Connect with us

Alegeri 2024

Candidatul AUR la Primăria Călărași, Dragoș Coman, este foarte iubit de călărășeni

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Entuziasmat și susținut de călărășeni, Dragoș Coman, candidatul AUR pentru Primăria municipiului Călărași, și-a făcut debutul în campania electorală joi, 25 aprilie. Însoțit de o mulțime impresionantă de peste 120 de persoane, Coman a pornit într-o vizită de amploare în cartierul Mircea Vodă, parcurgând cu fiecare stradă și casă din zonă.

Reacția călărășenilor nu a întârziat să apară, aceștia manifestându-și susținerea și încurajarea pentru proiectul politic al tânărului candidat. Cu zâmbete largi și cuvinte de încurajare, oamenii din comunitate au transmis un mesaj puternic de sprijin pentru Dragoș Coman. Nu puțini au fost cei care i-au cerut o schimbare și o nouă voce nouă în conducerea municipiului Călărași.

Dragoș Coman a reiterat angajamentul său față de nevoile și preocupările locuitorilor din Călărași, promițând să le fie alături și să le reprezinte interesele cu devotament. Candidatul AUR a ascultat cu atenție problemele și sugestiile exprimate de călărășeni, subliniind importanța dialogului deschis și transparent în construirea unei societăți mai juste și mai prospere.

Advertisement

Cu un astfel de debut promițător și cu sprijinul puternic al călărășenilor, Dragoș Coman pornește în campania sa electorală cu încredere!

Advertisement

Alegeri 2024

Valentin BARBU, o nouă viziune pentru administrația județeană călărășeană

Published

on

Candidatul PNL Călărași pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, Valentin BARBU, a început în forță campania electorală, bifând până în prezent întâlniri cu electoratul călărășean din Municipiul Călărași, Oltenița, Cuza-Vodă, Borcea, Tămădău Mare, Belciugatele, Ileana, Plătărești, Fundeni, Jegălia, Perișoru, Dorobanțu, Dragoș-Vodă, Dor-Mărunt, Grădiștea, Ulmeni și Ciocănești.

Valentin Barbu și-a prezentat obiectivele proiectului său politic ce vizează dezvoltarea tuturor localităților din județul Călărași prin asocierea administrației județene cu fiecare UAT pentru a accesa cât mai multe fonduri europene.

”Vreau ca toți primarii județului să regăsească în Consiliul Județean și aparatul de specialitate consilierea necesară pentru a accesa cât mai multe proiecte, menite să aducă bunăstare și confort în localitățile lor. Peste 80 de miliarde de euro sunt disponibili prin mai multe programe europene. Trebuie doar să lucrăm cu specialiști și să avem cele mai bune proiecte pentru județul Călărași, pentru fiecare localitate, să putem atrage cel puțin 900 de milioane de euro”, a menționat Valentin Barbu.

Proiectul politic al lui Valentin Barbu este despre viitor, dar şi despre continuitate și aici vorbim despre primarii liberali, oameni de bună-credință, care au pus umărul, timpul și priceperea lor la dezvoltarea comunităților din care fac parte, realizările fiecăruia regăsindu-se în obiectivele realizate.

Advertisement

Valentin Barbu: ”Încrederea noastră crește zi de zi, iar energia pe care o primim de la călărășeni ne face să credem că această campanie onestă și pozitivă va avea rezultatele pe care noi le așteptăm, pe care, de fapt, județul Călărași le merită. Și anume, o nouă viziune pentru administrația județeană!

Continuăm!”

Comandat de PNL Călărași CUI Mandatar 21240015

Advertisement
Continue Reading

Alegeri 2024

VIDEO. Liviu Coman, despre necesitatea unui Călărași verde și curat

Published

on

Sunt Liviu Coman, viceprimar al municipului Călăraș. Ne aflăm într-unul din parcurile municipiului, mai exact în parcul Intim. Până la începutul actualului mandat al guvernanței administrației publice locale, în privința plantării de arbori și arbuși ornamentali pe domeniul public al municipiului, nu s-a făcut mai nimic. De profesie inginer silvic, încă de la începutul actualului mandat de viceprimar, am inițiat și coordonat acțiuni de plantare în spațiile verzi, aliniamente și alte și parcurile din municipiu Călăraș, de puieți și arbuși ornamentali cu ridicat potențial estetic și de protecție a mediului.

În 3 sezoane s-au plantat 3000 de astfel de arbori și arbuși ornamentali cu valoare estetică urbană ridicată. Nu este suficient. Trebuie continuată acțiunea de întinerire a materialului dendrologic din parcuri, aliniamente și alte zone identificate ca spații verzi. Este absolut necesară identificarea și eliminarea de pe domeniul public a arborilor uscați, a celor aflați într-o stare avansată de declin biologic, care constituie un real pericol pentru vieți omenești și pagube umane în condiții de prăbușie, în situații meteorologice extreme, pe care, din păcate, constatăm că le avem din ce în ce mai des.

În paralel, înlocuirea acestora cu arbori și arbuși cu valoare estetică urbană ridicată. Prin vot, fiți alături de mine și echipa de consilieri propusă de Alianța Electorală PMP Forța Dreptei pentru un călăraș verde, pentru un mediu sigur și curat.

Material comandat de Partidul Miscarea Populara – Filiala Judeteană Călărasi, parte în Alianța Electorală PMP – FORȚA DREPTEI:  | CUI M.F. 21240022

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

VIDEO. Camelia Dăscălescu: “Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie și drumuri neasfaltate”

Published

on

Cetățenii din Călărași merită să fie salvați din groapa de gunoi care a devenit județul lor. Dincolo de aspectele estetice și funcționale, gunoaiele care rămân luni întregi neridicate de pe străzi sunt un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, în special a copiilor. Populațiile de șobolani și gândaci atrase de aceste gunoaie nu fac decât să sporească și mai mult riscurile de infecții.
Controalele comisarilor Gărzii de Mediu din Călărași confirmă problema alarmantă a deșeurilor din majoritatea localităților județului. Colectarea selectivă este aproape inexistentă, iar unele comune au grad de reciclare zero. Putem crede că nu ne afectează acest lucru, dar ne înșelăm. Pentru că aceste costuri de sortare sunt suportate de bugetul local al primăriilor, adică implicit de noi, cetățenii, de unde lunar, zeci de mii de lei sunt irosiți din acest motiv. De exemplu, primăria comunei Chirnogi, care este una dintre comunele cu grad zero de colectare selectivă, plătește către o companie de salubrizare privată facturi cu valori între 42.000 și 70.000 lei pe lună, bani care ar putea fi folosiți în alte domenii mai importante.
Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie, drumuri neasfaltate și lipsa sistemului de canalizare, deși promisiunile unei vieți decente și sigure sunt prezente peste tot, cu atât mai mult în perioadele electorale.
Viața cetățenilor este afectată de aceste probleme de mult timp, acestea fiind cunoscute primarilor și conducerii Consiliului Județean. Din păcate, nimeni nu a luat măsuri concrete pentru a le remedia, deși toți se întrec în promisiuni electorale.
Pe 9 iunie vă invit să luăm inițiativa de a curăța județul, votând echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași.
Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi (Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Cele mai vizualizate