Connect with us

Cultură

Ediție specială – 1 Decembrie 2023 / Lumea nevăzută din spatele cuvintelor, cu scriitorul Dan Bițuică

Published

on

Într-o atmosferă plină de evocare și amintiri, scriitorul călărășean Dan Bițuică a dezvăluit lumii cel de-al șaselea său roman intitulat „Apusul stelelor de tinichea”. O capodoperă de ficțiune ce străbate culisele societății românești în perioada tulbure a comunismului, cu puțin timp înainte de Revoluție.

În centrul poveștii se află Emil, un protagonist confruntat cu realitatea aspră a vieții sub regimul comunist. Prin paginile sale, Bițuică explorează lipsurile, nedreptățile și atmosfera plină de teamă și neîncredere care caracterizau societatea acelor vremuri. Revolta interioară a oamenilor devine din ce în ce mai puternică, prefigurând Revoluția care va dărâma comunismul.

Într-un interviu acordat cu ocazia Zilei Naționale a României, scriitorul  împărtășește experiențele și secretele din spatele cuvintelor sale. Este o incursiune fascinantă în lumea sa creativă și în trăirile care au inspirat cele șase romane scrise în ultimii ani.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Dan Bițuică subliniază importanța lecturii și cum aceasta poate pătrunde adânc în viața cotidiană. Într-un interviu realizat de Cătălin Cojocaru, editor al site-ului Calarasipress.ro, scriitorul vorbește despre rolul important al cărților în formarea percepțiilor noastre asupra lumii.

Advertisement
Advertisement

Cultură

Danubius MotorFest, cel mai iubit festival dedicat motocicliștilor revine în Călărași în 2024

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Danubius MotorFest 2024 – Pregătește-te pentru o explozie de energie și pasiune!

Ești pregătit să te alături unei adevărate legende în lumea moto și a rockului? Danubius MotorFest 2024 este evenimentul pe care nu îl poți rata în această vară!

După un an plin de succes și senzații tari, revenim în forță în 2024 pentru a-ți oferi cele mai tari experiențe moto și rock posibile!

🤘 Concerte live
🏍️ Parade moto
📸 Expozanți și dealeri din industrie
📋 Workshop-uri conduită defensivă și prim ajutor
🎸 Concursuri incitante și premii fabuloase
🍔 Standuri cu mâncare și băutură

Te așteptăm cu nerăbdare să ni te alături la cea mai tare petrecere moto și rock a anului la Danubius MotorFest 2024! Let’s rock the road together! 🤘🏍️🎸

Advertisement


În perioada 21 – 23 iunie 2024, Călărașiul va găzdui pentru a doua oară evenimentul „Danubius Motor Fest”, ce va avea loc pe Stadionul Ion Comșa și va atrage mii de pasionați de motociclete din întreaga țară. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, acest eveniment promite să fie un adevărat regal al motoarelor și muzicii rock, oferind participanților o experiență memorabilă și plină de adrenalină.

Continue Reading

Cultură

„Ursul” lui Cehov pornește concursul. Cum poți să câștigi un bilet la piesa de teatru

Published

on

Dacă ești pasionat de arta dramatică și vrei să fii martorul unei reprezentații de excepție, ai șansa să câștigi acces gratuit la piesa de teatru „Ursul de A. P. Cehov”. Evenimentul va avea loc pe data de 25 februarie, pe scena sălii Barbu Știrbei din Călărași.

Despre piesa de teatru:

Distribuția piesei este susținută de talentații actori ai Teatrului Coquette și este coordonată scenic de către Ruxandra Bălașu. „Ursul” este o comedie clasică ce aduce în prim-plan personaje surprinzătoare: o tânără văduvă îndoliată, un creditor furios și un valet fricos. Într-o încurcătură plină de umor, aceste personaje se contopesc într-o poveste ce te va ține cu sufletul la gură.

Despre actorul Marius Bodochi:

Participarea extraordinară a actorului Marius Bodochi aduce un plus de valoare interpretării. Recunoscut pentru prestațiile sale carismatice, Bodochi aduce la viață personaje complexe și reușește să impresioneze prin navigarea sa fluentă între registrele emoționale. Interpretarea sa în „Ursul” promite să fie un moment artistic de excepție, captivant și memorabil.

Advertisement

Punem la bătaie două bilete la piesa de teatru! 

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A OBȚINE UN BILET

  1. Follow paginii de Instagram [Călărași Press]
  2. Intră în canalul nostru de comunicare de pe [WhatsApp]
  3. Distribuie postarea despre concursul nostru pe profilul tău de Facebook, însă ai grijă să fie publică!

STRÂNG CELE MAI MULTE APRECIERI LA POSTRARE ȘI CÂȘTIGI!

ANUNȚĂM CÂȘTIGĂTORII PE 24 FEBRUARIE LA ORA 21:00

Câștigătorii vor fi anuntați la ora 21 în ziua de 24 februarie, printr un update la acest articol.

Continue Reading

Cultură

Atelierele lui Mărțișor, la Muzeul Dunării de Jos

Published

on


Muzeul Dunării de Jos,  instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 26 – 29 februarie 2024, în cadrul proiectului ”Atelierele Muzeului”,
Atelierele lui Mărțișor
În acest an, aceste ateliere se vor desfășura atât la Secția de Etnografie și Artă populară (bloc Arcadia), cât și la Secția Arheologie (demisolul Consiliului Județean Călărași).
Persoanele interesate să participe la atelierul de la Secția Etnografie, sunt așteptate să se înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Perioada de desfășurare: 9-12. Taxa de participare: 2 lei/persoană.
Pentru atelierul de la Secția Arheologie, înscrierile se fac, de luni până vineri, la numărul de telefon 0729960279. Perioada de desfășurare: 9-12. Taxa de participare: 2 lei/persoană. Atelierele se adresează persoanelor cu vârste mai mari de 6 ani! Vă așteptăm cu drag!
Muzeograf,
Dr. Andreea Parnic

Continue Reading

Cele mai vizualizate