Connect with us

Actualitate

Călărășenii pot primi ajutor de încălzire pentru anul 2023-2024. Care sunt documentele necesare

Published

on

În contextul sezonului rece ce se apropie, locuitorii municipiului Călărași au posibilitatea de a solicita ajutor pentru încălzire în perioada 2023-2024. Iată care sunt pașii și documentele necesare pentru a beneficia de această facilitate esențială.

Dosarele pentru obținerea ajutorului de încălzire, care acoperă gazele naturale, energia electrică, lemnele, cărbunii și combustibilii petrolieri, pot fi depuse începând cu data de 16 octombrie 2023. Procedura are loc la ghișeul Direcției de Asistență Socială și la sediul SPCT-AFL Călărași (fost bloc Flora) în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:30 – 14:00. Formularele de cerere pot fi obținute de la ghișeele DAS, SPCT-AFL și Primăria municipiului Călărași. De asemenea, cererile și declarațiile pe proprie răspundere vor fi furnizate de DAS pentru rezidenții cu domiciliul în municipiu.

Depunerea cererilor completate și a documentelor justificative este necesară la sediul DAS pentru ajutorul de încălzire cu combustibili solizi sau petrolieri, gaze naturale și energia electrică. În cazul ajutorului pentru încălzire cu energie termică, depunerea poate fi efectuată atât individual, cât și prin intermediul reprezentanților asociațiilor de proprietari.

Informațiile complete privind procedura și documentele necesare vor fi publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Călărași, disponibile la adresa https://das.primariacalarasi.ro/. De asemenea, aceste documente pot fi trimise online la adresa de e-mail: ajutorincalzire@das.primariacalarasi.ro. Pentru întrebări suplimentare, sunați la numărul de telefon: 0242/313151.

Persoanele care pot depune cererea pentru obținerea ajutorului de încălzire includ:

– Proprietarul locuinței
– Persoana care a înstrăinat locuința printr-un contract cu clauză de întreținere
– Titularul contractului de închiriere
– Orice alt membru de familie major și legal împuternicit de proprietar sau titularul contractului de închiriere
– Reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani

Cererile tipizate trebuie să conțină numele clar al titularului, fiind datate și semnate de acesta.

Data limită pentru depunerea cererilor și a declarațiilor pe proprie răspundere pentru ajutorul de încălzire în luna noiembrie 2023 este până pe data de 20 noiembrie 2023. După această dată, cererile vor fi înregistrate, dar ajutorul va fi acordat în funcție de următoarele criterii:

– Cei care au depus documentele până pe data de 20 a lunii respective vor beneficia de ajutor începând cu luna depunerii cererii.
– Cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective vor primi ajutorul începând cu luna următoare.

Beneficiarii ajutorului de încălzire trebuie să anunțe primăria de domiciliu despre orice modificare survenită în componența familiei sau în veniturile care ar putea influența cuantumul ajutorului acordat. Astfel de modificări trebuie raportate printr-o nouă cerere și declarații însoțite de documente justificative, în termen de 5 zile de la apariția acestora. Este important de menționat că ajutorul este acordat pentru un singur sistem de încălzire.

Actualitate

[VIDEO] Utilaj de deszăpezire, în flăcări, pe o strada din Călărași

Published

on

O autospecială de deszăpezire a fost cuprinsă de flăcări în fața unui local, ca urmare a unor probleme tehnice în zona motorului. Incidentul s-a petrecut duminică, 26 noiembrie, ora 12:42. Șoferul vehiculului a reacționat imediat, coborând de la volan și încercând să stingă incendiul folosind zăpada din preajmă.

Imaginile au fost rapid distribuite pe rețelele de socializare, generând o serie de comentarii și reacții din partea inteernauților.

Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași are peste 60 de utilaje în parcul auto. Situația drumurilor județene din Călărași

Published

on

S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași, companie cu activitate principală în construcția, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor, anunță progrese semnificative în dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului, odată cu preluarea conducerii Consiliului Județean (CJ) de către Vasile Iliuţă.

Într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a companiei, S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași evidențiază că, începând cu anul 2016, a avut o creștere considerabilă, consolidată prin achiziționarea a 63 de utilaje moderne. Dacă în anul 2016, Drumuri și Poduri deținea un număr de 19 utilaje, în anul 2023, parcul autp a ajuns la peste 60 de astfel de utilaje. Aceste investiții au avut un impact pozitiv asupra infrastructurii rutiere din județ, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de transport și accesibilitate.

Printre utilajele achiziționate se numără patru autobasculante cu plug de zăpadă și măturătoare, două autogredere, o autospecială basculantă, trei autoutilitare, 21 de autovehicule de deszăpezit, două autovehicule măturătoare-aspiratoare, două buldoexcavatoare, patru camioane, trei camionete, un buldozer, trei cilindri compactori, două excavatoare hidraulice, un finisor asfalt, un încărcător frontal, un autocamion, un măturător de drumuri, un distribuitor de emulsie, o semiremorcă și șapte tractoare.

Peste 80% din rețeaua de drumuri județene a fost asfaltată de către S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași. Din totalul de 550 km drumuri județene, compania a asfaltat până în prezent o lungime de  aproximativ 250 km, lund în calcul existența altor drumuri deja asfaltate. În fiecare an, compania a reușit să realizeze o medie de 30 km de drumuri.

Cu privire la investițiile Consiliului Județean Călărași în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene amintim aici:

  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 402: Curcani – Luica – Nana – Solacu – Fundulea – (DN3) – Tămădău – Dărvari – Gostilele – Măriuța – limită jud. Ialomița în lungime de 50 km;
  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 302: Belciugatele – (DN 3) – Măriuța – limită jud. Ialomița în lungime de 13 km;
  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 411: Chirnogi – (DN 41) – Valea Popii – Radovanu – Crivăț – limită jud. Giurgiu în lungime de 18 km;
  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 211D: Dichiseni – DN 21 în lungime de 25 km.

În anul 2023 lucrările de reparare, de către Societatea Drumuri și Poduri, a drumurilor județene de pământ și transformarea acestora în drumuri cu îmbrăcăminte bituminoasă a continuat, în trimestrul I realizându-se Drumul Județean 100 pe tronsonul Fundeni  – Frumușani cu o lungime de 1,3 km. De asemenea a fost efectuate lucrări de reparații a drumurilor cu îmbrăcăminte bituminoasă degradată prin așternere de covor asfaltic nou pe o suprafață totală de 4,4 km (DJ 307A V. Țepeș 1,4km; DJ 304 Făurei – Zimbru 2 km; DJ 306 Cuza Vodă – Floroaica 1 km).

DCIM100MEDIADJI_0052.JPG

În cursul anului 2023 (trimestrul II – IV) au fost efectuate, prin intermediul Societății de Drumuri și Poduri, în principal lucrări de așternere covor asfaltic și lucrării de reparație și întreținere curentă.

Programul de investiții ce va fi efectuat de către Consiliul Județean Călărași, în privința drumurilor județene  ce vor intra în reabilitare și  modernizarea sunt următoarele:

  • DJ 311 Arțari – N. Bălcescu
  • DJ 211 D Cuza – Vodă – Ștefan – Vodă – DN21

Pentru acestea există finanțare aprobată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

  • DJ201 B Ulmeni – Valea Argovei – Lehliu Gară- limita județului Ialomița
  • DJ 309 Dănești – Făurei
  • DJ 307 A Independența – Vlad Țepeș – Vâlcelele
  • DJ 306 Cuza Vodă – Dragoș Vodă – limita județ Ialomița
  • DJ 303 Mănăstirea – Valea Argovei – Sărulești – Tămădău

 

 

Continue Reading

Actualitate

Călărașiul sub cod portocaliu: localități în beznă, acoperișuri desprinse și case inundate. [Radiografia primelor ore]

Published

on

PAGUBE LĂSATE DE CODUL PORTOCALIU. Codul portocaliu înregistrat în județul Călărași a lăsat în urmă o serie de pagube considerabile. Ploile torențiale și vântul puternic au dus la inundații extinse, afectând case și drumuri. Numeroși copaci smulși din rădăcini, au căzut peste mașini provocând pagube semnificative. Codului portocaliu este valabil începând de sâmbătă, 18 noiembrie a.c., de la ora 18:00, până duminică, 19 noiembrie a.c., ora 10:00.

  • Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași au anunțat că pompierii militari au fost chemați să intervină în cadrul a 10 situații diferite. Una dintre aceste intervenții a avut loc pe DN 3B, în zona Podul 4, pentru a îndepărta un copac căzut.
  • De asemenea, salvatorii au intervenit pe strada Jirlău din municipiul Călărași, unde acoperișul unui bloc s-a desprins. În altă situație, pe strada Mureșului din Călărași, o locuință a fost afectată de inundații.
  • Pompierii militari au fost solicitați și pentru a interveni în două incendii. Primul incendiu a avut loc în Sărulești-Gară, afectând o locuință, în timp ce al doilea a izbucnit la Oltina, comuna Unirea, unde pompierii intervin pentru a stinge un foc declanșat într-o șiră de baloți.

În jurul orei 21.20, pompierii militari din Călărași au fost solicitați să intervină pe strada Bărăganului din municipiu, după ce un copac a căzut peste o mașină.

O MAȘINĂ A CĂZUT ÎN ȘANȚ DIN CAUZA VIZIBILITĂȚII SCĂZUTE. Ploaia abundentă și vântul puternic au redus vizibilitatea. Un șofer a ajuns cu autoturismul într-un șanț pe DN3B, între Călărași și localitatea Modelu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, ci doar pagube materiale.

TRAVERSAREA PE DUNĂRE CU BAC-UL, OPRITĂ. Sâmbătă, ora 17:30. Bacurile care fac traversarea Dunării în zona Chiciu – Regie (operat de MARIA – Ostrovit S.A. Ostrov) și Chiciu-România – Aidemir-Bulgaria (operat de SPIKA FERI – Silistra) au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, având în vedere o viteză a vântului de 17 m/s (61 km/h) din direcția nord-vest.

PRIMA NINSOARE ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI. Prima ninsoare din județul Călărași a venit mai devreme decât ne-am fi așteptat. Ora 19:00, primii fulgi de zăpadă s-au așternut pe carosabilul mai multor drumuri. Călărășenii nu au ezitat să imortalizeze momentul mult așteptat și au postat imagini pe rețelele de socializare.

LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT. Pe lângă efectele vizibile în ceea ce privește siguranța rutieră, codul portocaliu a adus și perturbări în alimentarea cu energie electrică. Comunele Grădiștea, Satnoeni, Dragalina, Ciocănești și câteva zone din Municipiul Călărași au suferit pene de curent.

Reprezentanții Rețele Electrice Dobrogea continuă să intervină pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a clienților din zonele afectate de condițiile meteo dificile – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h. “Intervențiile sunt îngreunate de vremea severă, în special în județele Constanța și Tulcea. Colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a remedia avariile cât mai curând posibil.” – transmit aceștia într-un comunicat.

GOSPODĂRIE CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI. Tot în noaptea de sâmbătă, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un incendiu de proporții în Unirea, satul Oltina, unde mii de baloți au fost cuprinși de flăcări. Duminică, ora 03:30, situația este încă în dinamică, iar eforturile de intervenție implică 4 echipaje de stingere și 17 pompieri militari. Proprietarii susțin faptul că focul a fost pus în mod intenționat.

AL DOILEA INCENDIU ÎN UNIREA. Duminică dimineața, ora 03:45, o casă a fost cuprinsă de un incendiu, transmit pompierii militari din cadrul ISU Călărași. O a doua misiune a început pentru salvatori în localitatea în care o gospodărie a fost afectată de un incendiu în care mii de baloți au fost distruși.

Este un tablou al dezastrelor care ilustrează impactul condițiilor meteorologice extreme în județul Călărași. Autoritățile locale au fost mobilizate pentru a gestiona situația de urgență și a acorda asistență celor afectați. Echipajele de intervenție sunt mobilizate pentru gestionarea situației dificile în contextul condițiilor meteorologice extreme.

Continue Reading

Cele mai vizualizate