Connect with us

Știri

Roseți: Primarul Nicolae Rîjnoveanu face un bilanț al activităților desfășurate în comuna

Published

on

Așa cum ne-a obișnuit până acum, primarul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu a fost găsit în biroul său unde verifica documentele în lucru. Acesta a reușit să dovedească din nou cetățenilor că este omul faptelor. A realizat aproape tot ce și-a propus. A format o echipă bine organizată, eficientă și care să se implice în problemele comunității. 

Am tot scris despre lucrurile bune făcute în comuna Roseți de către primarul silitor: Peste 95% din drumuri sunt asfaltate. Din primăvară, atunci când vremea permite, se vor începe din nou lucrările de asfaltare pentru comună. Următorul proiecte de mare interes pentru comună ar fi introducerea gazelor naturale. Convingerea pe care primarul o are când vorbește locuitorilor te face să ai încredere în ceea ce promite fără să ai vreo urmă de îndoială.

Acum, că suntem în ultima lună a anului 2018, Primăria Comunei Roseți a pregătit pachete de sărbători elevilor claselor a I – IV-a. Căminul Cultural și școlile din Roseți sunt folosite la spectacole în această perioadă a anului, ansamblul folcloric și grupurile de elevi se întrec pentru a atinge performanțe marcabile.

Nicolae Rîjnoveanu: “S-a încheiat proiectul necesar reabilitării, modernizării Școlilor din localitate – spune primarul PSD.  Suntem pe o linie dreaptă și acum finalizăm achizițiile. Demarăm lucrările de proiectare pe care le-am conexat cu execuția, pentru ca să dureze mai puțin. Avem 800 copii în Roseți, o localitate unde demografie este pozitivă…în creștere spre deosebire de multe alte localități. Avem 5 corpuri de școală pe 3 amplasamente. Corpul A, B și C sunt în locația din centru de vizavi de parc, Corpul D școala din deal cu 4 clase și un corp de școală în sector cu 4 clase de dimineața și 3 după amiaza împreună cu grădinița. Lucrurile bune se realizează cu entuziasm sprijinit de către echipa mea. Este vorba de munca realizată cu dăruire de către oameni cu expertiză încadrați în Primărie. În Administrație, la Roseți se muncește tare de tot. Nimic nu se realizează singur. Totul se realizează în echipă, în colectiv.” 

L-am întrebat pe edil despre funcționarii din cadrul primăriei, modul în care a desfășurat colaborarea în acest an:

Advertisement

Consider că tot aparatul de specialitate al primarului lucrează la maxim sunt performanți și fac treabă de bună calitate… Nu este ușor, se lucrează și după orele de program și sâmbata și duminica pentru că sunt probleme foarte mari și vrem să le facem față.  Ne-a încurcat un pic  viitura care ne-a inundat 100 hectare inundabile din vale. Vreau de mult să fac un dig care să reziste până la faza a 2-a de apărare și să fie protejată comuna. Până acum ne-a ajutat Prefab Calarasi care aducea la noi torcretul și deșeurile de producție cu care consolidăm digul existent…Reușisem pe cca 1 km să rezolvăm situația…dar cu apa nu ne putem pune…”

“Ne mândrim cu realizările de până acum…Sunt avem aproape 92 % din suprafața stradală reparată cu asfalt de calitate. Toți cetățenii din Roseți trebuie să beneficieze de contribuția lor din impozite dar și din partea Statului pentru a trăi omenește în bune condiții…Sunt multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Cetățenii să nu aibe griji, asigură primarul PSD din Roseți. Tot ceea ce avem proiecte și lucrări prevăzute sunt în grafic. Sala de sport o executăm prin CNI iar terenul de fotbal prin G.A.L. La biserica din deal reabilitarea o realizăm prin GAL  ca să realizăm pictura. Anul acesta sper să termin minim 1 proiect. La anul le termin pe toate. Suntem în etapa a 2-a la canalizare și apă potabilă. Sunt probleme de calitatea apei, datorate intervenției la rețea, de la lucrările la branșamentele proprii, dar care se remediază. Calitatea apei este bună, nu avem probleme medicale datorate consumului apei. Mergem înainte pentru binele și prosperitatea cetățenilor “– a încheiat primarul din Roseți, Nicolae Râjnoveanu.

https://www.youtube.com/watch?v=O2QyLJ7TmZs&t=

Am abordat în discuție și evoluția cultural-artistică a ansamblului folcloric comunal:

Rosețenii se bucură că au parte de evenimente culturale în comună. Se bucură de faptul că tinerii din localitate au oportunitatea să reprezinte țara în concursuri internaționale. Un exemplu foarte bun ar putea fi deplasarea în Macedonia, acolo unde edilul localității a ținut neapărat să îi însoțească pe tineri.

Comuna Roseți se dezvoltă armonios, putem spune că este una dintre cele mai dezvoltate localități călărășene. Noi vom urmări cu mult interes acțiunile desfășurate în acestă comună. 

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate