in

VIDEO. Ziua Națională a României, marcată în localitatea Ciocănești cu depuneri de coroane și fasole cu cârnați

Ziua Națională a României a fost marcată cu mare fast și în localitatea Ciocănești din județul nostru. Edilul Pavel Petre alături viceprimar, directorul Dan Melente, inspectorul-șef al Jandarmeriei Călărași, col. Marcu Ionel, soborul de preoți, s-au ocupat de buna desfășurare a minunantului eveniment destinat rememorării a 101 ani de la Marea Unire din 1918

Primar Petre Pavel: Fie că sunt în țară sau în afară, le urez tuturor românilor LA MULȚI ANI! Le doresc să vină în țară și să fim alături pentru a ne aprecia valorile noastre romînești. În fiecare an organizăm cu respect Ziua Națională, cu o fanfară proprie compusă din copiii de la școală, cu cei care ne-au adus faimă în țară și afară. Mulțumesc preoților, profesorilor și conducerii Jandarmeriei care ne-au asigurat evenimentul. Le doresc multă sănătate și activitățile pe care le au. Astăzi declarăm 3 cetățeni din Ciocănești drept cetățeni de onoare. Este pentru prima dată cînd facem asta. Este vorba de dl. medic Briceag Gheorghe, d-lui asistent medical Melente Gheorghe și fostei directoare Mereval Aurelia Alis. Să vă dea Dumnezeu numai bine, dvs., tuturor românilor, și să progresăm în continuare pentru a fi alături de oameni.

Directorul Școlii Gimnaziale, Dan Melente, a explicat ce înseamnă a fi un bun român…Să fii un om onest, un om care își iubește tradiția, un om care să iubească istoria și care aduce un plus de valoare României. Astăzi, de Ziua Națională vă urez să rămâneți români adevărați și să păstrați tradiția pentru a o transmite mai departe generațiilor ce vor urma. La mulți ani ciocăneșteni, la mulți ani călărășeni, la mulți ani români…

Șeful Jandarmeriei Călărași – col. Marcu Ionel: Sunt mândru că sunt român așa cum simt toți românii. Astăzi am reușit să fim alături de mai multe autorități locale, în mun. Călărași, Oltenița, în com. Borcea și com. Ciocănești. Am încercat să fim alături cu colegii noștri în cât mai multe localități, alături de comunitățile locale. Mesajul meu este să fim alături unii de alții și alături de România pe drumul ne care ni-l dorim, un drum minunat. Și anul trecut și în acest an am organizat buna desfășurare a activităților împreună cu Centrul Militar Județean. Efectiv am condus și coordonat activitățile în toate localitățile unde am fost implicați. În afară de defilarea efectivelor și a tehnicii am asigurat măsurile de ordine publică împreună cu colegii de la Poliție. 

Festivitățile au început cu intonarea Imnului de Stat al României, cu slujba organizată de un sobor de preoți din localitate. Directorul Școlii a prezentat semnificația istorică a zile sărbătorite. Primarul localității a vorbit despre respectul Romăniei și le-a urat românilor să creadă dragostea de țară și neam, să lupte pentru aceasta cu tenacitate și speranță. Credeți în puterea și hotărârea voastră! Pe plan local s-au prezentat preocupările bune ale echipei sale către prosperitate și o viață mai bună. El a înmânat 3 diplome de cetățeni de onoare pentru dl. medic Briceag Gheorghe, dlui asistent medical Melente Gheorghe și fostei directoare Mereval Aurelia Alis. S-a dat cuvântul dlui Melente care a evocat o poveste din tinerețe care l-a determinat să râmână în comuna natală. 

Copii și cadre didactice alături de conducerea Primăriei Ciocănești au depus coroane de flori la cele 2 monumente ale celor ce s-au jertfit pentru România. A urmat defilarea unei grupe de jandarmi, a autospecialei de intervenție a ISU din localitate și a fanfarei. După eveniment cei asistenți au fost invitați la o masă câmpenească organizată de către Primărie în Căminul Cultural.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

725 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Comuna Unirea a marcat Ziua națională a României

O bătrână de 73 de ani a fost tâlhărită de 2 tineri. Făptașii au fugit în cimitir