Connect with us

Știri

VIDEO/ Proiect pentru introducerea gazelor naturale în comuna Roseți

Published

on

8 iun. 2020

Edilul-șef al localității Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, vorbește despre unul dintre cele mai importante proiecte aflat in progres, demarat de o bună perioadă de timp, introducerea gazelor naturale în localitatea Roseți.

Nicolae Rîjnoveanu: Pentru a fi primar trebuie să muncești. Nu este o meserie pentru cei ce se așteaptă să stea. În data de 3 iunie, primarul social-democrat a fost vizitat de proiectantul rețelei de gaze naturale pentru a dezbate și discuta aspecte tehnice privind alimentarea localității cu gaze naturale.

Au fost luate în calcul și specte ce țin de presiunea gazelor, însă primarul ne spune că debitul nu va fi o problemă, iar parametrii vor fi normali. Urmează să se efectueze studii topografice pe o porțiune de traseu. Apoi o delegație a obținut acordul necesar proprietarilor riverani pentru executarea lucrărilor în zona DJ 211.

Advertisement

ACORD DAT DE 38 DE PROPRIETARI PENTRU EFECTUAREA LUCRĂRILOR

Un număr de 38 proprietari urmează să își dea acordul pentru efectuarea lucrărilor, care presupune a se afecta porțiuni din zona proprietăților acestora. Execuția acestui drum județean va aduce multe beneficii locuitorilor, privind accesul, exploatarea culturilor agricole, creșterea animalelor dar și transport, respectiv consum redus de carburanți pentru deplasarea între partea de sud și partea de nord a localității.

Primarul Nicolae Rîjnoveanu: “În nord sunt multe depozite pentru culturile agricole. Sunt niște înlesniri care vin în sprijinul fermierilor. Lucrarea este binevenită și oamenii înțeleg, și-au dat acordul. Am discutat și cu cei din străinătate care urmează să își dea acordul în scris prin mijloace electronice.” – declară edilul localității, apoi continuă

https://youtu.be/CiJk59OrQ6w

“Se intră în normalitate, nu stăm degeaba. Cât vom sta la conducerea acestei localități ne vom vedea de treabă. Ăsta este rolul nostru. Am în biroul tehnic alăturat o ședință în curs. Este prezent dirigintele de șantier, vine proiectantul, executantul, cei responsabili de proiectul școlii din localitate. Este în derulare. Nu s-au prevăzut toate cantitățile în documentație și se fac mici corecții. Proiectele mele continuă pentru cetățean, așa cum mă cunosc toți cei din Roseți. Pentru a fi primar trebuie să muncești. Nu este o meserie pentru cei ce se așteaptă să stea.” – spune primarul  Rîjniveanu pentru calarasipress.ro

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Muzeul Dunării de Jos Călărași, omagiu pentru istorie! Cetățenii sunt invitați la Secția de Arheologie pentru a celebra Ziua Europei

Published

on

By

Sursă: Adrian Boioglu/ Facebook Muzeul Dunării de Jos

Joi, 9 mai, Muzeul Dunării de Jos Călărași, alături de Școala Gimnazială Carol I și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, pregătesc o serie de activități speciale pentru a marca evenimentele semnificative din istoria națională și europeană, în cinstea Zilei Europei și a momentelor-cheie care au influențat cursul istoriei.

Într-o invitație deschisă către comunitatea locală și nu numai, instituțiile partenere îi așteaptă pe cetățeni joi, pe data de 9 mai 2024, la Secția de Arheologie, situată în demisolul Consiliului Județean Călărași, începând cu ora 10:00. Acolo, participanții vor avea ocazia să se adune într-un spirit de comemorare și recunoaștere a momentelor definitorii pentru istoria națională și europeană.

„9 mai 1877 … 9 mai 1945 … 9 mai 1951 – o dată cu greutate pentru istoria națională și a Europei! Muzeul Dunării de Jos, Școala Gimnazială Carol I și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră marchează aceste evenimente prin activități cu însemnătate istorică!! Vă așteptăm, mâine, 9 mai 2024, începând cu ora 10.00 la Secția Arheologie situată la demisolul Consiliului Județean Călărași pentru a rememora aceste zile excepționale! Historia Magistra Vitae!”, au transmis reprezentanții muzeului, pe Facebook.

Data de 9 mai, cunoscută sub numele de Ziua Europei, este de o importanță deosebită, marcând unirea și solidaritatea statelor europene în vederea construirii unei comunități bazate pe pace, prosperitate și valori comune. În plus față de această sărbătoare europeană, evenimentele care au loc în această zi au o semnificație istorică profundă.

Advertisement

De la evenimentul din 9 mai 1877, când România și-a dobândit independența, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, marcat pe 9 mai 1945, și până la înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, pe 9 mai 1951, aceste momente au sculptat traseul istoric al continentului european și au contribuit la conturarea identității noastre comune.

Prin aceste activități, organizatorii doresc să sublinieze importanța cunoașterii și înțelegerii trecutului în procesul de construcție a unui viitor mai bun pentru toți cetățenii. Invitația este deschisă tuturor celor interesați să se alăture și să aducă un omagiu istoriei noastre comune și valorilor europene fundamentale.

Continue Reading

Știri

Aura Giurcă și Crucea Roșie Călărași, 14 ani de devotament și solidaritate umanitară. Ce mesaje au primit voluntarii de Ziua mondială a Crucii Roșii

Published

on

By

Astăzi, 8 mai, este sărbătorită Ziua mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Astăzi sunt celebrate principiile care constituie baza Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, inițiată de afaceristul elvețian Henry Dunant.

De asemenea, această zi este adus un omagiu tuturor voluntarilor care desfășoară acțiuni de ajutorare a oamenilor de pretutindeni. Cu această ocazie specială, Aura Giurcă, directorul executiv al Crucii Roșii Călărași, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Călărași PRESS, în cadrul căruia le-a transmis gânduri bune tuturor celor implicați în această mișcare.

„Pentru astăzi nu pot decât să le urez sănătate, putere de muncă și, bineînțeles, la mulți ani tuturor voluntarilor, prietenilor, susținătorilor și colegilor mei din Crucea Roșie Română, dar și din Crucea Roșie Internațională. Fără ei, lumea ar avea mult de suferit, ar fi mult mai săracă și n-ar fi atât de multe zâmbete în lume”, a spus Aura Giurcă.

Mai departe, aceasta a făcut o retrospectivă a celor 14 ani de când a preluat conducerea Filialei Crucea Roșie Călărași: „Acum, când mă uit în urmă, toate emoțiile, toate problemele prin care am trecut, toate greutățile pe care le-am avut ne-au făcut cei care suntem astăzi, ne-au făcut mai puternici și ne-au făcut să vrem să fim, și noi, ca alți colegi din țară, să fim o filială puternică, să ne dezvoltăm și să avem foarte multe activități pe toate palierele”.

Advertisement

Spre final, Aura Giurcă a explicat, pe scurt, rolul pe care îl au voluntarii de la Crucea Roșie în comunitate. Femeia a subliniat că cei implicați în acest proiect oferă sprijin umanitar în situații de criză, dezastre naturale, războaie sau alte atrocități.

„Crucea Roșie are rol auxiliar, adică nu suntem noi cei care, în caz de un cutremur, mergem să scoatem de sub dărâmături. Noi suntem cei care distribuim pachete alimentare sau corturi, adică organizăm tabere de salvare, cu corturi, pături, saltele, mâncare”, a declarat directorul executiv.

Ce mesaje au primit cei de la Crucea Roșie de 8 mai

Cu ocazia acestei sărbători, reprezentanții IJJ Călărași și al ISU Călărași au ținut să transmită niște mesaje deosebite pe paginile de Facebook ale instituțiilor, pentru a-și arăta respectul față de voluntarii Crucii Roșii, profund implicați în acțiunile de ajutorare a oamenilor.

„Astăzi, 8 mai, este Ziua Internațională a Crucii Roșii si a Semilunii Roșii! La mulți ani și multă sănătate le urăm astăzi tuturor voluntarilor și angajaților acestei organizații! Mult succes în tot ceea ce întreprindeți! Pompierii militari călărășeni”, au transmis cei de la ISU.

„8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii. Este o zi specială în care celebrăm acțiunile umanitare la nivel mondial, dar și oamenii care se implică necondiționat în ajutorarea semenilor aflați la ananghie. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și vă dorim să rămâneți la fel de generoși, prompți și implicați în susținerea cauzelor umanitare din comunitatea noastră. La mulți ani, Crucea Roșie Călărași!”, a fost mesajul celor de la Jandarmeria Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași publică lista cu locurile de muncă vacante de săptămâna aceasta. Instituția cu salarii ce pornesc de la 9.000 de lei angajează în continuare

Published

on

sursă foto: jcomp/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași publică lista cu locuri de muncă vacante în perioada 06.05.2024 – 12.05.2024. În total, 73 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, iar cea mai bună ofertă de muncă vine din partea Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman (OIR PECU) – Regiunea Sud-Muntenia, cu salarii care încep de la 9.000 de lei și ajung până la 13.000 de lei. 

OIR PECU – Regiunea Sud-Muntenia scoate la bătaie 8 posturi libere pentru funcția de „expert administrație publică”. Organismul funcționează în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, deci este o instituție publică, finanțată de la bugetul de stat. 

Locurile de muncă se alocă prin concurs, iar limita de depunere a dosarelor este 17.05.2024, ora 14:00. 

Alte locuri de muncă disponibile sunt operator confecționer la CATEX, agent asigurare, consultant asigurare sau inspector daune la GENERALI, tractorist, vânzător, electrician, muncitor necalificat, șofer etc. 

Advertisement

Lista completă poate fi accesată aici

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie 2023, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei.

Continue Reading

Cele mai vizualizate