Connect with us

Alegeri 2024

Claudia Odorog intră cu cursa electorală. Vasile Iliuță o prezintă pe femeia care vrea să schimbe administrația

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Claudia Odorog, o prezență cunoscută în administrația publică locală din Sohatu, a făcut un pas hotărât către schimbare, anunțându-și candidatura pentru funcția de primar. Lansarea oficială a candidaturii sale a avut loc într-un eveniment festiv desfășurat pe 8 mai, în prezența liderilor locali și a susținătorilor partidului.

Cu o experiență de peste 12 ani în administrația publică locală, în calitate de viceprimar, Claudia Odorog vine cu o viziune proaspătă și cu un angajament pentru dezvoltarea comunei Sohatu. În discursul său de lansare, Odorog a subliniat importanța creșterii calității vieții locuitorilor și a reproșat actualului primar lipsa de implicare în acest sens.

“Am considerat că este momentul potrivit, exact cum am spus și un pic mai devreme, după trei mandatele de viceprimar…consider că o femeie privește altfel lucruri decât un bărbat și poate că la nivelul comunei noastre este nevoie de mâna unei femei în momentul de față” – a explicat candidata PSD pentru primăria Sohatu, Claudia Odorog.

Advertisement

Reporter: După 12 ani de muncă în administrație cum vedeți dezvoltarea localității sau în ce direcție s-a dus ceea ce înseamnă evoluția?

“A stagnat oarecum. Proiectele au fost extrem de puține în perioada aceasta, în ultimii 12 ani. Abia acum au început să se miște un pic lucrurile, dar cred că cu un pic de muncă și un pic de perseverență se va ajunge, într-un final să oferim oamenilor ce își doresc.”

Reporter: Din discuțiile cu oamenii pe care le-ați avut în precampanie, dar și acum, că începe campania, ce vă spun aceștia?

“Sunt nemulțumiți de starea drumurilor, în principal. Sunt nemulțumiți de faptul că nu avem un sistem de alimentare cu apă până la această oră. Este în lucru în momentul de față, dar parcă nu mai au răbdare să se finalizeze. Și ar vrea să se vadă mult mai repede tot ceea ce înseamnă schimbare și tot ceea ce înseamnă progres la nivelul comunei noastre” – precizează Claudia Odorog.

Reporter: Din viziunea dumneavoastră, aveți un plan politic stabilit pentru ceea ce înseamnă mandatul de primar?

Advertisement

“Un plan politic? Un plan de dezvoltare a comunei, nu neapărat un plan politic. Da, comuna noastră trebuie să arate mult mai bine decât arată în prezent, astfel încât tinerii noștri să rămână aici. Chiar dacă vor alege să lucreze în altă parte, în comunele din vecinătate sau în oraș, să se întoarcă și seara, să rămână aici și să înflorească cumva și comuna noastră, pentru că avem nevoie de tineri. Comuna este oarecum îmbătrânită și atunci asta ar fi modalitatea prin care s-ar întinerii cumva comuna și să o repopulăm” – a punctat Claudia Odorog.

Evenimentul a fost marcat de prezența liderului organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, care și-a exprimat susținerea totală pentru candidatura Claudiei Odorog. Împreună cu stafful partidului, Iliuță a încurajat echipa candidatului să continue lupta pentru schimbare și să ofere locuitorilor comunei Sohatu o administrație dedicată și eficientă.

Cătălin Cojocaru, reporter: Prezent în localitatea Sohatul din județul Călărași, o zonă țintă și de mare interes pentru dumneavoastră atât în anul 2020 cât și în 2024. Cum apreciați situația actuală?

“Ei bine, dacă ne referim la anul 2020, Partidul Social Democrat s-a confruntat cu un fermier în cursa pentru primărie și a pierdut în fața acestuia. Am făcut o evaluare a situației și am recunoscut greșeala noastră, astfel că am decis să-l implicăm pe cel mai influent fermier din comuna Sohatul, pe numele său Marian Barbu, în conducerea organizației noastre locale.

“Astăzi ne prezentăm în competiție cu un candidat puternic, cu o persoană experimentată în administrație, Claudia Odorog, care își dorește să devină primar având deja trei mandate în spate. Aducem în față un om cu experiență pentru că Partidul Social Democrat susține candidați care au expertiză în gestionarea unei administrații locale, sprijiniți de președintele Consiliului Județean, alături de Partidul Social Democrat, cel mai influent partid politic din țară și din județul Călărași” – a punctat liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Advertisement

În ultimle două mandate precedente ale dumneavoastră la conducerea Consiliului Județean, ce sprijin a cerut actualul primar din partea Consiliului Județean pentru dezvoltare? Sau, mai precis, a cerut vreodată ajutorul CJ?

“Niciodată. A cerut ajutorul doar în momentul în care un consilier județean din comuna Sohatul, Valentin Popa, l-a criticat în cadrul unei ședințe și a solicitat documentele oficiale. În rest, nu s-au ridicat probleme de la nivelul Consiliului Județean, acesta fiind atât de independent încât a acționat ca și cum ar fi fost fermier în administrație. Dar nu poți fi fermier în administrație, trebuie să fii un administrator experimentat. Eu am depășit acest obstacol acum 20 de ani și am înțeles că nu poți confunda gestiunea unei ferme cu administrarea unei localități. De aceea, astăzi, sunt figura politică dominantă în județul Călărași și mă angajez să câștig mandatul de președinte al Consiliului Județean pentru că am învățat să fac distincția între rolurile de fermier și primar, deputat și președinte al Consiliului Județean.”

Printre participanții la eveniment s-au numărat și alte figuri politice importante, precum Ionela Ichim, lidera Organizației Femeilor Social Democrate, Bogdan Mihai administratorul public al CJ Călărași, deputatul PSD Constatin Bîrcă, primari, care și-au exprimat sprijinul pentru Claudia Odorog și echipa sa.

Cu o echipă tânără și o viziune clară pentru dezvoltarea comunei Sohatu, Claudia Odorog se află într-o cursă electorală pentru a aduce schimbarea și progresul pe care locuitorii îl merită. Alegerile locale din 9 iunie vor fi momentul decisiv în determinarea viitorului acestei comunități, iar Claudia Odorog și echipa sa sunt hotărâți să facă diferența.

Advertisement

Alegeri 2024

PSD/ Marius Dulce “Administrația locală, în mandatul meu, a reușit să acceseze proiecte, finanțate din fonduri naționale și europene în valoare de peste 68 de milioane de euro”

Published

on

Călărășeni,

Administrația locală, în mandatul meu, a reușit să acceseze proiecte, finanțate din fonduri naționale și europene în valoare de peste 68 de milioane de euro. Suma ar putea fi depășită în cazul în care Comisia Tehnico-Economică din cadrul MDLAP va aproba proiectul de reabilitare și modernizare a cinematografului Victoria, investiție previzionată la peste 29 de milioane de lei, adică peste 5,8 milioane euro.

Proiecte 2021-2024
1. Proiecte finanțate prin AFM și PNRR: 239.796.361,40 lei | 47.959.272,28 euro
2. Proiecte finanțate prin PNI Anghel Saligny: 43.854.820,97 lei | 8.770.964,19 euro
3. Proiecte finanțate prin CNI: 8.424.372,99 lei | 1.684.875 euro
Proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Victoria, B-dul 1 mai (parc central), Municipiul Călărași, Județul Călărași”
– Valoarea totală: 29.236.174,54 lei (TVA inclus) | 5.847.235 euro
– Amplasamentul este predat la CNI, proiectul fiind în curs de avizare CTE, în vederea obținerii finanțării de către MDLPA.
4. Proiecte finanțate prin Programul Operațional pentru Granița România – Bulgaria 2021-2027 INTERREG VI-A: 29.486.198,35 lei | 5.897.240 euro
5. Program finanțat prin Fondul pentru Modernizare – Programul – cheie 1: 19.392.654,97 lei | 3.878.531 euro

Un mandat al investițiilor de care municipiul nostru are atâta nevoie.

Advertisement

Vă aștept alături de mine și de echipa PSD pe 9 iunie!
Suntem la poziția 1 pe buletinul de vot!

Cu respect și prietenie,
DULCE MARIUS GRIGORE

MATERIAL DIFUZAT DE SOCIETATEA CALARARASI HEXEL PRESS SRL, COMANDAT DE PSD – FILIALA CĂLĂRAȘI CUI MF: 21240002

Advertisement
Continue Reading

Alegeri 2024

VIDEO. Forța Dreptei, maraton electoral în județul Călărași. Ludovic Orban, prezent printre oameni

Published

on

VIDEO. Forța Dreptei, maraton electoral în județul Călărași. Ludovic Orban, prezent printre oameni

În contextul alegerilor locale din 9 iunie 2024, Partidul Forța Dreptei, sub conducerea liberalului Ludovic Orban, a desfășurat o acțiune de amploare în județul Călărași, marcând un angajament puternic față de comunitățile locale defavorizate.

În cadrul unei conferințe de presă, Camelia Dăscălescu, candidata CJ din partea Forței Drepte, și-a prezentat programul de guvernare, punând accentul pe nevoile comunităților fără servicii medicale și de incluziune socială.

“Sunt Camelia Dăscălescu și mă prezint în fața dumneavoastră nu doar ca antreprenoare, mamă și soție, cât și ca o persoană care crede în puterea comunității de a-și face vocea auzită și de a-și construi un viitor mai bun. M-am născut și am crescut într-o familie frumoasă și iubitoare, părinții insuflându-mi de mică valorile educației și ale muncii cinstite. Am crescut învățând că fiecare pas, oricât de mic, ne poate duce către un viitor mai bun. Încă din timpul facultății, atât eu, cât și soțul meu, ne-am angajat pentru a ne putea asigura un plus de confort material pe perioada studiilor.

Primele noastre locuri de muncă au fost în domeniul publicitar și am folosit experiența de angajați pentru a ne aventura în lumea antreprenorială, în același domeniu. Chiar în mijlocul acestei călătorii am devenit mamă și sunt, de asemenea, recunoscătoare pentru o căsnicie fericită, care mi-a oferit sprijin și stabilitate. Decizia de a intra în politică a venit într-un moment în care mă simțeam împlinită pe toate planurile.

Advertisement

Am ales să intru în politică alături de partidul Forța Dreptei pentru că am convingerea că doar într-o societate guvernată de liberalism autentic oamenii se pot realiza prin propriile forțe. În viziunea mea, administrația publică are obligația să servească cetățenii, în virtutea faptului că aparatul de stat este susținut de cetățeni, prin taxele pe care le plătesc.

Votul este dreptul cetățenilor să aleagă reprezentantul care le va livra cele mai bune servicii publice pentru o viață sigură, confortabilă și prosperă. Până acum, liderii politici locali din județul Calarasi au încălcat, fără excepții, acest contract. Au abuzat de încrederea cetățenilor, de toleranța lor, dar mai ales de banii munciți cinstit de aceștia, pe care i-au folosit fie discreționar, pentru propriile interese, fie incompetent. Cu o experiență de peste 30 de ani în antreprenoriat, sunt șocată de felul în care administrația publică își tratează clienții. Spun asta pentru că în mediul privat clientul este tratat ca un VIP, deoarece reprezintă esența oricărui business. Nu există afaceri fără clienți.

Reprezentanții administrației publice, pe de altă parte, se comportă exact invers: “facturează” cetățenii contribuabili, prin taxe și impozite, dar eșuează în a livra obiectul contractului – ceea ce au promis înainte de alegeri. După care, peste 4 ani, au îndrăzneala să le ceară din nou votul pentru a le administra banii! Această situație este de-a dreptul irațională și imorală, iar eu refuz să o accept!”

Ca simbol al legământului pe care îl fac cu cetățenii județului Călărași, demarez proiectul “Calarasiul Valoros”. Acest program le va oferi cetățenilor respectul pe care îl merită și le va aminti angajaților din administrație că ei sunt în slujba cetățenilor, că aceștia sunt extrem de importanți și trebuie tratați ca niște clienți prețioși și respectați în virtutea acestui contract social.

Concret, cetățenii vor primi un card VIP prin intermediul căruia vor beneficia de avantaje materiale, cum ar fi reduceri, în cadrul unei rețele de furnizori de produse și servicii locale. Prin aceasta încurajăm cetățenii să cumpere de la companiile locale și, în același timp, susținem aceste companii, care își vor mări volumele de vânzări și vor beneficia de promovare suplimentară.

Advertisement

Construim astfel o comunitate strânsă, ce se sustine reciproc.

Proiectul se va numi “Călărașiul Valoros” pentru că fiecare cetățean al județului este extrem de valoros pentru administrația publică locală iar aceasta este premisa pe care dorim să dezvoltăm politici locale, proiecte, bugete etc. În același timp, trebuie să ne reamintim că județul Călărași este unul foarte valoros în economia și ansamblul întregii țări, acum 10 ani fiind considerat “cornul abundenței” în agricultura românească și situându-se pe locul doi în țară la producția de cereale.

Ca Președinte al Consiliului Judetean Calarasi, mă voi lupta pentru a asigura calarasenilor acces la:

  • servicii de sănătate prin centre medicale mobile care vor deservi zonele rurale, fără dispensar
  • apă potabilă și canalizare în tot județul
  • programe de educație tehnică și reconversie profesională

Mă voi lupta pentru

  • a curăța județul de gunoaiele care ne pun sănătatea în pericol,
  • dezvoltarea infrastructurii de irigații în tot județul
  • asfaltarea drumurilor din sate și comune
  • dezvoltarea portului logistic și atragerea de investiții
  • implementarea programelor de finanțare cu bani europeni pentru artiști și operatorii culturali
  • reabilitarea facilităților sportive școlare și investiția în echipele locale de sport

Tuturor călărășenilor le spun că există speranță și că există alternativă – Alianța Dreapta Unită!

Pe 9 iunie vă invit să ieșiți la vot și să alegeți candidații Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean Călărași și Camelia Dăscălescu pentru Președinte al Consiliului Județean Călărași pentru a revigora comunitățile din județul nostru!


Ludovic Orban, prezent la eveniment, a criticat liderii partidelor de guvernare și a îndemnat alegătorii să susțină o schimbare, oferind astfel oportunitatea unei noi echipe să se impună.

Advertisement

“Sunt în județul Călărași pentru a susține candidații Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean. Candidații la funcția de Consilier Județean din localitățile în care voi participa la evenimente și acțiuni de campanie. Am un mesaj foarte simplu și foarte direct către locuitorii județului Călărași. Cine este nemulțumit de modul în care este condusă România și de felul în care este administrat județul Călărași, are o singură alternativă de vot.

Această alternativă este Alianța Dreapta Unită. Adevărații liberali, adevărații oameni de dreapta, adevărații adversari ai PSD și ai practicilor toxice ale președinților, suntem noi. Forța Dreptei, USR, PMP, formațiile politice de centru-dreapta democratice care construiesc singura alternativă viabilă la guvernarea mediocră și coruptă de astăzi, atât la nivel național cât și la nivelul județului Călărași. Către alegătorii liberali, transmit mesajul, adevărații liberali, suntem noi. Forța Dreptei, liberalii de caracter, liberalii care sunt consecvenți cu angajamentele electorale, cu valorile și cu principiile liberale, se găsesc aici, în Forța Dreptei. Noi nu am trădat electoratul, am preferat să trecem în opoziție pentru a ne respecta angajamentele față de oamenii care ne-au acordat votul în 2020.”

Ludovic Orban și echipa sa au vizitat mai multe localități călărășene, inclusiv municipiul Călărași, comuna Perișoru, municipiul Oltenița și comuna Plătărești.

Ziua de campanie electorală s-a încheiat în localitatea Plătărești, unde Ludovic Orban și membrii de seamă ai Forței Dreptei au participat la o întâlnire publică organizată de candidatul partidului, subliniind angajamentul lor față de dezvoltarea și prosperitatea comunităților locale din județul Călărași.

MATERIAL REALIZAT DE SOCIETATEA CĂLĂRAȘI HEXEL PRESS SRL
COMANDAT DE PARTIDUL FORŢA DREPTEI CĂLĂRAŞI (ALIANŢA ELECTORALĂ: ALIANŢA DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORŢA DREPTEI.
COD MANDATAR 21240063

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement
Continue Reading

Alegeri 2024

La alegerile din 9 iunie, călărășenii votează Valentin Barbu pentru Consiliul Județean Călărași

Published

on

Candidatul PNL Călărași pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Valentin Barbu, este primit cu brațele deschise de către călărașeni. Încrederea și susținerea pe care cetățenii acestui județ o au în proiectul politic al liberalilor călărășeni ne arată că își doresc la conducerea județului un om de bună-credință, așa cum este Valentin Barbu, un om care împreună cu primarii să dezvolte, în mod egal, toate localitățile.

“Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc cu adevărat, oameni care își pun toată priceperea și tot timpul în slujba cetățenilor, iar eu iubesc acest județ, iubesc oamenii calzi și buni care locuiesc aici.

Vă spun, cu mâna pe inimă, că echipa liberală reprezintă viitorul acestui judet. Atât eu, cât și echipa mea de consilieri județeni, primarii liberali în funcție dar și candidații noștri la alegerile din 9 iunie, sunt oameni care aduc progres și bunăstare în localitățile unde locuiesc. Binele comunității este pentru noi mereu în prim plan. Este nevoie de o gestionare responsabilă a resurselor, de dezvoltarea infrastructurii locale pentru a oferi oamenilor serviciile și proiectele care să le aducă un trai mai bun.

Suntem oameni de echipă, promovăm transparența și comunicarea deschisă, implicăm comunitatea în procesul decizional, ascultăm nevoile oamenilor și răspundem prompt întrebărilor și solicitărilor acestora. O relație de încredere între președintele de Consiliu Județean, primari și cetățeni duce la o bună colaborare și rezultate tangibile, măsurabile. Asta ne dorim!

Advertisement

Cunosc realitatea din teren, din fiecare localitate din județul nostru. Sunt comune unde primarii liberali, oameni gospodari și cu viziune, au implementat proiecte, au atras fonduri europene și au dezvoltat comunele pentru viitorul generațiilor tinere. Sunt comune în care bătrânii satului beneficiază de toată atenția primarului, dar avem, din nefericire, și comune în care sunt uitați în totalitate de cei care vremelnic le sunt primari. Sunt sate încremenite în timp, în care copiii fac mari sacrificii pentru a putea merge la școală, localități fără apă curentă, fără transport pentru elevi, fără drumuri asfaltate, fără acces la servicii medicale. Astfel de situații sunt inadmisibile într-o țară membră a Uniunii Europene, într-o țară care are la dispoziție atât de mulți bani pentru a dezvolta și implementa proiecte.

Suntem oamenii potriviți pentru a transforma județul Călărași. Aveți încredere în noi, administrațiile liberale au demonstrat până acum că se poate și altfel, că poate să ne fie mult mai bine. Pe 9 iunie, votați pentru dezvoltare, pentru un trai mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare.

Continuăm!”

Comandat de PNL Călărași CUI Mandatar 21240015

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate