Connect with us

Știri

Vreme schimbătoare în următoarea perioadă. Meteorologii atrag atenția asupra fenomenelor meteo posibile

Published

on

Specialiștii în meteorologie prognozează că în partea de vest a țării va ploua în curând, în timp ce în restul țării ploile se vor produce mai ales în timpul nopții. În unele zone izolate, cantități semnificative de apă pot fi înregistrate.

Marți, 26 septembrie, se anunță o zi parțial însorită, cu temperaturi între 15°C și 29°C. Vântul va sufla cu o viteză de 26 km/h, cu rafale de până la 48 km/h. Chiar dacă vremea se anunță destul de vântoasă, șansele de precipitații rămân la 0%, și nu se așteaptă cantitate de precipitații semnificative.

În zilele următoare, temperaturile vor rămâne în continuare ridicate, cu un mix de nori și soare. Miercuri, 27 septembrie, se prevede o zi parțial noroasă, cu temperaturi între 14°C și 29°C. Vântul va sufla cu o viteză de 24 km/h dinspre E-NE, iar șansele de precipitații rămân reduse, la 0%.

Joi, 28 septembrie, aduce mai mult nor, cu o maximă de 28°C și o minimă de 13°C. Vântul va bate cu 17 km/h dinspre N-E, cu șanse de precipitații de 15%, dar cantitatea de precipitații se menține la zero.

Vineri, 29 septembrie, aduce aceeași tendință de nori, cu temperaturi între 13°C și 28°C. Vântul va sufla cu o viteză de 17 km/h dinspre N-NE, iar șansele de precipitații sunt de 15%, dar cantitatea de precipitații rămâne la zero.

Sâmbătă, 30 septembrie, se prevede o zi parțial însorită, cu o maximă de 29°C și o minimă de 13°C. Vântul va sufla cu 13 km/h dinspre N-NE, iar șansele de precipitații sunt de 5%, cu cantitatea de precipitații la zero.

Duminică, 1 octombrie, aduce temperaturi de 25°C și 12°C, cu mai mult soare pe parcursul zilei. Vântul va bate cu 19 km/h dinspre N-NE, iar șansele de precipitații sunt de 5%, iar cantitatea de precipitații rămâne minimă.

În săptămânile următoare, vremea va rămâne predominant senină sau parțial noroasă, cu șanse reduse de precipitații.

Începem prima zi a săptămânii cu o prognoză care aduce vreme plăcută în județul Călărași.

În data de 2 octombrie, se anunță o zi mai mult însorită, cu temperaturi care ating o maximă de 26°C și o minimă de 12°C. Vântul va sufla cu o viteză moderată de 17 km/h dinspre nord și se pot aștepta rafale de până la 43 km/h. Cu toate acestea, vestea bună este că șansele de precipitații rămân la 0%, iar cantitatea de precipitații va fi neglijabilă. Seara, cerul se va menține senin, iar temperatura va scădea la 12°C.

Marți, 3 octombrie, continuăm cu vremea frumoasă și însorită. Maxima zilei se va ridica la 27°C, în timp ce temperatura minimă nocturnă va fi de 12°C. Vântul va sufla cu o viteză similară, de 17 km/h dinspre nord-nordest, cu rafale de până la 44 km/h. Șansele de precipitații rămân reduse la 0%, iar cerul va fi senin și în timpul nopții.

Miercuri, 4 octombrie, prevede o altă zi însorită, cu temperaturi ce ating o maximă de 28°C și o minimă de 13°C. Vântul va avea o viteză de 7 km/h dinspre nord, iar rafalele vor ajunge la 28 km/h. Șansele de precipitații rămân la 0%, iar cerul va fi senin și noaptea, când temperatura va ajunge la 13°C.

Joi, 5 octombrie, vremea rămâne favorabilă, cu temperaturi între 13°C și 27°C. Vântul suflă cu o viteză de 6 km/h dinspre sud-sudvest, iar șansele de precipitații sunt minime, la 0%. Cerul va fi predominant senin și în timpul nopții, când temperatura va scădea la 13°C.

Vineri, 6 octombrie, se anunță o zi parțial însorită, cu temperaturi între 12°C și 27°C. Vântul va avea o viteză de 7 km/h dinspre vest, cu șanse de precipitații de 15%. Cu toate acestea, cantitatea de precipitații este estimată să fie zero seara, iar noaptea se anunță averse cu o cantitate de 2 L/m².

Sâmbătă, 7 octombrie, prognoza prezintă schimbări, cu ploaie în zonă. Maxima zilei va fi de 25°C, iar vântul va sufla cu o viteză de 9 km/h dinspre nord-nordvest, cu rafale de 28 km/h. Șansele de precipitații ajung la 60%, iar cantitatea de precipitații este estimată la 5 L/m². Noaptea, cerul revine la senin, iar temperatura scade la 11°C.

Duminică, 8 octombrie, temperaturile rămân moderate, cu o maximă de 25°C și o minimă de 12°C. Vântul va sufla cu o viteză de 11 km/h dinspre nord-nordvest, iar șansele de precipitații sunt de 10%. Cu toate acestea, cantitatea de precipitații va fi neglijabilă. Noaptea, cerul va fi parțial noros, iar temperatura scade la 12°C.

În cele din urmă, luni, 9 octombrie, vremea va fi însorită, cu temperaturi mai scăzute, având o maximă de 18°C și o minimă de 6°C. Vântul va avea o viteză de 11 km/h dinspre nord-vest, cu rafale de 33 km/h. Șansele de precipitații ajung la 25%, dar cantitatea de precipitații este estimată la zero. Noaptea, cerul va fi senin, iar temperatura va coborî la 6°C.

Așadar, în următoarea perioadă, județul Călărași se va bucura de condiții meteorologice predominante senine, dar se recomandă monitorizarea constantă a prognozei, deoarece pot apărea schimbări neașteptate.

Sursa informații: https://vremea.ido.ro/Calarasi.htm

Știri

Natalia Intotero, ministrul Familiei, în vizită la Călărași

Published

on

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a fost prezentă astăzi în Călărași, la invitația președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță. A mai fost prezent și Rareș-Petru Achiriloaie, secretar de stat și președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. 

Natalia Intotero a fost întâmpinată de autorități începând cu ora 11:00 în fața Consiliului Județean. 

Apoi, ministrul Familiei a vizitat Centrul Asociației „Mâini Deschise”, Centrul de Handicap Sever și Centrul Maternal din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), pentru a vedea în mod direct cum se desfășoară activitatea în domeniul asistenței sociale județene, potrivit PSD Călărași. 

La ora 15:30 s-a desfășurat o dezbatere la Sala „Barbu Știrbei”, unde doamna ministru a participat alături de femeile social-democrate. Temele principale discutate pe parcursul vizitei au fost educația, oportunitățile de angajare în rândul tinerilor, egalitatea de șanse și proiecte guvernamentale de sprijin pentru familiile tinere. 

La rândul său, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, scrie pe o rețea de socializare că vizita ministrului va fi „una cu ecou în viitor” în beneficiul familiilor, al copiilor și al mamelor. 

Continue Reading

Știri

Primăria anunță programul evenimentului pregătit pentru Ziua Națională a României

Published

on

Primăria Municipiului Călărași, în colaborare cu Centrul Militar Județean Călărași, organizează pe 1 decembrie, începând cu ora 11:30, o serie de activități dedicate Zilei Naționale a României. Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor Călărășeni din al Doilea Război Mondial, amplasat la intersecția str. Sloboziei cu B-dul Republicii. 

Tot cu ocazia zilei de 1 decembrie, primăria a pregătit 1000 de porții de fasole care vor fi oferite la Piața Big (Zona Foișor) și Zona Bălan (Foișorul din Parcul Intim). 

Iată programul activităților: 

  • 11:30 – Întâmpinarea prefectului Județului Călărași, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă, trecerea în revistă a formației și ocuparea locului în dispozitiv
  • 11:35 – Intonarea imnului național al României
  • 11:40 – Serviciul religios
  • 11:50 – Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României (mesaj transmis de prefectul județului, Valentin Barbu)
  • 12:00 – Program artistic susținut de un grup de elevi
  • 12:10 – Depunere de coroane, jerbe, buchete de flori la Monumentul Eroilor
  • 12:25 – Defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de intervenție
  • 12:40 – Program detașament ”Crucea Roșie”
  • 12:45 – Încheierea ceremonialului

Continue Reading

Știri

Școlile și grădinițele din Călărași rămân închise. ISJ a făcut anunțul

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Călărași informează că din cauza condițiilor meteorologice dificile, școlile din județul Călărași vor rămâne închise și astăzi, 28 noiembrie. Problemele întâmpinate includ lipsa energiei electrice, încălzirea precară și deficiențe în furnizarea apei potabile.

Ca urmare a solicitărilor directorilor, s-a decis suspendarea activității didactice pentru 28 noiembrie 2023 în 16 unități de învățământ cu personalitate juridică și 24 de structuri, conform anunțului reprezentanților ISJ Călărași. Lista completă a școlilor / grădinițelor AICI

Continue Reading

Cele mai vizualizate