. În același capitol amplu, se urmărește ca încasările și plățile în relația cu cetățenii să se poată desfășura și electronic, prin uƟlizarea cardurilor bancare sau conturilor bancare.

TRANSPORT urban și locuri de parcare

Pentru a răspunde nevoilor tot mai mari ale comunității în ceea ce privește parcarea vehiculelor, se vor iniția soluții pentru opƟmizarea circulației rutiere și construcția unui număr suplimentar de spații de parcare. De asemenea, se vor moderniza transportul public
urban și drumurile publice din oraș. Programul amplu va începe cu o evaluare detaliată a stării acestora și idenƟficarea priorităților de intervenție, precum și implementarea unor sensuri unice pentru a optimiza fluxul de trafic și a reduce congestia rutieră.

Salubritate și SĂNĂTATE

Amelia Giurcan si echipa sa propun măsuri concrete și pentru îmbunătățirea salubrității orașului și promovarea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii Călărașiului. În gestionarea eficientă a deșeurilor își propun să implementeze un plan pentru salubrizarea
tuturor locurilor publice afectate de gunoaie în maximum un an. Implicarea comunității, monitorizarea video și aplicarea legii, îmbunătățirea colectării selective, precum și o serie de proiecte care să sporească calitatea mediului înconjurător sunt alte câteva aspecte cheie.

Prin măsurile propuse în programul de guvernare, candidatul USR, Amelia Giurcan, aduce o viziune nouă și soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Călărași.

Advertisement

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate