Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași – premiată pe scena Galei Premiilor Participării Publice

Published

on

Asociația Elevilor din Călărași, asociația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a participat joi, 19 aprilie a.c., la Gala Premiilor Participării Publice – ediția a IX-a, organizată de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

An de an, G3P își propune să aducă împreună toți actorii din sectorul nonguvernamental care au lansat inițiative în spațiul public local, respectiv național, în scopul ameliorării unor probleme cu care comunitățile lor se confruntau, din lipsa de interes și de acțiune a autorităților publice. La final, cele mai bune dintre cele bune sunt premiate, pe baza unei jurizări riguroase, confirmându-se astfel faptul că solidaritatea și puterea colectivă, elementele de identitate ale Galei, se află într-adevăr la baza schimbării.

În acest an, la eveniment au participat 36 de ONG-uri. AECL s-a înscris în cadrul evenimentului cu inițiativa ”Transportul nesubvenționat – barieră înlăturată către educație”, inițiativă care s-a concretizat în beneficiul elevilor la 29 septembrie 2017, după două luni de consultări și discuții cu consiliul local al municipiului Călărași. La finalul serii, organizația, reprezentată de o delegație compusă din 13 membri, s-a aflat printre cei 13 câștigători, obținând premiul ”Cu 50% mai aproape de educație”, drept o confirmare a demersurilor asumate în climatul educațional local.

Alexandra Tuță, președinte al organizației, a declarat: ”Pentru noi, asociație înființată în urmă cu mai puțin de un an, premiul obținut nu poate reprezenta decât un motiv de mândrie, având o dublă semnificație: o confirmare a faptului că misiunea pe care ne-am asumat-o, aceea de a reprezenta principalii beneficiari ai educației și de a contribui la îmbunătățirea actului educațional local, este respectată și o motivație suplimentară de a continua seria inițiativelor în plan local și, de ce nu, în plan național. Cu prilejul acestui eveniment, suntem mândri că ne-am alăturat organizațiilor nonguvernamentale care refuză să accepte tăcerea și lipsa de implicare a autorităților publice și ne dorim ca anul viitor, în urma unor inițiative similare, să ne regăsim pe aceeași scenă, ținând ștacheta ridicată și demonstrând că elevii pot reprezenta o voce atunci când acționează cu legea în mână. Pe această cale, doresc să îmi felicit echipa pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit în această frumoasă călătorie începută în mai 2017 și tuturor celor care au fost alături de noi, crezând în potențialul unor tineri care își doresc un sistem de învățământ cu adevărat centrat pe beneficiar!”.

 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Romina Gingașu vine astăzi la Călărași. Biblioteca Județeană organizează Festivalul „E ziua ta, femeie!”

Published

on

Romina Gingașu

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași sărbătorește astăzi femeile din județ printr-un eveniment special, intitulat „E ziua ta, femeie”. Desfășurat pe platoul din fața bibliotecii, începând cu ora 10.00, festivalul are ca scop să aducă în prim-plan diversitatea și importanța femeilor în comunitatea noastră.

Luna martie va fi dedicată în întregime doamnelor la Biblioteca Județeană Călărași, pentru că ele sunt cu adevărat speciale. Am organizat acest festival pentru a sublinia importanța și diversitatea lor în societate. Ne-am gândit la activități care să aducă bucurie și satisfacție tuturor femeilor, indiferent de vârstă sau domeniu de interes”, a declarat, pentru canalsud.ro, Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene Călărași.

În cadrul festivalului, Biblioteca Județeană Călărași va oferi cursuri și workshop-uri dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să participe la eveniment.

Avem pregătit un curs de barista și un workshop de creație a săpunului și lumânărilor naturale. Înscrierile s-au deschis deja, iar fiecare curs sau workshop va avea maximum 12 participante și va dura aproximativ două ore”, a adăugat Ionela Ichim pentru sursa citată.

Advertisement

De asemenea, invitat special al evenimentului este Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation, o organizație dedicată promovării drepturilor femeilor și protecției sociale.

„Va fi prezentă doamna Romina Gingașu. Este fondatoarea Red Women Foundation. Această fundație se ocupă exact cu promovarea drepturilor femeilor și protecție socială. Sunt mai multe domenii. Vom avea o dezbatere, o discuție. Avem sala pregătită, sunt 70 de doamne pe care le așteptăm să ia parte la această conferință”, a menționat Ionela Ichim într-un articol pentru canalsud.ro

Biblioteca Județeană Călărași dorește să sublinieze că și domnii sunt bineveniți la festival. De asemenea, copiii sunt încurajați să participe, deoarece vor fi organizate ateliere speciale pentru aceștia și va avea loc un spectacol de teatru de păpuși.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

Advertisement

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate