Connect with us

Alegeri 2024

Deputatul Dumitru Coarnă a fost validat de BEJ pentru cursa electorală

Published

on

coarna dumitru

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Deputatul Dumitru Coarnă, validat de BEJ Călărași!

Deputatul Coarnă Dumitru a făcut un pas hotărât în cursa electorală. Prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, deputatul Coarnă a transmis că Biroul Electoral Județean (BEJ) Călărași a validat oficial candidatura sa pentru funcția de președinte al CJ Călărași.

Astăzi, 26 aprilie, BEJ Călărași a validat candidatura mea la funcția de Președinte al Consiliului Județean. După cum știți, sunt un om dedicat comunității și determinat să fac schimbări pozitive pentru călărășeni. Și fără a face promisiuni electorale, vă spun doar că, după câștigarea mandatului cu votul dvs., voi sluji DOAR interesele cetățenilor și ale comunității. Mulțumesc totodată echipei și celor care au semnat listele de susținători“, a scris Coarnă pe rețeaua de socializare.

Advertisement

Această mișcare politico-electorală a stârnit reacții interesante și discuții în rândul cetățenilor călărășeni, precum și în mediul politic local. Prin alăturarea sa la PUSL și prin candidatura sa pentru funcția de președinte al CJ Călărași, Coarnă aduce un nou dinamism în competiția electorală, promițând să aducă o abordare proactivă și orientată spre nevoile concrete ale comunității.

Alegeri 2024

VIDEO. Camelia Dăscălescu: “Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie și drumuri neasfaltate”

Published

on

Cetățenii din Călărași merită să fie salvați din groapa de gunoi care a devenit județul lor. Dincolo de aspectele estetice și funcționale, gunoaiele care rămân luni întregi neridicate de pe străzi sunt un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, în special a copiilor. Populațiile de șobolani și gândaci atrase de aceste gunoaie nu fac decât să sporească și mai mult riscurile de infecții.
Controalele comisarilor Gărzii de Mediu din Călărași confirmă problema alarmantă a deșeurilor din majoritatea localităților județului. Colectarea selectivă este aproape inexistentă, iar unele comune au grad de reciclare zero. Putem crede că nu ne afectează acest lucru, dar ne înșelăm. Pentru că aceste costuri de sortare sunt suportate de bugetul local al primăriilor, adică implicit de noi, cetățenii, de unde lunar, zeci de mii de lei sunt irosiți din acest motiv. De exemplu, primăria comunei Chirnogi, care este una dintre comunele cu grad zero de colectare selectivă, plătește către o companie de salubrizare privată facturi cu valori între 42.000 și 70.000 lei pe lună, bani care ar putea fi folosiți în alte domenii mai importante.
Orașul Budești este și el înecat în nepăsare, gunoaie, drumuri neasfaltate și lipsa sistemului de canalizare, deși promisiunile unei vieți decente și sigure sunt prezente peste tot, cu atât mai mult în perioadele electorale.
Viața cetățenilor este afectată de aceste probleme de mult timp, acestea fiind cunoscute primarilor și conducerii Consiliului Județean. Din păcate, nimeni nu a luat măsuri concrete pentru a le remedia, deși toți se întrec în promisiuni electorale.
Pe 9 iunie vă invit să luăm inițiativa de a curăța județul, votând echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași.
Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi (Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Alegeri 2024

Camelia Dăscălescu: “Județul Călărași suferă când vine vorba despre sistemul medical”

Published

on

Camelia Dăscălescu: ,, Județul Călărași suferă când vine vorba despre sistemul medical. Am putea spune că orașul Călărași funcționează la limita supraviețuirii din acest punct de vedere, însă celelalte orașe, localități și comune se chinuie să performeze și să ofere minimul de servicii.
Din totalul medicilor de la nivelul județului, doar 20% profesează în mediul rural iar personalul sanitar mediu sau auxiliar este prezent într-un procent și mai mic. Comunități întregi sunt neglijate și ignorate, iar oamenii se bazează pe propriile forțe, pe încrederea că nu vor avea probleme de sănătate, pe speranța că totuși, dacă se va întâmpla ceva cu sănătatea lor, vor avea parte de un miracol și că totul va fi bine.
Fiecare cetățean este valoros și trebuie să se poată baza pe un sistem funcțional, pe instituții care să îi fie alături și medici care să îl ajute. Din păcate, pentru contracandidații mei cetățenii sunt importanți doar până îi votează. Pentru mine, importanța sănătății cetățenilor este dincolo de vot, este o normalitate, un drept, un minim necesar pentru ca toate celelalte să funcționeze sănătos. Sănătatea este un drept, nu un privilegiu! Pe 9 iunie vă invit să votati echipa Forța Dreptei din cadrul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Călărași”.

Material comandat de Partidul Forţa Dreptei Călăraşi ( Alianţa electorală : Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-FORŢA DREPTEI . Cod mandatar 21240063

Continue Reading

Alegeri 2024

Amalia Bellantoni, candidatul Partidului SOS România pentru CJ Călărași, în mijlocul comunității

Published

on

Astăzi, candidata Partidului SOS România pentru șefia Consiliului Județean Călărași, Amalia Bellantoni, a fost prezentă în inima municipiului Călărași, în zona Orizont, unde a discutat cu zeci de persoane, inclusiv comercianți și producători locali. Bellantoni a abordat subiecte legate de nivelul de trai, nevoile comunității și alte situații punctuale, ascultând direct de la cetățeni nemulțumirile și preocupările lor.

Reprezentantă a partidului condus de senatoarea Diana Șoșoacă, Bellantoni a luat pulsul orașului și a constatat că o bună parte dintre locuitori se declară nemulțumiți de situația actuală din Călărași. Vizita sa a inclus o oprire în Piața Big, unde a stat de vorbă cu cetățenii despre provocările economice și sociale pe care le întâmpină.

Un punct important al vizitei a fost întâlnirea cu membrii comunității rome. Bellantoni a subliniat că autoritățile locale îi neglijează pe aceștia și nu le oferă suficient sprijin pentru a-și găsi o direcție profesională sau pentru a ieși din problemele sociale. Ea a promis că, dacă va fi aleasă, va implementa un program ambițios de sprijinire a comunității rome prin oferirea de oportunități de calificare și reconversie profesională, contribuind astfel la integrarea lor în societate și la rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă.

Momentul culminant al vizitei a fost discuția cu comercianții și producătorii din Piața Big. Reacțiile acestora au fost mixte: în timp ce unii au aplaudat inițiativele propuse de Bellantoni, alții au rămas indiferenți. Cu toate acestea, candidata și-a exprimat hotărârea de a continua dialogul cu toți cetățenii și de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă locuitorii județului Călărași.

Advertisement

Amalia Bellantoni și-a reafirmat angajamentul față de comunitate și dorința de a aduce schimbări pozitive, promițând să fie o voce puternică pentru cei neglijați și să lupte pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale tuturor locuitorilor din județul Călărași.

Spre finalul vizitei, candidata SOS România pentru conducerea CJ Călărași i-a lansat liderului PSD, actualul președinte al CJ Călărași, o provocare la o dezbatere publică despre județul Călărași.

Material comandat de Partidul SOS România – Filiala Județeană Călărași, CUI Mandatar Financiar  21240071

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate