in ,

Polițiștii călărășeni au verificat peste 500 mijloace de transport, 174 fiind mijloace de transport în comun

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La acţiunile efectuate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma activităților desfășurate, în data de 3 martie 2021, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 133 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 4.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 503 mijloace de transport, 174 fiind mijloace de transport în comun, și 753 de persoane, dintre care 121 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 632 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
Oamenii legii le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Roseți | Anunț public privind solicitarea avizului de gospodărire a apelor

Pisică salvată de pompierii călărășeni dintr-o fântână adâncă de 20 de metri