Connect with us

Actualitate

Călărași PRESS și-a arătat susținerea față de tinerele talente la Festivalul „Flori de Mai”! Ce sumă a primit ialomițeanca Andrada Ghiduruș din partea redacției

Published

on

În perioada 23-26 mai, orașul Călărași a fost gazda Festivalului „Flori de Mai”, un eveniment cultural de mare amploare, dedicat muzicii ușoare. Printre numeroșii sponsori ai acestui festival s-a remarcat redacția Călărași PRESS, care a oferit unei concurente un premiu special, în valoare de 1.500 de lei.

Premiul Tinerețe, acordat de Călărași PRESS, a fost înmânat tinerei Ghiduruș Andrada Maria, din Slobozia, județul Ialomița. Aceasta a impresionat juriul cu talentul său în cadrul Concursului Național de Interpretare a Muzicii Ușoare „Flori de Mai”. Prin oferirea acestui premiu, Călărași PRESS nu doar că a recunoscut meritele artistice ale Andradei, dar a și subliniat importanța susținerii tinerelor talente din regiune.

Pe lângă cele patru premii oferite de organizatorii festivalului (Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiune), ceilalți participanți au beneficiat, și ei, de premii din partea sponsorilor. Redacția Călărași PRESS s-a numărat, și ea, printre entitățile care au contribuit cu premii simbolice pentru concurenții care nu s-au clasat în categoriile unde organizatorii au oferit recompense financiare. Aceste recompense financiare au avut rolul de a încuraja și motiva toți participanții, recunoscând efortul și pasiunea investite în pregătirea pentru concurs.

Inițiativa redacției Călărași PRESS de a oferi un premiu în cadrul Festivalului „Flori de Mai” reflectă angajamentul acestei instituții media față de promovarea culturii și a tinerelor talente. Prin aceste acțiuni, Călărași PRESS contribuie la dezvoltarea scenei culturale locale și încurajează tinerii artiști să își urmeze pasiunea și să își dezvolte abilitățile.

Advertisement

De asemenea, Ghiduruș Andrada Maria, câștigătoarea acestui premiu, este un exemplu de tânăr talent care, prin susținerea oferită, are șansa de a-și continua drumul artistic cu încredere și entuziasm.

Ceilalți sponsori care i-au premiat pe concurenții de la „Flori de Mai” au fost:

1. Consiliul Județean Călărași
– Premiul special „Dumitru Lupu” – 5.000 de lei
– Concurent: Onilă Mihai Adrian, București

2. Ceres Container
– Premiul Speranță – 2.500 de lei
– Concurent: Pavel Angelina, din București

3. Primăria Municipiului Călărași
– Premiul special – 2.000 de lei
– Concurent: Stoica Eduard Florentin, din Ploiești, județul Prahova

Advertisement

4. Info Punkt
– Premiul Încredere – 2.000 de lei
– Concurent: Petrică Daria Elena, din Călărași

5. Roger Design
– Premiul Creativitate – 2.000 de lei
– Concurent: Giurgiuman Oana Larisa, din Cluj-Napoca

6. Texas BAR-B-Q
– Premiul Inspirație – 2.000 de lei
– Concurent: Todireanu Karina-Ioana, din Botoșani

7. Lacto Bar Agneza
– Premiul Emoție – 1.500 de lei
– Concurent: Onofrei Ana, din Brăila

8. Nylvyan
– Premiul Ambiție – 1.500 de lei
– Concurent: Pantea Cristina Maria, din Sânmartin, județul Bihor

Advertisement

9. Familia artistei Mihaela Albu
– Premiul Mihaela Albu – 1.000 de lei
– Concurent: Moise Natalia-Elena, din București

10. Ecoaqua
– Premiul Călărași Education – 1.000 de lei
– Concurent: Stănică Gabriela Dariana, din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea

11. Alisa Group
– Premiul Sustenabilitate – 1.000 de lei
– Concurent: Farcașiu Ioana Ruxandra, din București

Advertisement

Actualitate

Atmosferă ca în Maldive în București! A fost deschisă prima plajă urbană din Europa

Published

on

Sursa: lagooncity.eu

Astăzi a fost inaugurat Lagoon Park Bucharest, o plajă urbană artificială cu o suprafață de 11.000 de metri pătrați, situată în nordul Capitalei, care face parte din Central District Lagoon City.

Plaja artificială, destinată bucureștenilor care nu doresc să călătorească până la mare, reprezintă o investiție de 33 de milioane de euro realizată de Forty Management. Aceasta oferă următoarele facilități:

  • 1.150 de șezlonguri premium cu umbrele,
  • 100 de șezlonguri VIP,
  • Două restaurante,
  • 280 de locuri de parcare,
  • Propriul radio,
  • Sporturi nautice.

“Lagoon Park Bucharest este prima plajă urbană artificială dintr-o capitală europeană(…) Proiectul înseamnă transformarea unei foste platforme industriale abandonate, de 40.000 de metri pătraţi, într-o oază urbană verde, ce include o lagună turcoaz de 10.000 mp cu o adâncime medie de 2 metri, 11.000 mp de plaje cu nisip alb, 1.150 de şezlonguri, 2 restaurante, 280 de locuri de parcare publice şi nenumărate alte facilităţi“, declară Lucian Azoiţei, CEO al Forty Management, conform businessmagazin.ro.

Cei care doresc să încerce plaja artificială de la Lagoon Park, în locul unui drum până la Constanța, trebuie să ia în considerare lista de prețuri, care variază în funcție de serviciile dorite și de durata petrecută la complexul de pe strada Coralilor 18.

Tarifele pentru un șezlong sunt următoarele:

Advertisement

Între orele 09:00 – 14:00:
– De luni până vineri: 120 lei/persoană
– Sâmbătă și duminică: 140 lei/persoană

Între orele 09:00 – 19:00:
– De luni până vineri: 230 lei/persoană
– Sâmbătă și duminică: 280 lei/persoană

Ce idee a stat la baza acestui proiect

În 2023, compania a început lucrările pentru Central District Lagoon City, un proiect care va include peste 400 de apartamente destinate exclusiv închirierii, spații de birouri și servicii, precum și un hotel, toate situate în jurul unei lagune artificiale amplasate în centrul complexului.

Inspirația pentru acest proiect provine din America, unde Crystal Lagoons, o companie americană cu birouri în întreaga lume, a dezvoltat și patentat o tehnologie care permite construirea și întreținerea lagunelor artificiale de dimensiuni nelimitate, la costuri reduse, oriunde în lume.

Advertisement

Portofoliul Forty Management cuprinde în prezent opt proiecte mixed-use de tip Lagoon City și 11 proiecte de tip Public Access Lagoon, care urmează să fie dezvoltate în șase țări: Ungaria, Cehia, Polonia, Italia, Franța și Spania. De asemenea, portofoliul include trei hoteluri de lux cu un total de 702 camere: Radisson Lagoon și Central District Hotel – Crest Collection în București, și Swissotel Hotel în cadrul Lagoon City Budapesta.

Continue Reading

Actualitate

Un medicament folosit de mulți români dispare din farmacii. Ce anunță Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România

Published

on

Începând cu data de 31 iulie 2024, medicamentul Ozempic în toate cele trei concentrații – 0,25 mg, 0,5 mg și 1 mg – sub formă de soluție injectabilă în stilou injector preumplut, nu va mai fi disponibil în România din motive comerciale, conform anunțului făcut de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Ozempic a devenit cunoscut nu doar pentru beneficiile sale în tratamentul diabetului zaharat de tip 2, pentru care a fost inițial creat, ci și în urma unui trend global în care oamenii îl utilizează pentru a pierde în greutate. Utilizarea acestui medicament de către persoanele care nu suferă de diabet zaharat poate avea efecte adverse severe, inclusiv reacții alergice și riscul de declanșare a unor forme de cancer.

„Conform informațiilor primite din partea deținătorului autorizației de punere pe piață (DAPP), medicamentul Ozempic (Semaglutidum), în toate cele trei concentrații (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg) și sub formă de soluție injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. Conform prevederilor legale, medicamentul Ozempic nu va mai fi comercializat în România după această dată”, transmit reprezentanții ANMDMR.

Ozempic este produs de Novo Nordisk, o companie farmaceutică, și conține semaglutidă ca ingredient activ. Acesta imită efectul hormonului GLP-1 pentru a stimula secreția de insulină. În plus, hormonul GLP-1 are și efecte de suprimare a apetitului, ceea ce poate duce la pierderea în greutate ca unul dintre efectele secundare ale tratamentului cu Ozempic.

Advertisement

De asemenea, DAPP a anunțat că începând cu data de 1 august 2024, semaglutida va fi disponibilă în formă de comprimate orale pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, sub recomandarea medicului. Producătorul a asigurat că va furniza cantități suficiente pentru a acoperi necesarul complet al pacienților care folosesc în prezent tratamentul injectabil cu această moleculă sau care primesc recomandarea de a trece la tratamentul sub formă de comprimate orale.

„În urma discuțiilor, producătorul și-a luat angajamentul de a pune pe piață cantități care să asigure întreg necesarul pacienților care suferă de diabet zaharat de tip 2 și care primesc în prezent tratament cu forma orală conținând această moleculă sau cărora medicii de specialitate le vor recomanda înlocuirea tratamentului injectabil cu tratamentul sub formă de comprimate orale”, precizează ANMDMR.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Elevii care deranjează orele ar putea ajunge în sălile de detenție. Noile reguli au fost puse în dezbatere publică

Published

on

Elevii indisciplinați din România ar putea fi trimiși în săli de detenție înființate direct în școli. Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de Statut al Elevului 2024, care propune introducerea acestor săli de detenție pentru elevii care perturbă orele de curs.

Ministerul Educației a lansat miercuri în consultare publică două proiecte: Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) și Statutul elevului, conform edu.ro.

În cadrul Statutului elevului, principalele reglementări și modificări includ menținerea interdicției pentru elevi de a folosi telefoanele mobile sau alte echipamente de comunicații electronice în timpul orelor de curs, cu excepția utilizării acestora în scop educativ și cu acordul cadrului didactic.

Articolul 15 stipulează că nerespectarea acestor prevederi poate duce la confiscarea echipamentului de către personalul unității de învățământ. Echipamentul va fi restituit la finalul orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, părinților sau tutorilor legali ai elevilor minori, sau elevilor majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ.

Advertisement

Încă o măsură este reprezentată de reținerea elevilor indisciplinați într-o sală special amenajată, sub supravegherea unui profesor, unde vor fi angajați în activități educative precum lectură suplimentară sau completarea de fișe de lucru. Conform proiectului, profesorii vor avea puterea de a trimite elevii indisciplinați în această sală pe durata orei pe care au perturbat-o.

Încă nu s-a clarificat dacă elevii reținuți în aceste săli vor fi considerați absenți la ora respectivă.

În plus, sunt introduse sancțiuni cum ar fi observația individuală, mustrarea scrisă, retragerea temporară sau permanentă a burselor de care beneficiază elevul, mutarea disciplinară într-o clasă paralelă din aceeași unitate de învățământ, suspendarea elevului pe o perioadă limitată conform legislației, notificarea prealabilă privind exmatricularea și exmatricularea efectivă.

În cadrul Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, principalele modificări vizează continuarea procesului de digitalizare și utilizarea extinsă a instrumentelor digitale. Se menține posibilitatea suspendării cursurilor cu prezență fizică în situații excepționale, cu clarificarea introducerii activității în format online sau hibrid.
De asemenea, se permite desfășurarea ședințelor consiliului de administrație/consiliului profesoral în format hibrid sau online.

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate