Connect with us

Știri

Gălbinași: Primarul Radu Paul i-a prezentat lui Iohannis instituțiile de invățământ reabilitate în mandatele sale – VIDEO

Published

on

https://youtu.be/Znrx_J68Sg0

Iată că perioada campaniei electorale pentru Cotroceni a început. O grădiniță din localitatea Gălbinași a devenit locul de pelerinaj politic pentru preș. Iohannis. A considerat necesară deplasarea în județul nostru pentru a vedea o grădiniță din localitatea Gălbinași pe care Guvernul PSD alături de o fundație din norvegiană a reabilitat-o și au oferit condiții excelente copiilor care învață de dimineață până după-amiază. Primarul Radu Paul a prezentat în fața tuturor cu realizările pe care a reușit să le facă în localitatea lui. Iohannis nu a mai vizitat până acum județul Călărași. În 5 ani a venit o singură dată în acest județ – iar motivele sunt lezne de înțeles

GRĂDINIȚA BENEFICIAZĂ DE PROIECT ERASMUS+

În perioada 10.06.2018 – 09.08.2019, Școala Gimnazială Nr. 1 Gălbinași a beneficiat de implementarea unui proiect Erasmus+. Proiectul 2018-1-RO01-KA101-048578 cu numele „Pacea în clasă, primul pas către succes” beneficiază de un grant în valoare de 18.600 euro.

Advertisement

Nouă cadre didactice vor participa la cursuri de formare pe tema prevenirii violenței în rândul elevilor în Italia și Spania, urmând ca apoi acestea să integreze în activitățile lor metodele nou învățate. Rezultatele se regăsesc în zecile de diplome, medalii, cupe de la concursuri în care elevii și cadrele didactice au fost implicate. O vizită la această instituție de învățământ te uluiește efectiv. Totul a fost direcționat către calitatea învățământului, către actul didactic și performanța școlară – ca urma a bunei colaborări cu Primăria Gălbinași.

PRIMĂRIA GĂLBINAȘI A REABILITAT ȘCOALA NR.1 DIN LOCALITATE PRIN FONDURI GUVERNAMENTALE

Școala Gimnazială Nr. 1 Gălbinași  beneficiază de multe proiecte de reabilitare ce au intrat în implementare, ajutorul venind din partea Primăriei Gălbinași.

Diferența dintre modul în care se desfășura actual didactic de acum 20 de ani și cel din prezent sunt greu de comparat. Școala din Gălbinași beneficiază de condiții moderne: centrală termică, anveloparea termică a instituție și modernizarea grupurilor sanitare care se prezentau în condiții precare. Laboratoarele de lucru nu existau, iar sălile nu beneficiau de condiții pentru a desfășura actul didactic.

Primăria Gălbinași a investit în viitorul comunei, în asigurarea condițiilor pentru pregătirea copiilor. “Ei sunt viitorul nostru!”, spune primarul Radu Paul. Primăria are un buget sărac, dar a recompensat an de an pe copiii care au fost fruntași, pe premianți, ne explică conducerea primăriei.

Advertisement

“Am aplicat în proiecte de reabilitare și am cheltuit cu folos banii europeni sau de la Guvern pentru a avea condiții de învățământ modern. Suntem aproape de comunitate. Ne preocupă ca elevii să aibă condiții, curățenie, an de an investim în oameni, ajutăm cu ce se poate.” – spune consilierul primarului

DIRECTOAREA ȘCOLII ESTE MULȚUMITĂ DE MODERNIZAREA REALIZATĂ

Cei peste 600 de copii care învață în Școala Gimnazială Nr.1 Gălbinași au condiții bune în care se învețe. Directoarea Angelica Ulmazu se arată mulțumită de modernizările aduse școlii.

“Copiii au fost bucuroși și noi ne-am pregătit din timp pentru a-i aștepta. Părinții au fost informați cu toate noutățile apărute la nivel legislativ. Avem un proiect Erasmus+ pentru cadrele didactice care presupune schimb de experiență cu cadre din străinătate care pregătesc copii provenind din medii defavorizate. Este un proiect câștigat de noi. Un alt proiect este pe POP-up destinat profesorilor motivați. Suntem doar 3 școli din județ ce am câștigat acest proiect.” – spune directoarea școlii de la Gălbinași în cadrul unui interviu acordat calarasipress.ro

REDISETDCO și PRIMĂRIA GĂLBINAȘI – PROIECT COMUN

Advertisement

REDISETDCO, un proiect comun câștigat în parteneriat cu Primăria Gălbinași aplicat la nivel preșcolar unde C.E.D.O. a finanțat o grupă de 25 copii preșcolari. “Lectură sub lupă” este un alt proiect destinat copiilor preșcolari de la Grădinița de la Moara Nouă. Cel mai important proiect este acela de modernizare a școlii. Proiectul este câștigat de primăria localității. “Copiii să vină cu plăcere și încredere la școală. Aici vor găsi sprijin și înțelegere. Doar prin educație vor putea avea un viitor mai bun.” – încheie directoarea Școlii Gimnaziale Nr.1 Gălbinași, Angelica Ulmazu

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Peste 260 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași publică lista cu locurile de muncă vacante pentru săptămâna 20.05 – 26.05.2024. În total, 263 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment.

Din analiza ofertelor disponibile, se remarcă diversitatea și disponibilitatea posturilor, acoperind nevoile multiple ale pieței muncii.

Sectorul Public:

În sectorul public, Serviciul Județean de Ambulanță din Călărași oferă un post de Auditor Public Intern Gradul I, cerând o diplomă de licență în științe juridice și un certificat de absolvire a unui curs de auditor, cu termen limită pentru depunerea dosarelor până la data de 31 mai 2024.

Sectorul Economic:

În sectorul economic, ECOAQUA SA are disponibile mai multe poziții, inclusiv pentru economiști, ingineri, instalatori și electricieni, toate fiind poziții cu program full-time.

Sectorul Serviciilor:

Pentru cei interesați de domeniul serviciilor, oferta este bogată și variată. De la agenți de asigurare și consultanți până la personal în domeniul ospitalității și al securității, companii precum GENERALI – ROMANIA și R&S GUARD SECURITY SRL oferă mai multe posturi vacante.

Sectorul Industrial:

În domeniul industrial, companii precum CATEX INDUSTRY SA și CONFEX SRL caută operatori de mașini de cusut, ambalatori și lucrători necalificați pentru a completa echipele lor.

Construcții:

În sectorul construcțiilor, există o cerere mare pentru zidari, fierari, zugravi și alți lucrători calificați. Companii precum PHOENIX PROD SRL și ZMC TRADING SRL oferă oportunități de angajare în diverse poziții legate de construcții și lucrări de terasamente.

 

Continue Reading

Știri

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile de la Strada București din municipiul Călărași: „De multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”

Published

on

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile pe care le-a avut proiectul de modernizare al străzii București din municipiul Călărași, însă „e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023”, spune primarul într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat. Acesta dă vina atât pe pandemie, pe creșterea prețurilor a materialelor de construcții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, dar mai spune și că „de multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”. Reabilitarea și modernizarea străzii și prelungirii București nu este nici acum gata. 

„Nu mă simt vinovat, pentru că dumneavoastră ați uitat că de când am început toate discuțiile acestea cu strada București, gândiți-vă că un an de zile a fost pandemie, șapte luni ne-am blocat că a venit războiul și a fost creștere de prețuri. Eu mi-aș fi dorit de foarte mult și e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023, dar ideea este că trebuia să închidem proiectul. Trebuia să îl facem, iar de multe ori ceea ce își dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”, a declarat Marius Dulce. 

Proiectul în valoare de peste 9 milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Regional trebuia să fie gata acum cinci luni. Primarul a vorbit și dacă acei „alții” pe care i-a menționat în conferința de presă vor fi trași la răspundere pentru întârzieri. 

„Păi nu, că este legal, nu era vorba întârziere. De comun acord, era și vina noastră și vina lor, trebuia să găsim o modalitate amiabilă să ducem mai departe această lucrare”, a precizat acesta. 

Pentru că nu a fost terminat la timp, în decembrie 2023, proiectul a fost fazat pentru a nu se pierde finanțarea, potrivit Canal Sud

Continue Reading

Știri

Peste 300 de elevi din toată țara au participat la Concursul de Știință și Tehnică din cadrul unui eveniment al Bibliotecii Județene Călărași

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași „Alexandru Odobescu”, în parteneriat cu Fundația G.I.I.F. și cu susținerea Consiliului Județean Călărași, au derulat pe 17 mai 2024 Concursul de Știință și Tehnică, din cadrul evenimentului „Manifestările Științei și Tehnicii Școlare Florin Vasilescu”. Peste 300 de elevi din toată țara au participat cu proiecte anul acesta la cele două secțiuni: Știință și Tehnică, și Fizica în Imagini. 

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, concursul „Florin Vasilescu” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare din partea Ministerului Educației. 

În acest an concursul se desfășoară pe două secțiuni importante: 

  • Secțiunea Știință și Tehnică, pentru elevii de liceu, cu participare directă, unde au fost acceptate 16 lucrări: București – 2, Tulcea – 1, Cluj – 2, Vâlcea – 2, Sibiu – 1, Constanța – 1, Dâmbovița – 1, Oltenița – 1, Călărași – 4, Veliko Tarnovo – BG – 1.
  • Fizica în Imagini, pentru toate categoriile de vârstă școlară, cu participare indirectă, unde au fost acceptate 154 de lucrări / filme, astfel: secțiunea Novice –   43, secțiunea Ucenic –   73, secțiunea Maestru – 38.

În acest an s-au înscris 21 de județe, 53 de unități școlare și un număr de 332 de elevi participanți cu proiecte.

Din juriul din acest an fac parte: Claudia Maria Simonescu, prof.univ.dr. Facultatea de Chimie Universitatea Politehnică București și Radu Alin Vasilache, prof. asociat dr. Facultatea de fizică a Universității București. 

Invitați speciali ai evenimentului au fost din cadrul Biroului de comunicare al Academiei Române Carmen Dobre, șef birou, și Cătălin Mosoia, prof. dr. expert în comunicarea științei. 

În deschiderea manifestărilor, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a acordat diplome de onoare prof. univ. dr. Claudia Maria Simonescu și prof. asociat dr. Radu Alin Vasilache, dar și o diplomă de merit elevului Stîrcu Ion Alexandru, pentru cel mai tânăr participant de la Concursul de filme științifice: Fizică în imagini, în vârstă de 7 ani. 

Concursul este organizat de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călărași, Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii Călărași și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu, și este finanțat de către Consiliul Județean Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate