in

VIDEO. Deputatul PSD Constantin Bîrcă: Guvernul PNL nu a prevăzut despăgubiri în caz de secetă

Constantin Bircă, deputat PSD Călărași a declarat în conferința de presă de ieri că în bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu există bani prinși pentru plata despăgubirilor de secetă.

Bircă: Bugetul pe care Ministerul Agriculturii a reuşit să il obțină, ca urmare a negocierilor la nivelul Guvernului este unul mai mic cu un miliard de lei. Acest lucru face imposibila ducerea la îndeplinire a promisiunii electorale pe care au tot trâmbiţat-o domnul ministru Oros, domnul premier Citu, în timpul campaniei electorale. Mă refer la despăgubirile de secetă. Nu există bani prinşi pentru acest lucru în buget. In acest sens, noi, cei din Comisia de agricultura, deputati PSD, dar avem și câțiva colegi de la alte partide, am semnat un amendament comun pe care il vom depune săptămâna viitoare, odată cu discutarea bugetului în Parlament”, a punctat deputatul Birca Totodată, demnitarul a făcut câteva precizări cu privire la Ordinul “maxim 5 porci într-o gospodărie”.

“De asemenea, un lucru important, de actualitate, este imposibilitatea cresterii in gospodarie a populatiilor a mai mult de 5 porci la îngrăşat. Vreau să vä spun că Ordinul care este în vigoare la momentul acesta, se pare ca nu va mai fi mult timp, pentru că au fost discuții în Comisia de agricultură cu reprezentanții fermierilor, cu colegi din Ministerul Agriculturii și le-am explicat câteva lucruri normale de care se pare că se va tine cont, și anume, dacă în Ordinul existent la momentul acesta, care este în vigoare, vorbeam de două categorii, respectiv gospodária populației, cu posibilitatea creșterii a 15 porci la îngrășat, după discuții. s-au introdus 5 capete de porci. Cu alte cuvinte, oamenii au voie să facă și ei reproducție în gospodăria populatiei. Cu obligativitatea să înscrie acești porci în Sistemul National de Identificare și Inregistrare a Animalelor. Acest sistem este gestionat de ANSVSA. De asemenea, următoarea categorie din Ordinul existent se refera la creșterea porcilor în scop comercial. Aici vorbim de societatile de creștere a suinelor, dar noi am sustinut şi se pare că printr-un nou Ordin, care este la momentul acesta pe site-ul Ministerului Agriculturii, a apărut și a treia categorie, și anume, crestered suinelor din rasa Bazna și Mangalita, în sistem semideschis și înregistrati, de asemenea in Sistemul National de Identificare si Inregistrare a Animalelor.

PARLAMENTARII VOR DEPUNE AMENDAMENTE

In perioada aceasta, astăzi, mâine, până săptămâna viitoare, toți parlamentarii PSD ne vom ocupa de depunerea de amendamente, astfel încât locuitorii UAT-urilor de care răspundem, din județul nostru, så beneficieze de bani de la bugetul statului pentru că nu este normal ca bugetele aducătoare de venit, ma refer la bugetul Ministerului Agriculturii, să fie mai mici anul acesta, în comparatie cu anul trecut, iar la alte ministere, cu referire la ministerele de forță, bani să ajungă mai multi la dispozitia Fondului de Rezervă al Guvernului. Cred că acest lucru nu trebuie sa se întâmple, dar vom vedea asta saptamana viitoare is parlamentarul PSD.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Borcea/ Primarul Theodor Aniel Pațurcă continuă investițiile în sport. Președintele FRF Răzvan Buleanu a fost în localitate

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă, despre moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu