Connect with us

Administrație

Municipiul Călărași va avea noi cetățeni de onoare. Proiectul de Hotărâre urmează să fie dezbătut

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, marţi, 30.04.2024, ora 16.30 în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de repartizare a unui număr de opt locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi, cu solicitanţii aflaţi în lista de prioritate aprobată prin H.C.L. nr. 34/2024.
 2. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” al municipiul Călăraşi domnului Peanci Nicolae.
 3. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,,Cetăţean de onoare” al municipiul Călăraşi domnului Farmache Stere – Constantin – doctor în economie.
 4. Proiect de hotărâre pentru iniţierea procedurilor pentru vânzarea imobilului – teren, proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Belşugului, nr. 41, în suprafaţă de 350 mp, carte funciară nr. 27089, în favoarea S.C. Queen Food S.R.L.
 5. Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 236/26.10.2023 privind modificarea pozițiilor nr. 288 și nr. 289 din Anexa la Hotărârea Consiliului Local nr. 74/2019 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 78/10.09.1999 privind inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Călărași.
 6. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Călăraşi a construcţiei C1 cu suprafaţa de 256,4 mp, edificată pe imobilul teren aparţinând domeniului public al UAT Călăraşi, cu numărul cadastral 24181, situat în municipiul Călăraşi, strada Varianta Nord, nr. 36E.
 7. Proiect de hotărâre privind acordarea avizului pentru efectuarea activităţilor specifice pentru prestatorul de servicii funerare – transport funerar MEMORIAL GOD S.R.L.
 8. Proiect de hotărâre privind acordarea avizului pentru efectuarea activităţilor specifice pentru prestatorul de servicii funerare – transport funerar ŢIŢEI ANA – Întreprindere Individuală.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetului propriu al municipiului Călăraşi şi a creditelor interne, la data de 31.12.2023.
 10. Proiect de hotărâre privind indexarea, la nivelul municipiului Călăraşi, a impozitelor şi taxelor locale, precum şi a limitelor minime şi maxime ale amenzilor aplicate de organul fiscal, în cazul persoanelor fizice şi juridice, pentru anul fiscal 2025, cu rata inflaţiei de 10,4%.
 11. Proiect de hotărâre privind desfășurarea și aprobarea organizării și desfășurării evenimentului intitulat „Vânătoarea de ouă la ZOO”, 6 mai 2024.
 12. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă al Consiliului local Călăraşi pe perioada 01.05.2024-31.07.2024.

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate