Connect with us

Știri

Inspectorii Direcției Urbanism și Poliția Locală Călărași, la datorie pentru călărășeni

Published

on

Serviciul Urbanism, din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, împreună cu un echipaj al Poliției Locale Călărași, au intervenit în data de 18 iulie a.c., la solicitările călărășenilor care au sesizat nereguli ce țin de competența direcției ce se află în subordinea Primăriei. Echipajul din cadrul Poliției Locale Călărași au avut ca scop doar însoțirea inspectorilor din Direcția Urbanism.

Lucrătorii din Direcția de Urbanism au fost sesizați asupra unor lucrări fără fond legal ce s-au desfășurat pe un sector de drum destinat pietonilor căruia i s-a schimbat aspectul, cota, iar o parte din borduri au dispărut subit.

Inspectorii au stat de vorbă cu vecinii celor ce au modificat trotuarul. S-au consemnat cele menționate de cetățeni, s-a verificat dacă sesizarea este întemeiată, iar acum urmează să se ia măsurile legale.


Vecinii au recurs la sesizare după ce au realizat că toată apa ce rezultă în urma ploilor ne intră în curte. Al doilea motiv fiind faptul că parte din trotuarul vecinilor i s-a modificat cota, asta însemnă că este mult mai înalt față de nivelul normal.

Trifu Dorina și Popescu Florin – ambii inspectori s-au deplasat la fața locului, alături de polițiștii locali, Simion Marian și Apostol Bogdan care vor desfășura cercetări pentru a vedea dacă exista documentație depusă în vederea modificării trotuarului.

Inspectorii sunt oameni cu experiență în domeniu și ne spun că aceste lucruri se întâlnesc la tot pasul, sunt înțelegători cu oamenii care doresc să construiască, sau să modifice ceva, dar totul se face în cadrul legal. Sancțiunile pentru o așa abatere nu sunt deloc mici, spun aceștia. De multe ori se impune demolarea construcției ridicate fără autorizație, lucru prevăzut de legile în vigoare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole