Connect with us

Știri

Noi controale ale ITM Călărași. Câți angajatori au fost sancționați

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 04 – 10.03.2024, ITM Călăraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 18  controale din care 18 au fost pe muncă nedeclarată, 2 angajatori au fost sancţionați și au fost aplicate amenzi in valoare de 60000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 31 de controale, 20 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate 15 avertismente și amenzi în valoare de 17500 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de rezolvare.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: colectarea și epurarea apelor uzate, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, activități de protecție și gardă, recuperarea materialelor reciclabile sortate, construcții, agricultură, comerţ, întreținerea și repararea autovehiculelor, fabricarea pâinii, prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, etc.

 Printre neconformităţile constatate enumerăm: 

Advertisement
  • -angajatorul nu a încheiat în formă scrisă contractele individuale de muncă;
  • -nu a încheiat acte adiţionale la contractele individuale de muncă care să cuprindă repartizarea programului de lucru pentru toţi salariaţii, aşa cum aceşţia își desfăşoară activitatea;
  • -nu a transmis  încetarea contractelor individuale de muncă;
  • -nu face dovada emiterii şi comunicării documentelor, respectiv a extrasului din registrul general de evidenţă a salariaţilor, care au încetat activitatea;
  • -nu a declanşat procedura de negociere colectivă;
  • -nu a completat dosarele de personal ale salariaților cu toate documentele prevăzute de HG. nr. 905/2017, art.7, respectiv: contractul individual de muncă, fişa postului, acte adiţionale de modificare a clauzelor contractuale, actele personale necesare angajării, actele de studii, şi alte documente care certifică legalitatea şi corectitudinea completării în REVISAL;
  • -nu a întocmit pentru toți salariații fişele de post;
  • -nu a notificat în scris I.T.M. Călărași despre încheierea contractelor de prestări servicii prevazute la alin.5 din HG. Nr.905/2017 , precum și datele de identificare ale prestatorului;
  • -angajatorul nu a completat evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnavire profesională cu locul de muncă ;
  • -tabloul electric nu era asigurat contra intervenției persoanelor neautorizate și nu era dotat cu grătar de lemn sau covor electroizolant;
  • -unitatea nu a autorizat ISCIR motostivuitorul;
  • -nu a procurat truse de prim ajutor;
  • -nu a luat măsuri pentru purtarea în permanență a echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii;
  • -nu a întocmit instrucţiuni proprii de SSM, precum şi tematica de instruire periodica;
  • -nu a marcat căile de acces și de circulație;
  • – persoana nominalizată pentru acordarea primului ajutor nu a fost instruită în acest sens;
  • -nu a încheiat contract cu un serviciu extern de prevenire și protecție;
  • -nu a identificat soluții pentru degajarea spațiilor supraîncărcate.

INSPECTOR ŞEF,

Advertisement

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate