Connect with us

Știri

VIDEO. Festivalul “Flori de Mai” se mută pe stadionul “Ion Comșa” din Călărași

Published

on

Într-o conferință de presă organizată la Consiliul Județean pe data de 17 mai, Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație, a dezvăluit informații importante despre festivalul tradițional din Călărași.

Festivalul “Flori de Mai” a devenit deja o tradiție nu numai pentru județul nostru, ci și pentru întreaga țară. Între 25 și 28 mai, artiști de toate vârstele și din întreaga Românie, inclusiv nume consacrate, se vor reuni în Călărași.

Cu toate acestea, în acest an, locația festivalului s-a mutat de pe esplanada Consiliului Județean pe stadionul “Ion Comșa”. Pentru a asigura o desfășurare cât mai bună a evenimentului în noua locație, Centrul Județean de Cultură și Creație a încheiat un contract de parteneriat cu o societate care va sprijini organizatorii.

“Am încercat ceva nou în acest an, deși acest lucru este comun în alte părți din țară. Noua locație este o premieră pentru Călărași. Am încheiat un parteneriat cu o societate care ne va ajuta în organizarea comerțului și va aduce numeroase beneficii Centrului Județean de Cultură și Creație. Această firmă se va ocupa de generarea și racordarea comercianților la energie electrică, precum și de amenajarea unei zone cu terase. Dorim să avem o zonă comună, curată și frumoasă. Societatea ne va pune la dispoziție corturi, mese și scaune, astfel încât călărășenii să poată lua masa într-un cadru plăcut”, a declarat Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Advertisement

Accesul la festival va fi permis exclusiv pietonilor și se va face prin intrarea de pe strada Tudor Vladimirescu.

Pe scena festivalului de la Călărași vor urca artiști precum Smiley, Iuliana Beregoi, The Motans și Loredana Groza. Organizatorii se așteaptă la prezența a aproximativ 10.000 de persoane.

Bugetul alocat acestui festival, care a adus renume județului nostru în întreaga țară, se ridică la suma de 1,4 milioane de lei.

“Avem în acest festival pe care nu le are nimeni în țară, și anume de anul trecut categoria de vârstă 13-15 ani a cântat acompaniată de orchestră live. De obicei, ei cântă pe negativ la vârsta aceasta, dar noi ne-am dorit să fim mai exigenți. Fiind mai exigenți, automat standardele au crescut și premiile obținute la acest festival au o mult mai mare greutate decât un premiu poate mai mare în cadrul altui festival.” precizează managera CJCC, Georgiana Teodorescu în conferința de presă.

“Un alt element surpriză pentru noi anul acesta a fost numărul concurenților înscriși. Dacă anul trecut am avut 85-86 de concurenți înscriși, anul acesta am avut 138 de concurenți care au intrat în preselecție. Nu-i mai pun pe cei încă vreo 10-12 care au trimis documentația după preselecție și după termen. Ar fi fost undeva la 150 de concurenți din toată țara, concurenți foarte buni – finaliști și semifinaliști la Vocea României sau la alte evenimente de mare amploare. Asta ne confirmă încă o dată că aici facem lucruri bune, lucruri frumoase și că acest festival este foarte apreciat de toată lumea în toată țara.

Advertisement

Știm că anul acesta a trebuit să identificăm o altă locație pentru desfășurarea acestui festival, deoarece platoul Consiliului Județean este acum într-un proces de renovare. Anul acesta se va desfășura pe stadionul Ion Comșa, terenurile 2 și 3. Sperăm să fie bine și acolo. Mereu când schimbăm ceva avem avantaje și dezavantaje. Avantajul este că e suprafață mai mare decât ce aveam noi aici, și din punctul ăsta de vedere ne bucurăm. Dezavantajele sunt că acolo nu avem logistica necesară pe care o aveam aici la îndemână – foaierul, cabinele de schimb, toaletele noastre și așa mai departe. Dar ne-am adaptat și ne străduim ca cel puțin să menținem standardele de anul trecut, dacă nu să le și creștem.

Mi-aș dori ca și publicul să înțeleagă că principala componentă a acestui festival este secțiunea de concurs. Că există și componenta de recitaluri-artiști, aceasta este suplimentară, dar festivalul propriu-zis este concursul. Bineînțeles că și anul acesta ne-am orientat către artiști foarte mari și iubiți de public, care nu au mai fost la Călărași sau care nu au mai fost de mult timp la Călărași. Știm că publicul îi așteaptă. În prima seară vom deschide cu Smiley, în a doua seară – Iuliana Beregoi, în a treia seară – The Motans și vom încheia cu Loredana Groza, care este regina muzicii ușoare românești, putem spune. Dacă vorbim de un festival de muzică ușoară românească, nu putem să nu ne gândim la Loredana.

Comercianții vor fi amplasați în zona în care se va desfășura și spectacolul, de jur împrejurul terenului, în interior.

Inclusiv cei cu terase, grătare?

Georgiana Teodorescu, manager CJCC: “Da. Anul acesta am încercat ceva nou. Ceva nou pentru Călărași doar, pentru că în toată țara se practică. Deoarece locația aceasta nu ne este foarte familiară și ne este foarte greu să ne descurcăm în locația nouă, am încheiat un contract de parteneriat cu o societate care ne ajută pe partea de organizare a comercianților și care va aduce niște beneficii Centrului de Cultură. Această firmă vine cu generatoare și racordează toți operatorii economici la generatoare și le asigură energia electrică, pentru că acolo nu am avut de unde să tragem curent. Ar fi însemnat să venim cu niște cabluri pe sus, era periculos și trebuia o putere foarte mare pentru a acoperi toți operatorii economici. Deci această firmă va asigura racordarea la energie electrică și furnizarea de energie electrică. Tot această firma va asigura zona de terasă. Ne dorim și noi să nu mai avem o terasă verde, una roșie, una albastră, una cu scaune și una cu canapele. Ne dorim o zonă curată, frumoasă, deschisă, comună. Această firmă va aduce toată logistica necesară – de corturi, scaune, mese și așa mai departe, care va fi la comun. Clienții își cumpără mâncarea de unde vor, dar zone de servire a mesei este la comun, se așază unde doresc. Tot această firmă ne va furniza băuturile la scenă timp de 4 zile, pentru că sunt foarte mulți concurenți, pentru că există orchestră și așa mai departe. Noi nu avem voie să cumpărăm apă, pentru că sunt considerate cheltuieli de protocol și suntem instituție terțiară și nu avem voie să cumpărăm apă. Asta este o modalitate să acoperim aceste cheltuieli. Tot această firmă ne va asigura toaletele pentru zona de concurenți și zona de scene. Toalete care nu sunt foarte ieftine. De obicei noi ne închiriam pe platou pentru public, iar concurenții foloseau toaletele din foaier. Tot această firmă va aduce vitrine frigorifice la toți comercianții economici care comercializează băuturi răcoritoare și dozatoare de bere pentru toți cei care vor vinde bere.

Advertisement

Toate aceste cheltuieli se vor acoperi printr-o taxă de prestări servicii pe care această firmă o va percepe operatorilor economici care și-au exprimat opțiunea de a participa în cadrul acestui festival – de a comercializa produse și a face profit.

Pentru toaletele publicului avem un sponsor din Călărași – CERES Container, care s-a oferit să ne susțină și să ne sponsorizeze cu grupuri sanitare pentru public și cu 4 containere-vestiare unde să se schimbe concurenții și artiștii. Încet începem și noi să dezvoltăm colaborări, să găsim sponsori, să căutăm metode prin care să mai diminuăm din cheltuielile noastre, pentru că toate prețurile au crescut și ne este destul de greu să acoperim toate aceste cheltuieli.”

Pe unde se va face accesul?

Georgiana Teodorescu, manager CJCC: “Accesul se va face pe strada Tudor Vladimirescu, numai pietonal – nu cu mașina în interiorul stadionului. Dacă sunt persoane care vor dori să intre pe poarta centrală, tot pietonal, au cale de acces să ajungă în zona de spectacole. Noi recomandăm să se facă accesul pe Tudor Vladimirescu, pentru că noi am gândit acolo o hartă, un traseu bine delimitat, astfel încât să păstrăm și aleea aceea principală liberă, să nu punem nimic pe ea în caz de urgențe. Am gândit un circuit pe unde ar trebui să intre publicul, pentru că toate terenurile din spate vor comunica între ele. Se va intra din primul teren și se va ajunge până în capăt unde este zona de desfășurare a concertelor.”

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate