Connect with us

Știri

Roxana Pațurcă, despre ziua de 8 Mai -Ziua egalității de șanse între femei și bărbați

Published

on

În fiecare an, pe 8 Mai, în România se sărbătorește Ziua egalității de șanse între femei și bărbați. Este un moment care ne amintește tuturor, deopotrivă, că încă mai avem multe de făcut pentru ca femeile să poată avea șanse egale cu bărbații în actuala societate.
Ne referim în primul rând la egalitatea salariilor femeilor cu bărbații. Studiile arată că în Uniunea Europeană există o diferență de 17% între salariile femeilor și cele ale bărbaților, o diferență inexplicabilă, mai ales în cazurile în care vorbim de muncă egală care este retribuită diferit.
Ne referim, de asemenea, și la eliminarea violenței asupra femeilor.
Aceleași studii arată că în ultimii ani a crescut violența intra-familială și că nu mai puțin de 33% dintre femeile din Uniunea Europeană au fost supuse, cel puțin o dată, violențelor de orice natură, fizică sau sexuală.
Sunt situații inacceptabile, mai ales într-o societate modernă.
Ca femeie politician am cunoscut, încă din primele momente în care m-am înscris în organizație, diferența aceasta de percepție în ceea ce privește aportul pe care femeile îl aduc într-un colectiv, la locul de muncă, în societate sau chiar în cadrul partidelor politice.
Din acest motiv, am militat o bună perioadă de timp, încă de la înscrierea în partid, în 2001, în cadrul organizației politice de femei social-democrate, pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Este drept că de atunci s-au făcut pași pentru progres în această privință, dar încă mai e drum lung de parcurs.
În ceea ce privește perioada mai recentă, alături de actualul președinte al OFSD Călărași la nivel de județ , Elena Mihăilescu sau alături de Iuliana Raiu, președinta de la municipiu, militez în continuare pentru aceeași cauză: egalitate de șanse între femei și bărbați. Doresc ca, prin tot ceea ce se întâmplă în rândul PSD Călărași, să dăm un exemplu, în primul rând celorlalte formațiuni politice din județ, că femeia poate avea un rol însemnat în bunul mers al societății, îndeplinind la fel de bine funcții politice și administrative.
Astăzi ne bucurăm de un rezultat pe care cu ceva timp în urmă nici nu ni-l imaginam: avem, la nivelul OFSD Călărași, două femei vice-primar si un număr considerabil de consiliere.
Credem în continuare în șansa de a înscrie cu succes femei pe listele de la alegerile locale, astfel încât să putem avea femei primar, dar și mult mai multe consiliere. Avem aici un exemplu care ne demonstrează că prezența femeilor în număr mare în politică poate fi un succes: municipiul Oltenița, acolo unde domnul primar Țone a respectat paritatea de gen.
Ne bucurăm de prezența, în cadrul organizației, a unor membre care au demonstrat deja la locurile lor de muncă sau în cadrul inițiativei antreprenoriale pe care o conduc că femeile pot avea succes acolo unde își aduc aportul. Unele femei din OFSD Călărași deja contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului călărășean, oferind locuri de muncă și aducând, prin serviciile oferite, un plus de valoare economiei locale. Așteptăm în continuare alături de noi cât mai multe călărășence care vor să se implice în viața socială a județului.
La PSD Călărași și în OFSD Călărași femeile vor avea mereu șansa lor și vor fi apreciate așa cum în nicio altă formațiune politică nu ar putea.

Președinte executiv PSD Călărași
Roxana-Natalia Pațurcă

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Încep lucrările pentru parcarea supraetajată și Ambulatoriul nou. Proiectul include și un heliport

Published

on

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura medicală din județul Călărași, Consiliul Județean anunță începerea unor lucrări importante în zona Spitalului Județean. Anunțul oficial a fost făcut de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Partidului Social Democrat Călărași.

Proiectul propus de Consiliul Județean are în vedere construirea unei parcări supraetajate, precum și unui nou corp de Ambulatoriu în apropierea unității medicale. Acest demers vine în sprijinul rezolvării problemei deficitului de locuri de parcare din zonă, asigurând astfel un acces mai facil pentru pacienți și personalul medical.

Cu toate acestea, un aspect care a atras atenția este planificarea includerii unui heliport pentru elicoptere în cadrul proiectului. Oficialii afirmă că acest heliport este necesar pentru a facilita preluarea rapidă a pacienților în situații de urgență, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale din regiune.

CUI MF: 21240002

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate