Connect with us

Administrație

Primarul Ionel Tatu își onorează promisiunile. Ce obiective a atins edilul în 2024

Published

on

Primarii din 36 de localități și conducerea CJ Călărași

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, reușește să-și onoreze promisiunile făcute comunității sale. Cu mandatul aprope dus la final, acesta a transformat localitatea și satele adiacente prin proiecte ambițioase și inovatoare.

Una dintre cele mai notabile realizări ale primarului Tatu este asfaltarea întregii comune și a satelor înconjurătoare, oferind astfel un confort locuitorilor. Cu toate că această inițiativă a necesitat resurse considerabile, primarul a demonstrat că este dedicat îmbunătățirii infrastructurii locale pentru bunăstarea comunității.

Dar angajamentul său nu se oprește aici. Primarul Tatu are în plan reabilitarea căminului cultural, o dorință veche de mai mulți ani a localnicilor. Deși acest proiect a fost întâmpinat cu obstacole precum licitații și inflație a prețurilor materialelor de construcții, primarul rămâne hotărât să-l ducă la bun sfârșit.

Advertisement

În plus, comuna Vâlcelele a fost selectată pentru a primi fonduri destinate extinderii rețelelor de gaze naturale, inclusiv a branșamentelor individuale, și pentru conectarea la rețeaua națională de distribuție a gazelor naturale. Această inițiativă, anunțată de către ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian-Ioan Veștea, și de ministrul energiei, Sebastian-Ioan Burduja, va aduce beneficii semnificative locuitorilor comunei.

În timp ce primarul Tatu se remarcă prin proiectele sale de infrastructură, el nu uită nici de alte aspecte importante ale vieții comunitare. Eforturile sale includ modernizarea infrastructurii locale, digitalizarea și creșterea siguranței în comunitate prin instalarea unor sisteme de supraveghere video cu recunoaștere a numerelor de înmatriculare.

Totodată, gestionarea deșeurilor reprezintă o preocupare majoră pentru primarul Tatu. El propune aducerea de containere pentru colectarea selectivă, în încercarea de a îmbunătăți procesul de gestionare a deșeurilor în comunitate și de a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Advertisement

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate