Connect with us

Știri

Dezvoltarea Orașului Lehliu Gară continuă

Published

on

Primarul orașului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, prezintă obiectivele propuse pentru a fi realizate în mandatul 2020-2024 pentru dezvoltarea orașului și a satelor Răzvani și Buzoieni. Câteva dintre obiective fac referire la extinderea rețelei de alimentare cu energie electrică, modernizarea străzilor, a școlii, liceului și Spitalului Orășenesc Lehliu Gară, dar și la construirea unei baze sportive de tip 1 sau a unui bazin de înot, conform unor documente emise de primăria orașului Lehliu Gară.

Jurnaliștii CălărașiPRESS.ro continuă și în această vară seria de interviuri, reportaje și materiale din localitățile călărășene. Publicația noastră expune situațiile reale, bune și rele, tratate în echidistant, cu profesionalism și implicare. Știrile bine documentate și scrise la timp sunt cele care fac diferența.

Ne-am oprit de această dată în Orașul Lehliu Gară, acolo unde am discutat cu omul care a reușit să aducă prosperitatea încă din 2008 în orașul situat la 70 de km distanță de reședința județului Călărași, primarul liberal Iulian Iacomi.

Astfel, în orașul Lehliu Gară, primarul Iulian Iacomi are în vedere construirea unei baze sportive moderne conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și normelor europene. Baza va beneficia de un teren de fotbal omologat UEFA cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, de un teren sportiv pentru minifotbal, baschet, handbal și tenis, de o clădire pentru vestiare și parcare auto. Proiectul este aflat în stadiul de elaborare a avizelor necesare construirii. Valoarea totală a investiției este de 1,6 milioane de euro. În plus, lista prevede și construirea unui bazin de înot. Proiectul este depus la Compania Națională de Investiții (CNI) și se află în analiză.

Școala Gimnazială Nr. 1 Lehliu Gară va fi extinsă, modernizată și reabilitată termic, cât și clădirea liceului ”Alexandru Odobescu”. Celelalte părți ale liceului, cantina și internatul, vor fi, de asemenea,   modernizate și reabilitate termic. Printre obiective se enumeră și realizarea unui complex de tip „After School” pentru a veni în sprijinul educației elevilor.

Mai mult decât atât, rețeaua de alimentare cu energie din Cartierul Nou, zona de Nord a orașului Lehliu Gară, va fi extinsă. Investiția are o valoare de aproximativ 3.000.000 de lei pentru care se procedează la scoaterea terenului din circuitul silvic și elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Se urmărește amenajarea de parcări de reședință în perimetrul blocurilor de locuințe de pe raza orașului, dar și amenajarea a două locuri de joacă. Finalizarea proiectului de modernizare a străzilor din Lehliu Gară, satul Răzvani și satul Buzoieni sunt  o prioritate. Proiectul este în valoare de aproximativ 34.000.000 de lei și prevede o lungime totală de 2.8km.

În satul Răzvani, lista prevede construirea unui sediu pentru servicii poștale și de curierat, construirea unui dispensar medical și unui cabinet stomatologic, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, cât și reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Răzvani.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro