Connect with us

Actualitate

[VIDEO] Toamnă plină de evenimente culturale la Biblioteca Județeană “Al. Odobescu”

Published

on

Biblioteca Județeană “Al. Odobescu” a fost gazda unei serii de evenimente culturale captivante în această toamnă, oferind oportunitatea elevilor, tinerilor și părinților de a participa la activități diverse și inovatoare. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a subliniat aceste evenimente într-o conferință de presă.

Evenimentele au început cu Noaptea Bibliotecilor pe 29 septembrie și au continuat cu Festivalul Dovleacului pe 28 octombrie, o primă ediție a acestui eveniment care a reunit comunitatea călărășeană. Nouă școli din municipiu și județ au adus un colț al toamnei cu roade bogate și frumos conturate. Festivalul a inclus, de asemenea, piese de teatru pentru copii, spectacole de magie și ateliere pentru cei mici, desfășurate pe parcursul a 12 ore.

Aceste activități au avut beneficii educative, contribuind la dezvoltarea imaginației, empatiei și a vocabularului copiilor, precum și la susținerea atenției și concentrării lor. Evenimentul a inclus și prezența caravanei pe roți a editurii Humanitas și un stand cu cărți în limba engleză al editurii Usborne. În timpul celor 12 ore de distracție și voie bună, aproximativ 1.500 de porții de vată de zahăr și 2.500 de porții de popcorn au fost oferite gratuit, lăsând amintiri de neuitat pentru toate vârstele.


De asemenea, caravana pe roți a editurii Humanitas și un stand cu cărți în limba engleză al editurii Usborne au fost prezente. 12 ore de relaxare și voie bună au însemnat și aproximativ 1.500 porții de vată de zahăr și 2.500 de popcorn pe care le-am oferit cu titlu gratuit. Am imortalizat și am creat amintiri atât copiilor, cât și adulților de toate vârstele. Totodată am dat și startul unei tradiții, căci doamne inimoase din comuna Alexandru Odobescu au fost prezente. “Au făcut un metru de placinta acolo în direct, astfel în anul următor vom mai adăuga încă un metru, deci ne dorim continuitatea acestui festival și nu ne oprim doar anul acesta. Seara au fost lansate lampioane pe luciul apei al brațului Borcea și a fost un spectacol de lumi și o feerie a momentului. După aceea a urmat un film dublat în aer liber, Hotel Transilvania” a explicat Vasile Iliuță în cadrul conferinței de presă.

Advertisement

Actualitate

Poliția avertizează asupra riscului de depunere a poleiului pe drumurile din Călărași

Published

on

Administrația Națională de Meteorolgie a transmis o avertizare de cod galben cu precipitații mixte care depun local polei, valabilă în județele Călărași, Ialomița, Buzău și Brăila. În acest context, poliția recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, sa nu se angajeze în depășiri riscante și să nu bruscheze comenzile mașinii.

Avertizarea emisă de meteorologi a intrat în vigoare de la ora 10:00 și va fi valabilă până la ora 13:00, în următoarele județe:

  • Călăraşi (Dragalina, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Mânăstirea, Perișoru, Independența, Ileana, Lupșanu, Dorobanțu, Sărulești, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Lehliu, Valea Argovei, Nana, Vlad Țepeș, Tămădău Mare, Ștefan Vodă, Luica, Vâlcelele, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu).
  • Brăila (Însurăței, Viziru, Tufești, Ulmu, Dudești, Victoria, Stăncuța, Cireșu, Bărăganul, Zăvoaia, Mărașu, Berteștii de Jos, Ciocile, Bordei Verde, Roșiori).
  • Ialomiţa (Slobozia, Țăndărei, Amara, Grivița, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzănești, Săveni, Ion Roată, Ciochina, Reviga, Perieți, Mihail Kogălniceanu, Traian, Miloșești, Gheorghe Doja, Axintele, Gura Ialomiței, Sălcioara, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Grindu, Ciulnița, Sudiți, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Bucu, Valea Măcrișului, Balaciu, Platonești, Cosâmbești, Valea Ciorii, Mărculești, Albești, Colelia, Sărățeni, Buești).
  • Buzău (Pogoanele, Padina, Rușețu, Luciu, C.A. Rosetti, Scutelnici, Largu).

Sursa: Biziday 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Circulația este deviată pe autostrada A2 (București – Constanța) după ce două tiruri au făcut accident

Published

on

Două tiruri au făcut accident pe autostrada A2 km. 112+000, calea București – Constanța. Drept urmare, circulația va fi închisă între orele 13:00 – 15:00, km 105+000 – 143+000, având în vedere necesitatea degajării părții carosabile, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța. 

Circulația se va desfășura deviat pe următorul traseu: A2 km 105+500- DN 21 km 107+210 – km 105+550 – DN 3A km 43+370- km 79+826 – DN 3B km 53+900 – km 54+560 – A2 km 143+568. 

Drumuri și Poduri Constanța roagă șoferii să conducă cu atenție și prudență.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Meteorologii anunță precipitații în cea mai mare parte a țării, până vineri dimineața

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie anunță precipitații în cea mai mare parte a țării, începând de miercuri, ora 18:00, până vineri, ora 08:00. 

În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40…45 km/h. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate