Connect with us

INFO TRAFIC

Drumuri și Poduri Călărași informează privind situația drumurilor

Published

on

INFORMARE DE PRESĂ 🌨 12.01.2021 – ora 03.00
Prima zăpadă a anului 2021 în județul Călărași
👉🏻 Societatea Drumuri și Poduri SA Călărași vă informează că la această oră pe raza Județului Călărași nu există drumuri blocate din cauza zăpezii. În majoritatea zonelor care acoperă raza Județului Călăraș ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă. Flota de 62 de utilaje lame și material antiderapant pe toate cele 4 zone care acoperă raza Județului Călărași, respectiv Călărași, Lehliu-Gară, Mânăstirea și Fundulea.
📍Vă informăm că de la avertizarea meteorologică COD GALBEN Ce vizează ninsorile moderate și însemnate cantitativ, alerta emisă duminică, 10.01.2021, în vigoare de la ora 18.00 și până la aceasta ora a impus folosirea materialului antiderapant pe toate drumurile unde s-a acționat.
❗️Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.
📞 În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0242.318.784 (apelabil 24 de ore din 24).
📍Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă informăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INFO TRAFIC

Cum s-au pregătit drumarii călărașeni pentru sezonul rece

Published

on

Flota  autospecialelor pentru comandamentul de iarnă 2022-2023 a drumarilor călărășeni este formată din 52 de autospeciale. Parcul auto a fost verificat chiar astăzi de conducerea CJ Călărași și de reprezentatul guvernului în teritoriu. Peste o mie de tone de material antiderapant pentru aplicare pe carosabil a fost achiziționat și pregătit în cele 5 subpunct de lucru stabilite de conducerea DPC Călărași.

„Flota de anul acesta are 52 de autospeciale pregătite pentru deszăpezire și o mie de tone de material antiderapant, pregătit pentru a ajunge pe sectoarele de drum unde va fi nevoie. Echipele noastre sunt împărțite pe 5 zone, astfel: Mănăstirea, Fundulea, Gălbinași, Chirnogi și Lehliu-Gară, pentru a acoperi întreaga suprafață a județului – 550 km de drumuri în responsabilitatea noastră.
Totodată, astăzi, 7 Decembrie, executivul Consiliului Județean Călărași, condus de președintele Vasilie Iliuță, însoțit de reprezentantul guvernului în teritoriu, subprefectul Virgiliu Diaconu, au vizitat parcul auto pentru a se asigura că totul este conform.” – precizează DPC pe o rețea de socializare.

Continue Reading

INFO TRAFIC

Accident în Modelu. O autoutilitară a intrat într-un gard, după ce șoferul a pierdut controlul volanului

Published

on

Polițiștii călărășeni au fost solicitați, în această dimineață, în jurul orelor 02.10, să intervină pe Drumul National 3 în dreptul localității Modelu, unde șoferul unei autoutilitare, un bărbat de aproximativ 40 de ani, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un gard.

Oamenii legii l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

 

Continue Reading

INFO TRAFIC

VIDEO. Biciclist prins beat, sancționat de poliție, după ce a căzut pe o mașină din trafic

Published

on

Un bărbat din municipiul Călărași, în vârstă de aproximativ 50 de ani, aflat pe bicicletă, în timp  se deplasa pe Bulevardul Republicii din Călărași, a fost protagonistul unei întâmplări care ar fi putut să se aibă un final tragic. S-a întâmplat joi  1 Decembrie, orele 15:30.

Acesta ar fi plecat dintr-un local, unde a consumat alcool, iar drumul spre casă a devenit o adevărată povară.

“Ne deplasam pe Bulevardul Republicii pe sensul de mers Poliție – Școala 5., iar în fața noastră, un biciclist a căzut pe carosabil. Ne-am dat jos pentru a vedea dacă persoana aceea este bine, duhnea a băutura și am eliberat repede carosabilul.” – povestește un tânăr.

În fața Magazinului Agneza, o altă doamna era speriata și tremura. Aceasta era intr-un apel cu cei de la 112, explicându le ca același domn cu bicicleta i-a căzut pe autovehicul, obligându-o la schimbarea benzii pe contrasens, punând in pericol și alți participanți la trafic.” mai relatează tânărul.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier Călărași, format din doi agenți de poliție, care au procedat identificarea și testarea cu aparatul alcooltest al bărbatului.

Biciclistul a refuzat îngrijirile medicale de specialitate, susținând ca nu are absolut nimic, între timp, mai căzuse de câteva ori pe geamurile magazinului Agneza, spun martorii.

Alcoolemia biciclistului a fost stabilită de polițiști, aparatul a indicat o valoare 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În timp ce polițiștii întocmeau procesul verbal, biciclistul a încercat să plece, însă starea de ebrietate nu l-a ajutat prea mult. 

În final, biciclistului a fost sancționat contravențional cu suma de 1300 lei pentru  ca a circulat în stare de ebrietate sub influența alcoolului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole