Connect with us

Știri

Ce se întâmplă cu nodul intermodal de la ieșirea din municipiul Călărași? Administrația locală face noi precizări

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Municipiul Călărași ar fi trebuit să beneficieze deja de un nod intermodal care ar fi trebuit să fie poziționat în zona de vest a orașului (Siderca), conform proiectului „Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transport în zona de vest (Siderca) a municipiului Călărași”. Proiectul a fost anunțat în 2020 și trebuia să fie finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Termenul de finalizare era până la 31 decembrie 2023, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În prezent, proiectul a fost redepus pe POR 2021-2027, iar administrația locală garantează că „se va face”. 

„Vizavi de proiectul intermodal cu Siderca, se va redepune pe Programul Operațional Regional 2021-2027. Proiectul se va face și nu se va face din banii primăriei sau din împrumuturi, așa cum spun câte unii, se va face din fonduri europene”, a transmis într-o conferință de presă de la Primăria Municipiului Călărași, Ionuț Savu, administrator public al municipiului.

Proiectul este în completarea modernizării străzilor București și Prelungirea București și are ca scop îmbunătățirea transportului local prin construirea unei clădiri administrative, amenajarea unei parcări subterane pentru 37 de autoturisme, 4 locuri autocare și un rastel pentru biciclete, amenajarea unui spațiu liber adiacent spațiului de parcare, cu zone verzi, alei și mobilier urban și montarea unui sistem IT de control acces proiectat și optimizat special pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor autoturismelor .

Advertisement

 

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate