in ,

VIDEO. Vasile Iliuță nemulțumit de bugetul redus cu 50% alocat județului Călărași

Liderul organizației județene a PSD Călărași,  președintele CJ Călărași Vasile Iliuță, susține că bugetul anului 2021 stabilit de Guvern pentru județul Călărași este insuficient. Acesta a explicat că instituțiile de stat vor avea de suferit. Iliuță a explicat diferențele de sume din perioada 2017- 2020 arătând astfel că în anul 2017 bugetul județului era de 92 de milioane euro iar în anul 2018 suma alocată pentru județ era de 94 de milioane euro. Situația se schimbă însă pentru anul 2021 – bugetul alocat  județului Călărași fiind de numai 53 milioane euro, adică  50% mai mic față de anii anteriori.

Vasile Iliuță: Vin în fața dumneavoastră cu o dezamăgire extraordinar de mare. Dacă în anul 2017 aveam un buget de 92 de milioane de Euro, în 2018 a venit cu un buget de 94 de milioane. În anul 2020, surpriza a fost destul de mare. Am avut 53 de milioane aprobare bugetară, cu 40% mai puțin, de aceea și acele evenimente cu nealocarea banilor la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului la care toți am fost martori în luna iulie, august și septembrie. Banii au fost alocați din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru a putea susține acele cheltuieli. Astăzi, o mare dezamăgire pentru că prin bugetul pe care îl estimează Direcția Generală de Finanțe Publice către Consiliul Județean e vorba de 41 de milioane de Roni, mai puțin decât anul trecut. Fondul de rezervă al Consiliului Județean a fost diminuat de la 20 de milioane așa cum l-am avut la începutul anului 2020, l-am diminuat și a rămas la 5 milioane.

De unde să mai luăm să punem ca să putem închide anul 2021 cu excedentul pe care nu-l mai avem și cu un buget de redus mai puțin de jumate decât are nevoie Consiliul Județean Călărași ca să funcționeze cu subordonatele pe care le are. E clar că avem un buget care ne dezavantajează, nu numai Consiliul Județean Călărași pentru că m-am uitat și pe celelalte Consilii Județene. E un semnal de alarmă pe care îl tragem. Dacă bugetul se va aproba în această formă finală e clar că va urma exact ce Guvernul vrea – restructurare, reorganizare, diminuarea cheltuielilor pe anumite investiți, și trebuie să mergem clar pe un împrumut al Consiliului Județean ca să putem să aducem completarea sumelor pe care Consiliul Județean nu le deține.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă, despre moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu

Medima Health deschide o clinică de excelență în imagistică medicală și radiologie în Călărași