Connect with us

Evenimente

La mulți ani, Plutonier adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu!

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Duminică, pe 28 aprilie, domnul Plutonier Adjutant Șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu, care își desfășoară activitatea ca purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” din Călărași, sărbătorește ziua sa de naștere.

În această ocazie specială, dorim să ne alăturăm familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor care îi cunosc și îi apreciază munca, pentru a transmite cele mai calde și sincere urări de bine. Îi dorim sănătate, fericire, împliniri și numeroase succese atât în cariera sa profesională, cât și în toate aspectele vieții personale.

La mulți ani, Ovidiu Tătăranu!

Advertisement

Advertisement

Cultură

Cartea Luminiței Velciu, „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, va fi lansată vineri, la Călărași! Opera îi este dedicată regretatului dirijor Ioan Luchian Mihalea și Grupului Coral Song

Published

on

By

Vineri, pe 24 mai, începând cu ora 17:00, călărășeanca Luminița Velciu va lansa, la Muzeul Municipal Călărași, cartea intitulată „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”. Opera a fost scrisă în colaborare cu membri din Grupul Coral Song, în memoria fondatorului Ioan Luchian Mihalea, un celebru compozitor și dirijor român. 

În urmă cu aproximativ 50 de ani, Ioan Luchian Mihalea a pus bazele unui grup vibrant, care a reușit să se diferențieze prin stilul său unic, față de celelalte coruri de la acea vreme, întrucât nu recita cântece patriotice, iar membrii lui aveau un talent remarcabil și un stil vestimentar inedit pentru acea perioadă.

„A fost o istorie, o poveste întreagă. Lumea are nevoie de această carte să descopere, cei care au uitat să-și aducă aminte și, cei care nu știu, să învețe ce a însemnat proiectul Song, proiectul Minisong, viața lui Ioan Luchian Mihalea, cel care a format o grămadă de oameni pe care îi vedem acum în industria muzicală și nu numai”, a povestit Luminița Velciu, într-o emisiune recentă a Radio România București FM.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Călărași PRESS, autoarea cărții „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, a vorbit, cu mari emoții, despre lansarea acestei opere, eveniment la care visa de zeci de ani: Eu simt, acum, că-mi împlinesc foarte târziu un vis pe care îl nutresc de aproape 50 de ani, pentru că mi-am dorit foarte mult ca, într-o bună zi, să pot să aduc Grupul Coral Song și pe Ioan Luchian Mihalea la Călărași”.

Advertisement

Luminița Velciu și-ar fi dorit să înfăptuiască acest vis alături de mentorul ei și al Grupului Coral Song, care, din păcate, nu va putea fi martor la această realizare: „Din păcate, soarta nu a făcut ca eu să pot să aduc Songul la Călărași, împreună cu Ioan Luchian Mihalea, dar, în acest an și cu ocazia acestui eveniment, am să-mi închipui tot timpul că undeva acolo lângă mine va fi el”.

Evenimentul în care Luminița Velciu își va lansa cartea va fi unul inedit

Deși Ioan Luchian Mihalea a trecut în neființă în urmă cu trei decenii, destinele celor din Grupul Song au fost ghidate, în continuare, de bagheta lui, întrucât, prin prezența sa carismatică, dar și prin devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în timpul vieții, a reușit să-și pună amprenta asupra a peste 120 de persoane de pe întreaga Planetă, care, astăzi, îi duc numele și istoria mai departe, printr-o carte de 340 de pagini.

„De fapt, Ioan Luchian Mihalea mă aduce pe mine la Călărași acum, pentru că această carte, care este închinată lui, o carte scrisă de noi toți, cu gândul la el, este prima carte scrisă de Song despre el însuși, după 50 de ani de când Songul a fost constituit. Este prima biografie reală a lui Ioan Luchian Mihalea, la 30 de ani după ce a fost omorât. (…)

Cuprinde 20 de ani de activitate artistică a unui fenomen care s-a putut întâmpla în mod absolut miraculos într-o Românie cu lumina stinsă, într-o Românie în alb și negru, în care Songul, prin muzicalitate, prin dăruire, prin foarte mult talent și foarte multă libertate interioară, a aprins lumina”, ne-a explicat Luminița Velciu.

Evenimentul desfășurat la Muzeul Municipal Călărași nu va fi o lansare de carte obișnuită, ci în cadrul său se vor desfășura proiecții ale vorbitorilor din carte: „Ei vor fi prezenți prin proiecții ale celor mai spumoase și nepieritoare momente pe care Songul le datorează Televiziunii Române, în egală măsură cum și Televiziunea Română îi datorează Songului niște premii internaționale”.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Astăzi se dă startul Festivalului Flori de Mai! După ce program se va desfășura evenimentul mult așteptat de călărășeni

Published

on

By

Începând de astăzi, 23 mai, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași deschide porțile celui mai așteptat eveniment muzical – Festivalul Flori de Mai. Aflat la cea de-a XXXIV-a ediție, acest festival-concurs de interpretare a muzicii ușoare românești aduce pe scenă talente noi și artiști consacrați, promițând patru zile pline de emoție și voie bună.

Evenimentul va reuni tinere talente și artiști consacrați din România într-un spectacol de neuitat. Organizatorii au pregătit un program divers și captivant, menit să încânte publicul cu interpretări de excepție și momente artistice de neuitat.

Festivalul Flori de Mai se va desfășura pe durata a patru zile, după cum urmează:

 • 23 mai:
  – ora 15:00 – Concurs Floricele de Mai: Sala Barbu Știrbei găzduiește competiția dedicată tinerelor talente, unde cei mai promițători tineri interpreți vor concura pentru a impresiona juriul și publicul.
  – ora 20:00 – Concerte: pe platoul Consiliului Județean, spectatorii vor avea ocazia să se bucure de prestațiile artistice ale lui AZA, Florian Rus și Mira, într-un concert care va deschide oficial festivalul.

 • 24 mai:
  – ora 20:00 – Gala Laureaților Floricele de Mai, în cadrul căreia cei mai buni dintre tinerii participanți vor fi premiați. Evenimentul va fi urmat de concertele susținute de Eric Crăcană, Catinca Leu și trupa VAMA, care vor aduce energie și entuziasm pe scena festivalului.

 • 25 mai:
  – ora 17:00 – Concurs Flori de Mai: Sala Barbu Știrbei va fi din nou centrul atenției, unde interpreți din întreaga țară vor concura pentru a câștiga trofeul Flori de Mai.
  – ora 20:00 – Concerte: seara va continua pe platoul Consiliului Județean cu spectacole susținute de Andia, Mario Fresh și legendara trupă 3 Sud Est (3SE).

 • 26 mai:
  – ora 20:00 – Gala Laureaților Flori de Mai, care va fi cea mai importantă seară a festivalului. În cadrul ei vor fi premiați câștigătorii competiției principale. Gala va fi urmată de concertele lui Dominique Simionescu și Puya, care vor încheia evenimentul într-o notă de sărbătoare și bucurie.

Festivalul Flori de Mai va fi prezentat de carismaticele Lavinia Vasile și Sonia Jecu, care vor ghida publicul prin momentele speciale ale evenimentului. În perioada 23-27 mai, cinematograful va fi închis pentru a permite desfășurarea acestui festival grandios.

Advertisement

Intrarea la toate evenimentele desfășurate în cadrul festivalului este liberă, oferind astfel oportunitatea tuturor iubitorilor de muzică să participe și să-și susțină artiștii preferați.

Continue Reading

Evenimente

Ziua Copilului, sărbătorită cu mare fast la Zoo și în Parcul de Vest! Primăria Municipiului Călărași a pregătit activități gratuite și surprize pentru cei mici

Published

on

By

Primăria Municipiului Călărași pregătește un eveniment special de Ziua Copilului, pe 1 iunie, desfășurat în două locații diferite. Dimineața, între orele 10:00 și 12:00, micuții sunt așteptați la Complexul de Agrement Zoo Călărași, unde vor avea parte de diverse activități și surprize gratuite. Seara, între orele 18:00 și 21:00, evenimentul continuă în Parcul de Vest (zona Jirlău), unde copiii sunt invitați să vină costumați în personajele lor preferate și să participe la numeroase activități distractive și spectacole.

În intervalul 10:00 – 12:00, la Complexul de Agrement Zoo Călărași, cei mici vor beneficia de intrare liberă și de o serie de activități captivante. Punctul culminant al dimineții va fi aniversarea hipopotamului Cooper, sărbătorită la ora 11:00, cu acadele și înghețată gratuite pentru cei mici.

În cazul în care vor dori să plece cu o amintire de la ziua lui Cooper, copiii vor putea face fotografii instant la Oglinda Foto. Ba mai mult, aceștia se vor întâlni cu mascotele din Paw Patrol și vor putea participa la un atelier de face painting, toate acestea fiind oferite gratuit.

Seara, între orele 18:00 și 21:00, Parcul de Vest devine locul magic pentru toți micuții, unde sunt așteptați să vină costumați în personajele lor preferate. Atmosfera va fi una de basm, cu decoruri inspirate din „Alice în Țara Minunilor” și o casă de baloane gratuite pentru copii.

Advertisement

De asemenea, micuții se vor putea distra într-un castel gonflabil și vor avea ocazia să câștige premii la tombola special organizată pentru ei. La ora 18:30, un spectacol de magie va încânta publicul, iar seara se va încheia în mod spectaculos, cu lansarea de lampioane și o discotecă în aer liber, pentru cei mici.

Prin organizarea acestui eveniment de Ziua Copilului, Primăria Municipiului Călărași dorește să ofere o zi de neuitat pentru toți copiii, plină de surprize, bucurii și activități interactive, transformând 1 iunie într-o adevărată sărbătoare pentru cei mici.

Continue Reading

Cele mai vizualizate