Connect with us

Breaking News

Iată care sunt atribuțiile polițiștilor din cadrul Poliției pentru Protecția Animalelor

Published

on

Prin intermediul O.U.G. 175 din 2020 pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, au fost instituite noi instrumente legislative, care asigură posibilitatea instituirii de urgență a unui mecanism de protejare a animalelor aflate într-o situație de pericol. 

Potrivit noilor reglementări, polițistului i se conferă un instrument administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia.

De asemenea, se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal în situație de pericol. O altă noutate, introdusă în spiritul transparenței, este că acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate, fără consimțământul persoanelor care dețin animalul.

Conform art. 24^2 din O.U.G. 175 din 2020, ordinul de plasare a animalului în adăpost cuprinde în mod obligatoriu mențiuni cu privire la:

  1. a) data, ora și locul unde este emis;
    b) numele, prenumele, calitatea și unitatea de poliție din care face parte polițistul care îl emite;
    c) date care să asigure identificarea deținătorului animalului, dacă acesta este cunoscut;
    d) date care să asigure identificarea animalului pentru care se dispune plasarea în adăpost;
    e) descrierea motivelor de fapt care au determinat dispunerea măsurii și indicarea surselor de informare pe baza cărora a fost evaluată situația de fapt și starea fizică a animalului;
    f) temeiul de drept pentru emiterea acestuia;
    g) data la care încetează aplicarea măsurii de plasare în adăpost a animalului;
    h) dreptul de a contesta ordinul de plasare a animalului în adăpost, termenul de exercitare a acestui drept și instanța la care se poate depune contestația.

(2) Ordinul de plasare a animalului în adăpost se semnează în mod obligatoriu de către polițistul care îl emite și se comunică entității responsabile cu prestarea serviciului de adăpostire a animalelor, precum și deținătorului animalului, dacă acesta este cunoscut.

(3) Ordinul de plasare a animalului în adăpost poate fi contestat de deținătorul animalului în condițiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Ploaie cu noroi, în județul Călărași, din cauza prafului saharian. “A plouat cu noroi, astăzi va fi ziua spalatoriilor!”

Published

on

sursa foto: Andi Cîmpean / facebook.com

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Un nor de praf saharian, care a traversat sud estul ţării, a făcut ca în Călărași să plouă …noroi. Maşinile şi geamurile caselor au fost acoperite de particule roşiatice, iar cei alergici ar putea avea de suferit.

După cum au relatat unii șoferi, praful saharian adus de vânt s-a amestecat cu ploaia de aseară. Mai în glumă mai în serios, șoferii sunt nevoiți să își ducă mașinile la spalătoriile auto, pentru o curățare profesională

Acest val a trecut și prin Grecia, unde o furtună de nisip a colorat, marți, cerul în nuanțe intense de portocaliu. Vântul a dus peste Mediterană particulele care au cuprins inclusiv capitala elenă și au oferit, la apus, un peisaj desprins parcă de pe Marte.

Meteorologii au anunțat că atmosfera se va curăța pe parcursul zilei, când se așteaptă și o scădere a temperaturilor în acea zonă.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate