Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași – premiată pe scena Galei Premiilor Participării Publice

Published

on

Asociația Elevilor din Călărași, asociația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a participat joi, 19 aprilie a.c., la Gala Premiilor Participării Publice – ediția a IX-a, organizată de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

An de an, G3P își propune să aducă împreună toți actorii din sectorul nonguvernamental care au lansat inițiative în spațiul public local, respectiv național, în scopul ameliorării unor probleme cu care comunitățile lor se confruntau, din lipsa de interes și de acțiune a autorităților publice. La final, cele mai bune dintre cele bune sunt premiate, pe baza unei jurizări riguroase, confirmându-se astfel faptul că solidaritatea și puterea colectivă, elementele de identitate ale Galei, se află într-adevăr la baza schimbării.

În acest an, la eveniment au participat 36 de ONG-uri. AECL s-a înscris în cadrul evenimentului cu inițiativa ”Transportul nesubvenționat – barieră înlăturată către educație”, inițiativă care s-a concretizat în beneficiul elevilor la 29 septembrie 2017, după două luni de consultări și discuții cu consiliul local al municipiului Călărași. La finalul serii, organizația, reprezentată de o delegație compusă din 13 membri, s-a aflat printre cei 13 câștigători, obținând premiul ”Cu 50% mai aproape de educație”, drept o confirmare a demersurilor asumate în climatul educațional local.

Alexandra Tuță, președinte al organizației, a declarat: ”Pentru noi, asociație înființată în urmă cu mai puțin de un an, premiul obținut nu poate reprezenta decât un motiv de mândrie, având o dublă semnificație: o confirmare a faptului că misiunea pe care ne-am asumat-o, aceea de a reprezenta principalii beneficiari ai educației și de a contribui la îmbunătățirea actului educațional local, este respectată și o motivație suplimentară de a continua seria inițiativelor în plan local și, de ce nu, în plan național. Cu prilejul acestui eveniment, suntem mândri că ne-am alăturat organizațiilor nonguvernamentale care refuză să accepte tăcerea și lipsa de implicare a autorităților publice și ne dorim ca anul viitor, în urma unor inițiative similare, să ne regăsim pe aceeași scenă, ținând ștacheta ridicată și demonstrând că elevii pot reprezenta o voce atunci când acționează cu legea în mână. Pe această cale, doresc să îmi felicit echipa pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit în această frumoasă călătorie începută în mai 2017 și tuturor celor care au fost alături de noi, crezând în potențialul unor tineri care își doresc un sistem de învățământ cu adevărat centrat pe beneficiar!”.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole