Connect with us

Actualitate

Răsturnare de situație în scandalul sexual de la școala din Jegălia! Profesorii dau vina pe un joc politic. Ce declarații face directoarea

Published

on

scoala jegalia

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Într-o intervenție exclusivă pentru Calarasipress.ro, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Jegălia, Cristina Dumitru, a oferit primele declarații în legătură cu cazul presupusul abuz sexual raportat în unitatea de învățământ pe care aceasta o conduce. În spatele tuturor acuzațiilor, surse din rândul profesorilor spun că este o miză politică toată această situație, dat fiind faptul că suntem în zona electorală.

Directoarea a subliniat că situația a fost tratată cu maximă seriozitate imediat ce a fost adusă la cunoștința instituției. Odată ce un angajat al școlii a surprins doi elevi în grupul sanitar, s-a procedat în conformitate cu procedurile legale. Părinții elevilor implicați au fost imediat informați, iar autoritățile au fost contactate, inclusiv poliția și Direcția Generală pentru Potecția Copilului (DGASPC).

În al doilea rând, Cristina Dumitru a respins cu fermitate afirmațiile conform cărora s-ar fi încercat “mușamalizarea” cazului sau că ar exista o cameră de supraveghere în toaleta școlii. De asemenea, a subliniat că nicio propunere de a plăti pe cineva pentru a păstra tăcerea nu a fost făcută, negând vehement acuzațiile de denigrare aduse școlii.

Advertisement

Directoarea a adăugat că Școala Nr. 1 din Jegălia nu a fost niciodată implicată într-o astfel de situație și că, în general, nu s-au înregistrat incidente grave de violență în instituție. Mai mult decât atât, rezultatele testelor solicitate în cadrul anchetei încă nu sunt disponibile, ceea ce arată lipsa de probe concrete în sprijinul afirmațiilor făcute în articolul menționat.

Implicat în subiect, cu sau fără voia lui, a fost și primarul liberal al comunei Jegălia, Vasile Aurel, a respins vehement informațiile prezentate în presă, considerându-le o insultă la adresa comunității și o încercare de denigrare a conducerii școlii și a primăriei. “Primarul comunei Jegălia nu a fost solicitat în acest caz, nu era de competența dumnealui și nici vorbă de ,,mușamalizare”, cum se arată în articol.”

Acesta a subliniat că situația menționată pare a fi o speculație fără temei și că afirmațiile privind existența camerelor de supraveghere în toalete sunt complet absurde și nefondate.

Directoarea Cristina Dumitru a subliniat că ancheta este încă în desfășurare și că nu s-a ajuns la un punct de vedere final. Cu toate acestea, școala a luat toate măsurile necesare pentru a colabora cu autoritățile și pentru a clarifica situația în cel mai scurt timp posibil.

Advertisement

Actualitate

VIDEO. Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

Continue Reading

Actualitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane sunt date dispărute

Published

on

Nava de marfă Mohammed Z, înregistrată sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat sâmbătă dimineața în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, în timp ce naviga dinspre Turcia spre portul Sulina. Opt membri ai echipajului au fost salvați, dar trei sunt dați dispăruți. Operațiunile de căutare sunt în curs de desfășurare în zonă.

Potrivit Antena3CNN, tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5:00, când nava sub pavilionul Tanzaniei a emis mai multe apeluri de SOS. Aflată la câteva mile marine de țărmul Sfântul Gheorghe, echipajul a sunat alarma, semnalând un pericol iminent de scufundare. Cu toate eforturile de intervenție, nava s-a pierdut sub valurile învolburate, la scurt timp după ultimul apel de ajutor.

Mai multe nave au fost mobilizate rapid de către autorități, iar două nave comerciale din zonă au fost imediat alertate și au intervenit în operațiunea de căutare și salvare.

Conform unui comunicat emis de Conducerea Autorității Navale Române (ANR), nava Mohammed Z, care naviga sub pavilionul Tanzania, avea la bord un echipaj de 11 membri, compus din 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni.

Advertisement

În urma intervenției rapide a navei comerciale Michel, aflată în apropierea incidentului și coordonată de ofițerii MRCC, 8 membri ai echipajului au fost salvați. Cu toate acestea, căutările pentru ceilalți 3 membri ai echipajului, toți cetățeni sirieni, sunt în plină desfășurare.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul” a mai transmis Conducerea Autorității Navale Române (ANR), pentru Antena3CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat urgent trimiterea unui elicopter pentru a sprijini eforturile de căutare și salvare a celor trei marinari dispăruți. Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiuni de căutare-salvare pe mare, se arată în comunicatul MApN.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Călărași

Published

on

Pe data de 17 mai 2024, Societatea Drumuri și Poduri Călărași a participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași. În cadrul acestui târg, au fost disponibile peste 303 locuri de muncă din diverse domenii, oferind numeroase oportunități pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

‘Societatea Drumuri și Poduri Călărași a fost prezentă cu numeroase oferte de muncă, venind în sprijinul călărășenilor care au diverse calificări. A fost o plăcere să vedem interesul celor prezenți și suntem mândri că am putut contribui la acest eveniment. Mulțumim tuturor celor care au venit la standul nostru și AJOFM Călărași pentru organizare!” transmit reprezentanții DPC Călărași pe o rețea de socializare.

Societatea Drumuri și Poduri Călărași a venit cu o ofertă diversificată, punând la dispoziție mai multe posturi vacante. Printre acestea se numără două posturi de economist, un post de tehnician, mecanic auto, șofer, asfaltator, motostivuitorist, lăcătuș mecanic, strungar și sudor.

Persoanele interesate de aceste posturi sunt invitate să își depună CV-ul la sediul societății Drumuri și Poduri Călărași, situat pe Prelungirea Independenței, numărul 5A. Acest târg de locuri de muncă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei care doresc să-și găsească un loc de muncă stabil și bine remunerat în domeniul infrastructurii rutiere.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate