in

Dezvoltarea Orașului Lehliu Gară continuă

Primarul orașului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, prezintă obiectivele propuse pentru a fi realizate în mandatul 2020-2024 pentru dezvoltarea orașului și a satelor Răzvani și Buzoieni. Câteva dintre obiective fac referire la extinderea rețelei de alimentare cu energie electrică, modernizarea străzilor, a școlii, liceului și Spitalului Orășenesc Lehliu Gară, dar și la construirea unei baze sportive de tip 1 sau a unui bazin de înot, conform unor documente emise de primăria orașului Lehliu Gară.

Jurnaliștii CălărașiPRESS.ro continuă și în această vară seria de interviuri, reportaje și materiale din localitățile călărășene. Publicația noastră expune situațiile reale, bune și rele, tratate în echidistant, cu profesionalism și implicare. Știrile bine documentate și scrise la timp sunt cele care fac diferența.

Ne-am oprit de această dată în Orașul Lehliu Gară, acolo unde am discutat cu omul care a reușit să aducă prosperitatea încă din 2008 în orașul situat la 70 de km distanță de reședința județului Călărași, primarul liberal Iulian Iacomi.

Astfel, în orașul Lehliu Gară, primarul Iulian Iacomi are în vedere construirea unei baze sportive moderne conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și normelor europene. Baza va beneficia de un teren de fotbal omologat UEFA cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, de un teren sportiv pentru minifotbal, baschet, handbal și tenis, de o clădire pentru vestiare și parcare auto. Proiectul este aflat în stadiul de elaborare a avizelor necesare construirii. Valoarea totală a investiției este de 1,6 milioane de euro. În plus, lista prevede și construirea unui bazin de înot. Proiectul este depus la Compania Națională de Investiții (CNI) și se află în analiză.

Școala Gimnazială Nr. 1 Lehliu Gară va fi extinsă, modernizată și reabilitată termic, cât și clădirea liceului ”Alexandru Odobescu”. Celelalte părți ale liceului, cantina și internatul, vor fi, de asemenea,   modernizate și reabilitate termic. Printre obiective se enumeră și realizarea unui complex de tip „After School” pentru a veni în sprijinul educației elevilor.

Mai mult decât atât, rețeaua de alimentare cu energie din Cartierul Nou, zona de Nord a orașului Lehliu Gară, va fi extinsă. Investiția are o valoare de aproximativ 3.000.000 de lei pentru care se procedează la scoaterea terenului din circuitul silvic și elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Se urmărește amenajarea de parcări de reședință în perimetrul blocurilor de locuințe de pe raza orașului, dar și amenajarea a două locuri de joacă. Finalizarea proiectului de modernizare a străzilor din Lehliu Gară, satul Răzvani și satul Buzoieni sunt  o prioritate. Proiectul este în valoare de aproximativ 34.000.000 de lei și prevede o lungime totală de 2.8km.

În satul Răzvani, lista prevede construirea unui sediu pentru servicii poștale și de curierat, construirea unui dispensar medical și unui cabinet stomatologic, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, cât și reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Răzvani.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Spațiu comercial scos la licitație publică în Spitalul Județean Călărași

Aldis SRL | Gustul Mezelurilor Romanesti de Calitate