Connect with us

Alegeri 2024

Singurul candidat cu un Program de Guvernare concret și consistent: Amelia Giurcan, candidatul USR la Primăria Călărași propune soluții inovatoare

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

“Alături de echipa mea, profesioniști cu realizări notabile, ne angajăm să oferim o voce reală și puternică pentru cetățenii orașului Călărași. După consultări ample cu comunitatea, suntem conștienți de preocupările și nevoile esențiale ale locuitorilor noștri. Nu este o surpriză că problemele legate de infrastructură, costul ridicat al apei, gestionarea gunoaielor și lipsa transparenței în relația cu autoritățile locale sunt printre principalele preocupări exprimate de către comunitate. Acestea și multe altele sunt probleme care nu mai pot fi ignorate și care necesită acțiune IMEDIATĂ și EFICIENTĂ. Avem convingerea fermă că putem face schimbarea pe care orașul nostru o merită. Prin implicarea activă a fiecărui cetățean și prin votul nostru unit pe 9 iunie, putem aduce transformările necesare pentru un viitor mai bun pentru Călărași. Suntem hotărâți să aducem schimbarea pe care orașul nostru o merită și să lucrăm împreună pentru un Călărași mai sigur, mai modern și mai prosper.’’ Amelia Giurcan, candidat USR la Primăria Călărași.

Un program bazat pe RESPECT, SIGURANȚĂ, EFICIENȚĂ

Amelia Giurcan, candidatul USR la Primăria Călărași, a lansat un program de guvernare axat pe nevoile esențiale ale cetățenilor și pe valorile transparenței, eficienței și respectului. Acest program, care este primul și singurul de acest fel prezentat în cursa electorală, vine cu soluții concrete și inovatoare pentru îmbunătățirea calității vieții în mai multe domenii cheie ale orașului.

Advertisement

Printre proiectele inovatoare propuse se numără înființarea unui “Tel Verde Non-Stop” pentru sesizările referitoare la nereguli în activitatea primăriei, înființarea unui compartiment specializat în consilierea tinerilor pentru prevenirea consumului de droguri și inițierea și implementarea unui proiect pentru construirea unui Centru de Îngrijiri Paliative. Aceste inițiative reprezintă o noutate absolută pentru Călărași și sunt menite să contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Amelia Giurcan și echipa sa se angajează să transforme Călărașiul într-un oraș mai sigur, mai modern și mai prosper pentru cetățeni. Prioritățile principale ale programului de guvernare includ SIGURANȚA și RESPECTUL pentru cetățeni, combaterea corupției și consolidarea administrației în interesul cetățenilor, precum și un viitor mai bun pentru copiii orașului.

Programul propus de Amelia Giurcan are ca obiectiv principal și dezvoltarea economică și asigurarea bunăstării cetățenilor, cu accent pe accesarea fondurilor europene și atragerea investițiilor private care au potențialul de a schimba fața orașului și de a-l transforma într-o veritabilă atracție turistică.

În plus, o guvernare digitală modernă și transparentă, care să asigure accesul facil al cetățenilor la informații relevante despre administrația publică locală și serviciile disponibile se află pe lista priorităților.

Pe 9 iunie, votați schimbarea! Numărul 2 pe buletinul de vot pentru Primăria Călărași și Consiliul Local este alegerea care va duce la o guvernare responsabilă și transparentă. Haideți să scriem istoria împreună, pentru că ÎMPREUNĂ merităm mai mult!

Advertisement

Cod mandatar: 21240009

Alegeri 2024

VIDEO. Liviu Coman, despre necesitatea unui Călărași verde și curat

Published

on

Sunt Liviu Coman, viceprimar al municipului Călăraș. Ne aflăm într-unul din parcurile municipiului, mai exact în parcul Intim. Până la începutul actualului mandat al guvernanței administrației publice locale, în privința plantării de arbori și arbuși ornamentali pe domeniul public al municipiului, nu s-a făcut mai nimic. De profesie inginer silvic, încă de la începutul actualului mandat de viceprimar, am inițiat și coordonat acțiuni de plantare în spațiile verzi, aliniamente și alte și parcurile din municipiu Călăraș, de puieți și arbuși ornamentali cu ridicat potențial estetic și de protecție a mediului.

În 3 sezoane s-au plantat 3000 de astfel de arbori și arbuși ornamentali cu valoare estetică urbană ridicată. Nu este suficient. Trebuie continuată acțiunea de întinerire a materialului dendrologic din parcuri, aliniamente și alte zone identificate ca spații verzi. Este absolut necesară identificarea și eliminarea de pe domeniul public a arborilor uscați, a celor aflați într-o stare avansată de declin biologic, care constituie un real pericol pentru vieți omenești și pagube umane în condiții de prăbușie, în situații meteorologice extreme, pe care, din păcate, constatăm că le avem din ce în ce mai des.

În paralel, înlocuirea acestora cu arbori și arbuși cu valoare estetică urbană ridicată. Prin vot, fiți alături de mine și echipa de consilieri propusă de Alianța Electorală PMP Forța Dreptei pentru un călăraș verde, pentru un mediu sigur și curat.

Material comandat de Partidul Miscarea Populara – Filiala Judeteană Călărasi, parte în Alianța Electorală PMP – FORȚA DREPTEI:  | CUI M.F. 21240022

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

VIDEO. Camelia Dăscălescu: “Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie și drumuri neasfaltate”

Published

on

Cetățenii din Călărași merită să fie salvați din groapa de gunoi care a devenit județul lor. Dincolo de aspectele estetice și funcționale, gunoaiele care rămân luni întregi neridicate de pe străzi sunt un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, în special a copiilor. Populațiile de șobolani și gândaci atrase de aceste gunoaie nu fac decât să sporească și mai mult riscurile de infecții.
Controalele comisarilor Gărzii de Mediu din Călărași confirmă problema alarmantă a deșeurilor din majoritatea localităților județului. Colectarea selectivă este aproape inexistentă, iar unele comune au grad de reciclare zero. Putem crede că nu ne afectează acest lucru, dar ne înșelăm. Pentru că aceste costuri de sortare sunt suportate de bugetul local al primăriilor, adică implicit de noi, cetățenii, de unde lunar, zeci de mii de lei sunt irosiți din acest motiv. De exemplu, primăria comunei Chirnogi, care este una dintre comunele cu grad zero de colectare selectivă, plătește către o companie de salubrizare privată facturi cu valori între 42.000 și 70.000 lei pe lună, bani care ar putea fi folosiți în alte domenii mai importante.
Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie, drumuri neasfaltate și lipsa sistemului de canalizare, deși promisiunile unei vieți decente și sigure sunt prezente peste tot, cu atât mai mult în perioadele electorale.
Viața cetățenilor este afectată de aceste probleme de mult timp, acestea fiind cunoscute primarilor și conducerii Consiliului Județean. Din păcate, nimeni nu a luat măsuri concrete pentru a le remedia, deși toți se întrec în promisiuni electorale.
Pe 9 iunie vă invit să luăm inițiativa de a curăța județul, votând echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași.
Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi (Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Alegeri 2024

Camelia Dăscălescu: “Județul Călărași suferă când vine vorba despre sistemul medical”

Published

on

Camelia Dăscălescu: ,, Județul Călărași suferă când vine vorba despre sistemul medical. Am putea spune că orașul Călărași funcționează la limita supraviețuirii din acest punct de vedere, însă celelalte orașe, localități și comune se chinuie să performeze și să ofere minimul de servicii.
Din totalul medicilor de la nivelul județului, doar 20% profesează în mediul rural iar personalul sanitar mediu sau auxiliar este prezent într-un procent și mai mic. Comunități întregi sunt neglijate și ignorate, iar oamenii se bazează pe propriile forțe, pe încrederea că nu vor avea probleme de sănătate, pe speranța că totuși, dacă se va întâmpla ceva cu sănătatea lor, vor avea parte de un miracol și că totul va fi bine.
Fiecare cetățean este valoros și trebuie să se poată baza pe un sistem funcțional, pe instituții care să îi fie alături și medici care să îl ajute. Din păcate, pentru contracandidații mei cetățenii sunt importanți doar până îi votează. Pentru mine, importanța sănătății cetățenilor este dincolo de vot, este o normalitate, un drept, un minim necesar pentru ca toate celelalte să funcționeze sănătos. Sănătatea este un drept, nu un privilegiu! Pe 9 iunie vă invit să votati echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași”.

Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi ( Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Cele mai vizualizate