Connect with us

Știri

Poliția din Călărași continuă acțiunile de prevenire a infracțiunilor pe raza județului

Published

on

Acțiune pentru siguranța cetățenilor

Filtre efectuate, sancțiuni contravenționale aplicate, autoturisme verificate și certificate de  înmatriculare retrase, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea.

Ieri, 8 aprilie a.c., polițiștii au fost în teren și au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat 372 de autovehicule, au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 206.335 de lei și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Scopul activității desfășurate a fost prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, dar și asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Advertisement

Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au reținut un bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea permis și consumase alcool.

În ziua de 08 aprilie a.c., polițiștii au oprit pentru control pe DJ 315, la ieșirea din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, a fost sancționat contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Advertisement

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind  depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Acțiune a polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au oprit în trafic un autovehicul de marfă ce transporta 8.900 recipiente cu produse dezinfectante, fabricate pe raza localității Vâlcelele, județul Călărași.

Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară  la sediul societății comerciale.

Procesul de producție și autorizațiile existente vor fi analizate de lucrători din cadrul Direcției de Sănătate Publică Călărași.

În cauză  se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”,, faptă prev. de art.452, alin.1, lit. h din Codul Fiscal.

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Advertisement
Continue Reading

Știri

AgriPlanta-RomAgroTec, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România, va avea loc în Fundulea, județul Călărași. Află cum poți face rost de bilet gratuit

Published

on

surse imagini: agriplanta.ro

Unul dintre cele mai mari târguri de agricultură din țară va avea loc în perioada 23-26 mai 2024 în Fundulea, județul Călărași. AgriPlanta-RomAgroTec se desfășoară în câmp, pe o suprafață de peste 36 de hectare, unde vor avea loc expoziții, loturi demonstrative și demonstrații cu mașini agricole. „Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes de utilizare a mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu”, potrivit website-ului târgului.

AgriPlanta-RomAgroTec, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România a avut până acum 11 ediții, iar anul trecut 20.000 de vizitatori au putut explora peste 250 de firme expozante și peste 400 de mărci de renume din toată lumea. 

Organizatorii precizează că târgul a devenit o plaftormă de socializare și de comunicare între agricultori și specialiști, dar și factorii de decizie în domeniu. Au fost prezenți aici reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA, AFIR și Direcțiile pentru Agricultură din întreaga țară. 

„Una dintre preocupările noastre este și cea de a fi un model pentru viitorii fermieri. Astfel, AgriKids este o întâlnire amuzantă și educativă cu cei mai mici dintre pasionaţii de agricultură. Aici se joacă, experimentează și învață cum să planteze, ce înseamnă o cultură sănătoasă, cum să respecte mediul și cât de important este să faci totul cu pasiune.Scopul nostru este să rămânem un reper și un suport pentru agricultorii români”, mai precizează aceștia. 

Advertisement

Expoziția se desfășoară în apropiere de București, lângă localitatea Fundulea, județul Călărași. Accesul auto dinspre Capitală se face de pe Autostrada A2 București – Constanța, ieșirea din dreptul localității Fundulea, la km 35, apoi mergeți circa 1 km pe DJ402, spre Nana (Oltenița).

Târgul pune la dispoziție bilete de acces gratuite pentru acces în perioada 23-26 mai, atât timp cât le obțineți online, prin intermediul formularului de înscriere. Bilete de intrare pot fi achiziționate și de la casa de bilete de la intrarea în cadrul expoziției, care vor costa 30 de lei de persoană pe zi. 

Expoziția este organizată de DLG (Societatea Germană pentru Agricultură), care organizează târguri și expoziții pentru sectorul agricol și alimentar încă din anul 1885. DLG are filiale prezente în 10 țări, printre care China, Olanda, Turcia, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Germania, Polonia și Italia. 

Misiunea DLG o reprezintă promovarea progresului tehnic și științific. Prin proiectele și activitățile pe care le desfășoară, DLG stabilește trenduri și impulsionează progresul, în Germania și la nivel mondial. DLG organizează evenimente în sectorul de agribusiness în peste 20 de ţări.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate