Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași – premiată pe scena Galei Premiilor Participării Publice

Published

on

Asociația Elevilor din Călărași, asociația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a participat joi, 19 aprilie a.c., la Gala Premiilor Participării Publice – ediția a IX-a, organizată de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

An de an, G3P își propune să aducă împreună toți actorii din sectorul nonguvernamental care au lansat inițiative în spațiul public local, respectiv național, în scopul ameliorării unor probleme cu care comunitățile lor se confruntau, din lipsa de interes și de acțiune a autorităților publice. La final, cele mai bune dintre cele bune sunt premiate, pe baza unei jurizări riguroase, confirmându-se astfel faptul că solidaritatea și puterea colectivă, elementele de identitate ale Galei, se află într-adevăr la baza schimbării.

În acest an, la eveniment au participat 36 de ONG-uri. AECL s-a înscris în cadrul evenimentului cu inițiativa ”Transportul nesubvenționat – barieră înlăturată către educație”, inițiativă care s-a concretizat în beneficiul elevilor la 29 septembrie 2017, după două luni de consultări și discuții cu consiliul local al municipiului Călărași. La finalul serii, organizația, reprezentată de o delegație compusă din 13 membri, s-a aflat printre cei 13 câștigători, obținând premiul ”Cu 50% mai aproape de educație”, drept o confirmare a demersurilor asumate în climatul educațional local.

Alexandra Tuță, președinte al organizației, a declarat: ”Pentru noi, asociație înființată în urmă cu mai puțin de un an, premiul obținut nu poate reprezenta decât un motiv de mândrie, având o dublă semnificație: o confirmare a faptului că misiunea pe care ne-am asumat-o, aceea de a reprezenta principalii beneficiari ai educației și de a contribui la îmbunătățirea actului educațional local, este respectată și o motivație suplimentară de a continua seria inițiativelor în plan local și, de ce nu, în plan național. Cu prilejul acestui eveniment, suntem mândri că ne-am alăturat organizațiilor nonguvernamentale care refuză să accepte tăcerea și lipsa de implicare a autorităților publice și ne dorim ca anul viitor, în urma unor inițiative similare, să ne regăsim pe aceeași scenă, ținând ștacheta ridicată și demonstrând că elevii pot reprezenta o voce atunci când acționează cu legea în mână. Pe această cale, doresc să îmi felicit echipa pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit în această frumoasă călătorie începută în mai 2017 și tuturor celor care au fost alături de noi, crezând în potențialul unor tineri care își doresc un sistem de învățământ cu adevărat centrat pe beneficiar!”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole