Connect with us

Opinii

Ionela Ichim, managera Bibliotecii Județene ‘Al. Odobescu’, acuzată de implicare în campanii politice mascate

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În ultima vreme, unele dintre cele mai importante instituții publice au suferit o metamorfoză îngrijorătoare. Oamenii care ajung să conducă aceste instituții, fie de învățământ sau cultură, “uită” scopul pentru care au fost numiți în aceste poziții deosebit de importante pentru strategia partidului din care provin și transformă instituția într-o fabrică ce generează simpatizanți politici.

În județul Călărași, această realitate devine tot mai evidentă, cu instituțiile publice căutate și acaparate de către politicienii locali pentru a-și promova agendele și pentru a masca activitățile politice sub pretextul unor evenimente culturale așa-zis importante. Niciun eveniment nu este marcat fără ca cineva care vorbește în fața publicului să nu pronunțe numele liderului politic care susține acțiunea culturală-politică…

Un singur exemplu vom da astăzi. Ionela Ichim, președinta Organizației Femeilor Social Democrate din Călărași, numită manageră a Bibliotecii Județene “Al. Odobescu”. Promovarea sa în această funcție ridică multe semne de întrebare în privința criteriilor de selecție, având în vedere presupusa sa implicare politică și lipsa de competențe evidente în domeniul în care activează în prezent.

Advertisement

Potrivit unor surse, Ionela Ichim ar fi fost plasată în această poziție pentru a proteja și folosi instituția în interesul partidului din care face parte și pe care îl conduce din poziția de președintă a OFSD Călărași. Deși Ionela Ichim este cadru didactic, acuzațiile se concentrează pe faptul că aceasta nu își dedică interesul pentru a dezvolta activitățile din bibliotecă, ci este preocupată de bunăstarea structurii politice pe care o conduce.

Această practică nu este singulară și se întâlnește în numeroase alte instituții importante din județ și din țară, însă la Călărași este ceva mai deosebit. Funcțiile de conducere sunt împărțite nu pe criterii de competență sau expertiză, ci pe baza loialității politice, ceea ce afectează în mod evident calitatea serviciilor oferite cetățenilor.

Situația a fost observată de către instituțiile statului, iar Ministerul Culturii supraveghează de mai mult timp acest fenomen. Politicienii folosesc instituțiile de cultură și învățământ pentru a-și promova agenda politică și pentru a-și consolida controlul asupra activităților politice, încălcând astfel normele etice și legale. Informațiile vin și din zona Ministerului Culturii, acolo unde ar fi ajuns o sesizare în care sunt detaliate toate aceste nereguli.

În timp ce politicienii de vârf își ascund amantele din sfera publică, în Călărași această practică pare să facă excepție de la regulă, generând suspiciuni și întrebări cu privire la modul în care sunt gestionate instituțiile publice.

Voci din rândul politicienilor sugerează că promovările, cum ar fi cea a managerului Ionela Ichim, nu sunt întotdeauna bazate pe merite și competențe profesionale, ci pe conexiuni politice și loialitate partinică.

Advertisement

Acesta este motivul pentru care oamenii fără implicare politică nu își pot găsi un loc de muncă în funcție de studiile pe care le-au făcut sau de expertiza acumulată într-un anumit domeniu.

Opinii

Budești: Praf în ochi după patru ani de incompetență! Ilie Mihai, zero realizări în mandatul său

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În anul 2020, cetățenii din orașul Budești își puneau mari speranțe în noul lor primar, Ilie Mihai, pe care l-au ales pentru promisiunile lui iluzorii de a schimba comunitatea în bine. Cu toate acestea, după patru ani de mandat, mulți locuitori se confruntă în continuare cu aceleași probleme cu care au fost obișnuiți: străzi neasfaltate și pline de gunoaie, dar și lipsa sistemului de canalizare și de apă curentă.

Acolo unde sunt investiții, lucrurile sunt evaluate, de cele mai multe ori, la valori de până la cinci ori față de prețul normal. Deși primarul a făcut multe promisiuni, realitatea s-a dovedit a fi departe de promisiunile sale. Străzile orașului sunt încă pline de gunoaie și gropi în care îți distrugi mașina. Lucrul la care administrația orașului se pricepe cel mai bine pare să fie circul public, pe care edilul îl plătește lunar din banii contribuabililor. Acesta plătește promovarea cu bani publici, dar uită să-și îndrepte atenția către problemele cetățenilor.

Drumurile deteriorate și lipsa unor proiecte de modernizare au dus la disconfort și dificultăți în ceea ce privește mobilitatea locuitorilor.

Advertisement

În ciuda acestor probleme persistente, primarul Ilie Mihai nu a reușit să ofere soluții concrete sau să îndeplinească așteptările comunității. Lipsa de acțiune și de transparență în administrare a adus critici din partea cetățenilor, care se simt neglijați și dezamăgiți de conducerea locală.

În concluzie, mandatul primarului Ilie Mihai din Budești a fost marcat de eșec. Acesta nu a avut nicio realizare notabilă, ci doar cu promisiuni goale.

CMF 21240009

Continue Reading

Opinii

VIDEO. Față în față cu realitatea: Cum arată orașul Budești după mai multe administrații eșuate

Published

on

Situat in inima sud estului României, orașul Budești din județul Călărași a fost de multe ori în centrul atenției din cauza situațiilor tensionate care au degenerat între clanurile din această zonă. Scandalurile sângeroase au fost la ele acasă o lungă perioadă de timp. Astăzi ne punem față în față cu acest subiect și vedem cu arată orașul Budești după mai multe administrații eșuate.

Orașul Budești ar fi unul dintre acele locuri despre care se spune că sunt „periculoase”, dar cât adevăr se ascunde în spatele acestor mituri? Într-un episod special al podcastului „Față în față”, difuzat pe Canal SUD, aducem în prim-plan perspectivele și nevoile comunității din Budești.

Invitatul special al acestui episod este Valentin Răducu, un antreprenor local care scoate la lumină situația din Budești la 35 de ani după Revoluție. Cu o perspectivă diferită și o dorință pentru schimbare, Valentin Răducu ne dezvăluie nevoile adesea ignorate ale cetățenilor, despre care spune că nimeni nu s-a preocupat să le rezolve până acum.

Omul de afaceri își dorește mai mult pentru comunitatea sa și este hotărât să acționeze. În acest episod, el vorbește despre schimbările pe care le-ar aduce în localitate și despre planurile sale politice pentru anul electoral. Valetin Răducu a decis să se înscrie în cursa electorală pentru funcția de Primar al Budeștiului, dorind să aducă schimbările pe care le vede ca fiind necesare pentru a transforma orașul într-un loc mai prosper și mai sigur pentru toți locuitorii săi.

Advertisement

Cu alegerile locale din iunie 2024 pe aproape, Valentin Răducu reprezintă Uniunea Salvați România în cursa pentru Primăria orașului Budești. Mesajul său este clar: este timpul pentru o schimbare reală și durabilă în Budești.

De la investiții în infrastructură la îmbunătățirea serviciilor publice și promovarea oportunităților de angajare, Valentin Răducu își propune să aducă Budeștiul într-o nouă eră de creștere și dezvoltare. Prin intermediul acestui podcast, el își împărtășește viziunea sa și își motivează comunitatea să se implice activ în procesul de transformare a orașului lor. Pentru cei care au pus întrebări despre viitorul Budeștiului, acest episod este o oportunitate de a afla direct de la cineva care vrea să facă diferența.

Continue Reading

Opinii

Nicușor Cionoiu: PSD scoate păcănelele din localitățile sub 15.000 de locuitori

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Rezolvăm o problemă gravă ce căpătase amploare în societatea românească și în special în rândul cetățenilor din localitățile rurale sau din urbanul mic, adică în peste 90% din localitățile din România. Păcănelele nu mai sunt permise în aceste zone, unde au avut loc cele mai multe și mai mari tragedii din cauza acestui viciu.

Guvernul deja a luat măsuri privind o reglementare mai strictă a domeniului jocurilor de noroc (toate firmele sunt obligate să aibă sediul fiscal în România), dar și de creștere a taxelor de până la zece ori pentru această industrie.
Controlul dependenței de jocurile de noroc este unul dintre obiectivele esențiale ale acestei guvernări. Viața oamenilor este mai importantă decât banii în plus la buget obținuți de pe urma viciilor ce tind să distrugă familii întregi, dar și viața multor tineri.

Continue Reading

Cele mai vizualizate