Connect with us

Știri

Unirea/ Ciprian Olteanu face o evaluare a dezastrului lăsat de fostul primar Belu

Published

on

Noul primar al comunei Unirea, Ciprian Andrei Olteanu, face o radiografie a primăriei după primele două săptămâni de activitate desfășurate. Nu puține au fost probleme identificate de tânărul edil. Familia Belu a rămas cu amintirile din birouri și paginile de Facebook publice – folosite pentru interesul instuțiilor “Primăria Unirea” și “Căminul de Bătrâni – Unirea” din localitate, aceștia refuzând să ofere accesul noului primar pentru a continua informările publice, de interes pentru locuitori.

Primarul Olteanu notează într-o postare pe o rețea de socializate că Studiul de fezabilitate pentru proiectul cu gaze nu a fost plătit de primarul Belu, iar acum sunt obligați să achite costrurile pentru a nu pierde șansa introducerii gazelor în comună. Pietruirea străzilor din satul Oltina s-a făcut la mica înțelegere cu fosta administrație iar constructorul pune presiuni asupra primăriei în baza înțelegerilor pentru a-și recupera banii.

Imediat după alegeri, primarul Belu Florian, conștient că a pierdut cursa pentru scaunul de primar, s-a amendat singur pentru lipsă autorizație construcție pentru un imobil ridicat fără forme legale. Minunile nu se opresc aici.. citiți ce scrie noul primar pe Facebook:

Ciprian Olteanu: Radiografie după 2 săptămâni de primărie:

Advertisement

✅Asociația Salvati Copiii Romania a ajutat copiii ce nu aveau acces la educația online cu tablete cu acces la internet si ghiozdane
✅Banii direcționați către școală se vor putea folosi pentru a acoperi alte nevoi pentru că nu se vor mai cumpăra tablete
✅Am luat legătura cu alte asociații și sperăm că ne vor ajuta cu o centrală pentru clădirile școlii care acum sunt încălzite ineficient cu sobe

❌Studiul de fezabilitate pentru proiectul cu gaze nu este plătit și suntem forțați să îl achităm să nu ratăm această oportunitate
❌Proiectul depus la CNI pentru asfaltare este de o valoare de peste 12.000.000 RON, ceea ce înseamnă că șansele de a fi finanțat sunt foarte mici, necesitând avize suplimentare de la Ministerul Dezvoltării – îl voi analiza și îl voi optimiza astfel încât să fie finanțabil
❌Pietruirea din sat Oltina nu este plătită și constructorul pune presiuni asupra primăriei în baza înțelegerilor cu fosta conducere
❌Lucrările la bazinul de apă nu sunt plătite în totalitate, constructorul mai are de primit aproximativ 20.000 ron
❌Fostul primar si-a dat două amenzi în perioada de după alegeri, pentru lipsă autorizație de construire, bineînțeles că și-a dat cea mai mică amendă
❌Mașina marca Suzuki este într-o stare deplorabilă, bordul de instrumente nu mai indică nimic iar estimarea celor de la reprezentanță pentru reparație este de 14.000 ron
❌Am făcut cerere la Finanțe si la Prefectură pentru suma de 120.000 ron, primăria fiind incapabilă să își plătească salariile până la sfarșitul anului
❌Ambele biserici mai au nevoie de bani pentru a termina proiectele europene de reabilitare, bani pe care primăria nu îi are.
❌Atât pagina de Facebook a primăriei cât și cea a căminului cultural sunt proprietate personală a familiei Belu si a doamnei Claudia, ei refuzând să dea acces la ele, vom face altele, publice, care să aparțină primăriei.

Mai urmează….rămâneți aproape. O seară bună !

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. 8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Published

on

Astăzi, 8 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, o zi în care celebrăm moștenirea lui Henry Dunant. Viziunea sa a dus la crearea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și a impulsionat generații întregi de voluntari să se dedice umanității.

În această zi specială pentru Mișcarea noastră, care este marcată prin adoptarea sloganului #KeepingHumanityAlive – #PăstrămUmanitateaVie, reafirmăm angajamentul de durată al Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie de a susține demnitatea umană, de a alina suferința și de a acorda asistență persoanelor care se confruntă cu situații dificile, în special în zonele îndepărtate și greu accesibile.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește 161 de ani de acțiune umanitară la nivel mondial. Ea este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și 191 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt primii care răspund nevoilor, lucrând neîncetat pentru a-i sprijini pe cei mai afectați.  Aceștia se află pe teren în locurile afectate de dezastre și conflicte, acordând primul ajutor, oferind îngrijire, distribuind materiale umanitare esențiale.

Pentru Mișcare, ultimele 12 luni au fost marcate și de evenimente nefericite. Rețeaua noastră a pierdut 30 de lucrători umanitari, uciși în zone de conflict precum Gaza, Libia, Sudan, Etiopia și Iran.

Advertisement

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este #PăstrămUmanitateaVie. Ne folosim de acest slogan pentru a solicita o mai mare protecție pentru lucrătorii umanitari și pentru a evidenția activitatea pe care aceștia o desfășoară în folosul omenirii.

În România, Crucea Roșie Română, parte a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, are o lungă tradiție de ajutorare a persoanelor vulnerabile. Cei peste 8.000 de voluntari din toată țara ajung la zeci de mii de oameni în fiecare an, prin intermediul programelor de sănătate, de reducere a riscului de dezastre, de incluziune socială și multe altele.

Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române:

Astăzi, 8 mai, marcăm Ziua Mondială a Mișcării de Cruce Roșie și de Semilună Roșie, un moment esențial pentru a celebra și recunoaște munca neobosită a milioanelor de voluntari și angajați care își dedică viața pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. În calitate de Președinte al Crucii Roșii Române, sunt profund onorată să stau alături de această comunitate globală incredibilă. Astăzi nu doar că reflectăm la istoria și realizările noastre, dar și reînnoim angajamentul față de principiile umanitare universale care ghidează fiecare acțiune a noastră – umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate”.

Adrian Halpert, director general al Crucii Roșii Române:

Advertisement

Fie că este vorba de răspuns la dezastre, suport în situații de criză sanitară sau sprijin continuu pentru persoanele marginalizate, rolul mișcării internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie este crucial în oferirea de asistență și protecție pentru cei vulnerabili, indiferent de naționalitate, rasă, credințe religioase, clasă sau opinii politice. De Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, fac un apel la fiecare dintre voi să recunoașteți și să sprijiniți eforturile noastre, fie printr-o donație, fie devenind voluntar sau, pur și simplu, prin răspândirea cuvântului despre munca noastră vitală. Fiecare gest contează!”.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă umanitatea – escaladarea conflictelor armate, creșterea numărului de dezastre naturale, nerespectarea dreptului umanitar internațional și dificultățile întâmpinate de actorii umanitari pentru a ajunge la persoanele aflate în nevoie – Mișcarea de Cruce Roșie și Semiluna Roșie rămâne dedicată ajutorării celor vulnerabili. Toate acțiunile Crucii Roșii și ale Semilunii Roșii sunt conduse de valori umanitare precum neutralitatea, protecția demnității umane și respectul pentru diversitate, care sunt încorporate în cele șapte principii fundamentale ale Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie. În contextul unei lumi în schimbare rapidă, aceste principii fundamentale sunt mai relevante ca niciodată.

#PăstrămUmanitateaVie

 

Resurse video:

Advertisement

 

 

 

Despre Crucea Roșie Română

 

Advertisement

Crucea Roșie Română este cea mai mare organizație umanitară din țară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenția în caz de dezastre. Cu o rețea extinsă la nivel național, Crucea Roșie Română acționează ca un pilon de sprijin în situații de urgență, oferind ajutor și asistență esențială pentru comunitățile afectate de dezastre.

Rolul auxiliar al Crucii Roșii Române este de a completa eforturile autorităților naționale și locale în intervenția la dezastre.

Organizația este adesea una dintre primele care răspund la crize, oferind ajutor imediat și coordonând resursele pentru a răspunde nevoilor urgente ale victimelor. Această intervenție se extinde de la distribuirea de alimente și apă până la organizarea de tabere de sinistrați, furnizarea de prim-ajutor de bază și suport psihologic pentru cei afectați. Urmărește Crucea Roșie Română pe: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok!

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor. Care sunt cele mai expuse persoane la înțepăturile de țânțari

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că în perioada 13 – 15 mai 2024 pe domeniul public al municipiului Călărași vor avea loc tratamente terestre și avio împotriva țânțarilor și larvelor acestora. 

Tratamentele care se vor efectua exact sunt următoarele: 

  • Dezinsecție terestru combatare țânțari
  • Tratamente avio de combatere a țânțarilor adulți
  • Tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari

Tratamentele avio se vor efectua în intervalul orar 06.00 – 11.30 iar cel terestru în intervalul orar 21.00 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Praletrin, Permetrin, Tetrametrin, Piperonil Butoxide, Deltametrin, și Bacillus Thuringiensis.

Care sunt cele mai expuse persoane la înțepăturile de țânțari

Unele persoane sunt mai des înțepate de țânțar decât altele. În general, țânțarii înțeapă mai des copiii și femeile însărcinate. Cele din urmă sunt înțepate de țânțari de două ori mai des decât alte persoane, din cauza că temperatura corpului lor este puțin mai crescută, și expiră cu peste 20% mai mult CO2, la fel și copiii.

Advertisement

S-a mai observat că țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină 0. Acestea au fost înțepate de două ori mai frecvent decât cele cu grupa A, în vreme ce persoanele care au grupa B se află pe undeva la mijloc, scrie Brico Depot într-un articol. 

Continue Reading

Știri

Ecoaqua| O stradă din municipiul Călărași rămâne fără apă din cauza unei avarii

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic, freepik

O stradă din municipiul Călărași rămâne fără apă cel puțin două ore, cât vor dura reparațiile, din cauza unei avarii apărute la rețea. 

Operatorul de apă și canal Ecoaqua Călărași anunță că efectuează astăzi, 08.05.2024, lucrări de reparație pe strada Rozelor din municipiu, în urma unei avarii apărute la rețea. Echipele de intervenție sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii problemei în cel mai scurt timp posibil, precizează acesta. 

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate