Connect with us

Alegeri 2024

Valentin Barbu – pentru o administrație de bună-credință / Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Călărași își prezintă prioritățile

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Valentin Barbu, candidatul Partidului Național Liberal Călărași pentru Consiliul Județean, a ocupat cu responsabilitate funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași și cea de prefect, acumulând o vastă experiență administrativă.

Pentru că cetățenii acestui județ trebuie să circule pe drumuri bune și sigure, să beneficieze de servicii de sănătate la standarde europene, pentru că ai noștri copii trebuie să învețe în condiții civilizate, Valentin Barbu a intrat în această competiție electorală, de al cărei rezultat depinde viitorul locuitorilor acestui județ.

“Împreună cu echipa mea de consilieri județeni avem datoria să vă oferim o alternativă reală, viabilă, credibilă. O alternativă care răspunde nevoilor oamenilor, clară, civilizată, pe înțelesul tuturor“, declară Valentin Barbu.

Prioritățile lui Valentin Barbu pentru dezvoltarea județul Călărași:

Advertisement

INFRASTRUCTURĂ

 • Modernizarea tuturor drumurilor județene și comunale
 • Monitorizarea video a traficului rutier
 • Creșterea suprafețelor pe care sunt înființate perdele forestiere de protecție pentru diminuarea deșertificării terenurilor

INVESTIȚII

 • Asocierea cu toate UAT-urile în vederea derulării investițiilor
 • Înființarea unui parc industrial în municipiul Călărași și alte 6 în județ
 • Revitalizarea canalului siderurgic și reconstrucția portului industrial, Călărași în paralel cu finalizarea investiției la hidrohaltă, precum și dragarea gurii canalului la conjuncția cu brațul Borcea
 • Extinderea rețelelor inteligente de distributie a gazelor naturale în toate comunele
 • Crearea a două zone metropolitane, Călărași și Oltenița
 • Revizuirea planurilor tarifare pentru prețul apei, astfel încât cetățenii care nu beneficiază de nici o investiție în infrastructura de apă-canalizare să nu mai plătească prețuri din ce în ce mai mari la apa consumată.

 PROIECTE EUROPENE

 • Peste 80 de miliarde de euro sunt disponibili prin mai multe programe europene. Trebuie doar să lucrăm cu specialiști și să avem cele mai bune proiecte pentru județul Călărași, pentru fiecare localitate, să putem atrage cel puțin 300 de milioane de euro

SĂNĂTATE

 • Asigurarea unui management eficient și performant în toate spitalele
 • Motivarea și premierea personalului medical pe criterii de performanță

ÎNVĂȚĂMÂNT

 • Înființarea unui campus universitar nou printr-un parteneriat direct Consiliul Județean – Politehnică – Academia de Studii Economice
 • Stagii de practică în toate instituțiile subordonate CJ pentru tinerii călărășeni studenți care vor să învețe administrație

TURISM

 • Introducerea porturilor Călărași și Oltenița în itinerariile companiilor de croazieră, precum și punerea în valoare a siturilor istorice din județul nostru, cât și a lăcașurilor de cult ridicate în timpul lui Matei Basarab.
 • Organizarea de târguri și expoziții pentru promovarea produselor locale

SPORT

 • Stimularea și finanțarea sportului de masă sub toate formele sportive cu tradiție în Călărași: canotaj, box, lupte, futsal și handbal
 • Încheierea de parteneriate solide cu toate entitățile sportive pe bază de proiecte și performanță.
 • Premierea anuală a tuturor sportivilor călărășeni cu rezultate notabile la consursurile de profil

 

“Nu promit mai mult decât pot să fac. O să demonstrez acest lucru prin fapte, din prima zi în care voi veni la Consiliul Județean Călărași.”- afirmă cu sinceritate Valentin Barbu.

 

Suntem convinși că votul călărășenilor va fi unul pentru dezvoltare, pentru o administrație liberală de bună-credință!

 

 

Advertisement

Comandat de PNL Călărași CUI Mandatar: 21240015

Alegeri 2024

VIDEO. Liviu Coman, despre necesitatea unui Călărași verde și curat

Published

on

Sunt Liviu Coman, viceprimar al municipului Călăraș. Ne aflăm într-unul din parcurile municipiului, mai exact în parcul Intim. Până la începutul actualului mandat al guvernanței administrației publice locale, în privința plantării de arbori și arbuși ornamentali pe domeniul public al municipiului, nu s-a făcut mai nimic. De profesie inginer silvic, încă de la începutul actualului mandat de viceprimar, am inițiat și coordonat acțiuni de plantare în spațiile verzi, aliniamente și alte și parcurile din municipiu Călăraș, de puieți și arbuși ornamentali cu ridicat potențial estetic și de protecție a mediului.

În 3 sezoane s-au plantat 3000 de astfel de arbori și arbuși ornamentali cu valoare estetică urbană ridicată. Nu este suficient. Trebuie continuată acțiunea de întinerire a materialului dendrologic din parcuri, aliniamente și alte zone identificate ca spații verzi. Este absolut necesară identificarea și eliminarea de pe domeniul public a arborilor uscați, a celor aflați într-o stare avansată de declin biologic, care constituie un real pericol pentru vieți omenești și pagube umane în condiții de prăbușie, în situații meteorologice extreme, pe care, din păcate, constatăm că le avem din ce în ce mai des.

În paralel, înlocuirea acestora cu arbori și arbuși cu valoare estetică urbană ridicată. Prin vot, fiți alături de mine și echipa de consilieri propusă de Alianța Electorală PMP Forța Dreptei pentru un călăraș verde, pentru un mediu sigur și curat.

Material comandat de Partidul Miscarea Populara – Filiala Judeteană Călărasi, parte în Alianța Electorală PMP – FORȚA DREPTEI:  | CUI M.F. 21240022

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

VIDEO. Camelia Dăscălescu: “Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie și drumuri neasfaltate”

Published

on

Cetățenii din Călărași merită să fie salvați din groapa de gunoi care a devenit județul lor. Dincolo de aspectele estetice și funcționale, gunoaiele care rămân luni întregi neridicate de pe străzi sunt un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, în special a copiilor. Populațiile de șobolani și gândaci atrase de aceste gunoaie nu fac decât să sporească și mai mult riscurile de infecții.
Controalele comisarilor Gărzii de Mediu din Călărași confirmă problema alarmantă a deșeurilor din majoritatea localităților județului. Colectarea selectivă este aproape inexistentă, iar unele comune au grad de reciclare zero. Putem crede că nu ne afectează acest lucru, dar ne înșelăm. Pentru că aceste costuri de sortare sunt suportate de bugetul local al primăriilor, adică implicit de noi, cetățenii, de unde lunar, zeci de mii de lei sunt irosiți din acest motiv. De exemplu, primăria comunei Chirnogi, care este una dintre comunele cu grad zero de colectare selectivă, plătește către o companie de salubrizare privată facturi cu valori între 42.000 și 70.000 lei pe lună, bani care ar putea fi folosiți în alte domenii mai importante.
Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie, drumuri neasfaltate și lipsa sistemului de canalizare, deși promisiunile unei vieți decente și sigure sunt prezente peste tot, cu atât mai mult în perioadele electorale.
Viața cetățenilor este afectată de aceste probleme de mult timp, acestea fiind cunoscute primarilor și conducerii Consiliului Județean. Din păcate, nimeni nu a luat măsuri concrete pentru a le remedia, deși toți se întrec în promisiuni electorale.
Pe 9 iunie vă invit să luăm inițiativa de a curăța județul, votând echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași.
Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi (Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Alegeri 2024

Camelia Dăscălescu: “Județul Călărași suferă când vine vorba despre sistemul medical”

Published

on

Camelia Dăscălescu: ,, Județul Călărași suferă când vine vorba despre sistemul medical. Am putea spune că orașul Călărași funcționează la limita supraviețuirii din acest punct de vedere, însă celelalte orașe, localități și comune se chinuie să performeze și să ofere minimul de servicii.
Din totalul medicilor de la nivelul județului, doar 20% profesează în mediul rural iar personalul sanitar mediu sau auxiliar este prezent într-un procent și mai mic. Comunități întregi sunt neglijate și ignorate, iar oamenii se bazează pe propriile forțe, pe încrederea că nu vor avea probleme de sănătate, pe speranța că totuși, dacă se va întâmpla ceva cu sănătatea lor, vor avea parte de un miracol și că totul va fi bine.
Fiecare cetățean este valoros și trebuie să se poată baza pe un sistem funcțional, pe instituții care să îi fie alături și medici care să îl ajute. Din păcate, pentru contracandidații mei cetățenii sunt importanți doar până îi votează. Pentru mine, importanța sănătății cetățenilor este dincolo de vot, este o normalitate, un drept, un minim necesar pentru ca toate celelalte să funcționeze sănătos. Sănătatea este un drept, nu un privilegiu! Pe 9 iunie vă invit să votati echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași”.

Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi ( Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Cele mai vizualizate