Connect with us

Știri

Spațiu comercial scos la licitație publică în Spitalul Județean Călărași

Published

on

Spitalul Județean de Urgență Călărași “Dr. Pompei Samarian” urmează să scoată la licitație publică o suprafață de aproximativ 530 mp, incintă recent renovată, ce va fi concesionată de un operator economic participant la licitație pentru desfășurarea activităților specifice servitului și consumului preparatelor culinare și comercializarea de produse nealimentare.

Caietul de sarcini cuprinde descrierea şi identificarea spaţiilor care urmează să fie închiriate:
Spaţiile destinate desfăşurării activităţilor comerciale, sunt situate în cadrul construcţiei C1 din imobilul reprezentând Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, înscris în Cartea funciară nr. 23248 UAT Călăraşi, situat în municipiul Călăraşi, str. Eroilor Revoluţiei 22 Decembrie 1989, nr. 2 – 4 , Judeţul Călăraşi, având următoarele caracteristici tehnice:
– Construcţie din cărămidă, acoperiş tip terasă cu membrană bituminoasă;
– Regim de înălţime D+P;
– Arie construită desfăşurată parter – 265 m.p.;
– Arie construită desfăşurată demisol – 265 m.p..
TOTAL SUPRAFAŢĂ = 530 m.p..

După adjudecare, spaţiile vor fi destinate desfăşurării activităţilor de depozitare si activităților comerciale de desfacere a produselor alimentare şi nealimentare, a produselor alimentare calde şi a produselor de patiserie.
Locatarul are obligația de a menține permanent obiectul închirierii într-o stare corespunzătoare scopului pentru care a fost creat.

Interdicţia subînchirierii spaţiilor închiriate
Locatarul nu va avea dreptul să subînchirieze, să subroge, să transmită, să cedeze, să cesioneze sau să transfere spaţiile, drepturile sau obligaţiile sale în legătură cu prezentul Contract.

În ședința ordinară a Consiliului Județean Călărași din 26 mai a.c., a fost aprobat un proiect de Hotărâre în care se precizează concesiunea pe o perioada de 20 de ani, iar chiria se va ridica la 2334 lei/ lunar;

La punctul   2.5. al Caietului de Sarcini, secțiunea “Durata închirierii” se precizează:

Durata închirierii este de 20 ani, începând de la data intrării în vigoare a Contractului, cu posibilitatea de prelungire la solicitarea scrisă a locatarului, prin acordul de voinţă al părţilor, încheiat sub formă scrisă, pe baza aprobării prin hotărâre a Consiliului Județean Călărași.
Contractul de închiriere intră în vigoare după îndeplinirea în mod cumulativ a următoarelor condiţii:
a) semnarea contractului de către părţi;
b) constituirea garanţiei de bună execuţie, reprezentând chiria pe 2 luni, în termen de 30 de zile de la data semnării contractului;
c) semnarea în termen a procesului verbal de predare–primire a imobilului.
Procesul – verbal de predare–primire a imobilului va fi semnat în termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii Contractului.

Punctul 2.6 al Caietului de Sarcini descrie chiria minimă şi modul de calcul al acesteia

Chiria minimă a fost calculată ținând cont de valoarea de piață a spaţiilor stabilită de Societatea EXPERT COMPLEX S.R.L. – evaluator autorizat Adrian Dobrescu, prin Raportul de evaluare nr. 218 din 28.12.2020, înregistrat la Consiliul Județean Călărași sub nr. 20953 din 29.12.2020.

Chiria minimă de la care se porneşte licitaţia publică pentru închirierea spaţiilor prevăzute la alin. (1) este de 2.334 lei/lună.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro