Connect with us

Știri

Se oprește apa în Călărași, pe Bulevardul Cuza Vodă, din cauza unei avarii

Published

on

Operatorul de apă, Ecoaqua SA, se confruntă din nou cu o avarie majoră în municipiul Călărași. De data aceasta, problema a fost identificată pe Bulevardul Cuza Vodă, în sensul de mers dinspre strada București către Bd. Republicii.

Avaria a fost raportată în această dimineață și echipele de intervenție ale Ecoaqua SA au fost trimise la fața locului pentru a evalua și remedia situația. Se estimează că intervenția va dura aproximativ 4 ore, ceea ce înseamnă că locuitorii și afacerile din zonă ar putea resimți efectele acestei avarii pentru o perioadă semnificativă.

Cauzele exacte ale avariei încă nu au fost confirmate, dar presupuneri preliminare indică posibile deteriorări ale conductelor vechi sau alte probleme la infrastructura rețelei de apă. Ecoaqua SA a transmis scuze și asigura locuitorii și comercianții din Călărași că depune eforturi pentru a rezolva problema în cel mai scurt timp posibil.

Advertisement

Știri

AgriPlanta-RomAgroTec, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România, va avea loc în Fundulea, județul Călărași. Află cum poți face rost de bilet gratuit

Published

on

surse imagini: agriplanta.ro

Unul dintre cele mai mari târguri de agricultură din țară va avea loc în perioada 23-26 mai 2024 în Fundulea, județul Călărași. AgriPlanta-RomAgroTec se desfășoară în câmp, pe o suprafață de peste 36 de hectare, unde vor avea loc expoziții, loturi demonstrative și demonstrații cu mașini agricole. „Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes de utilizare a mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu”, potrivit website-ului târgului.

AgriPlanta-RomAgroTec, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România a avut până acum 11 ediții, iar anul trecut 20.000 de vizitatori au putut explora peste 250 de firme expozante și peste 400 de mărci de renume din toată lumea. 

Organizatorii precizează că târgul a devenit o plaftormă de socializare și de comunicare între agricultori și specialiști, dar și factorii de decizie în domeniu. Au fost prezenți aici reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA, AFIR și Direcțiile pentru Agricultură din întreaga țară. 

„Una dintre preocupările noastre este și cea de a fi un model pentru viitorii fermieri. Astfel, AgriKids este o întâlnire amuzantă și educativă cu cei mai mici dintre pasionaţii de agricultură. Aici se joacă, experimentează și învață cum să planteze, ce înseamnă o cultură sănătoasă, cum să respecte mediul și cât de important este să faci totul cu pasiune.Scopul nostru este să rămânem un reper și un suport pentru agricultorii români”, mai precizează aceștia. 

Advertisement

Expoziția se desfășoară în apropiere de București, lângă localitatea Fundulea, județul Călărași. Accesul auto dinspre Capitală se face de pe Autostrada A2 București – Constanța, ieșirea din dreptul localității Fundulea, la km 35, apoi mergeți circa 1 km pe DJ402, spre Nana (Oltenița).

Târgul pune la dispoziție bilete de acces gratuite pentru acces în perioada 23-26 mai, atât timp cât le obțineți online, prin intermediul formularului de înscriere. Bilete de intrare pot fi achiziționate și de la casa de bilete de la intrarea în cadrul expoziției, care vor costa 30 de lei de persoană pe zi. 

Expoziția este organizată de DLG (Societatea Germană pentru Agricultură), care organizează târguri și expoziții pentru sectorul agricol și alimentar încă din anul 1885. DLG are filiale prezente în 10 țări, printre care China, Olanda, Turcia, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Germania, Polonia și Italia. 

Misiunea DLG o reprezintă promovarea progresului tehnic și științific. Prin proiectele și activitățile pe care le desfășoară, DLG stabilește trenduri și impulsionează progresul, în Germania și la nivel mondial. DLG organizează evenimente în sectorul de agribusiness în peste 20 de ţări.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua Călărași dezvăluie procesul de tratare a apei! Specialiștii explică, pas cu pas, cum purifică apa din Dunăre, înainte de a ajunge în robinetele cetățenilor

Published

on

By

Pe data de 9 mai, la cele două laboratoare, laboratorul fizico-chimic și cel bacteriologic, de la Stația de tratare Ecoaqua, din Călărași, s-au efectuat analize riguroase asupra apei din Dunăre, care au evidențiat necesitatea unui proces meticulos pentru asigurarea calității apei potabile.

În urma analizelor, s-au identificat bacteriile E.coli și coliforme în apa brută, subliniind importanța monitorizării constante și a tratamentului adecvat. Procesul de analiză bacteriologică necesită, în mod normal, 3 zile pentru obținerea unui raport complet, timp în care apa brută este supusă unei monitorizări constante și din punct de vedere fizico-chimic.

Pentru a evidenția impactul tratamentului, a fost realizată o comparație vizuală între apa brută și cea tratată. Partea stângă a imaginii reflectă apa brută, în timp ce partea dreaptă prezintă apa tratată, care ajunge la consumatori. Această comparație subliniază importanța vitală a tratării apei potabile.

Procesul de tratare a apei la Stația Ecoaqua urmează mai multe etape esențiale pentru garantarea calității și siguranței apei consumate de către locuitorii din Călărași:

Advertisement

1. Captarea apei: Stația utilizează metode eficiente de captare a apei, adaptându-se la fluctuațiile nivelului Dunării.
2. Pretratarea: Apa captată este supusă unor etape de pretratare pentru îndepărtarea impurităților și a sedimentelor.
3. Filtrarea: Prin filtre cu nisip și cărbune activ, apa este curățată de substanțe nocive și contaminanți.
4. Tratarea: Procesul este finalizat prin injecția apei tratate cu clor gazos lichefiat, pentru a asigura dezinfectarea acesteia.
5. Monitorizarea calității: Laboratorul stației este înregistrat la Ministerul Sănătății și efectuează analize zilnice și săptămânale ale apei, asigurându-se că aceasta respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță.

Prin angajamentul față de calitate și investițiile în tehnologii avansate, Stația de tratare Ecoaqua demonstrează un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității călărășene. Prin procese riguroase, specialiștii asigură că fiecare litru de apă care ajunge la consumator este sigur și potabil, contribuind la confortul și sănătatea zilnică a locuitorilor orașului.

Continue Reading

Cultură

11 elevi din primul an de liceu își vor expune lucrările de artă plastică într-o expoziție găzduită de Biblioteca Județeană Călărași. Vernisajul va avea loc mâine

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași găzduiește, în perioada 15 – 28 mai 2024, expoziția de artă plastică ”Metamorfoze cromatice”, în care se vor regăsi lucrări ale elevilor clasei a IX-a Arte a Liceului Pedagogic „Ștefan Bănulescu” Călărași, sub îndrumarea domnului profesor Silviu Ioan Soare. Vernisajul la avea loc miercuri, 15 mai 2024, de la ora 11.00, în Sala Perspective a bibliotecii. 

În total vor fi 11 expozanți: Daniel Dumitru Berdan, Cernea Nicoleta Bianca, Eduard Ștefan Păun, Nicola Gabriela Badea, Alexandra Țențu, Ștefan Dragoș Pistol, Andreea Diana Postelnicu, Andreea Adam, Maria Raclia, Oana Simona Rusu și Anisia Maria Gugu, toți elevi în primul an de liceu. 

Deschiderea expoziției va fi făcută de doamna prof. Rodica Neagu, directoarea Liceului Pedagogic ”Ștefan Bănulescu” Călărași, iar curatorul expoziției este Ana Amelia Dincă, critic de artă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate