Connect with us

Știri

CJCC / “7ZILE7ARTE” – Proiect de educație prin artă

Published

on

         ”7ZILE7ARTE” – Proiect de educație prin artă

         Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, desfășoară în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, proiectul de educație prin artă  ”7ZILE7ARTE”, motto-ul ales pentru acest eveniment fiind unul special – ”Shakespeare a creat lumea în șapte zile” – un vers dintr-o poezie semnată de poetul Marin Sorescu.

Luni, 30 septembrie, ora 19:00

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”Constanța deschide seria manifestărilor din acest proiect invitându-i pe călărășeni la un spectacol de balet ”Romeo și Julieta”, în regia lui Horațiu Cherecheș.

Advertisement

Soliști: Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Horațiu Gherecheș, Bogdan Bîrsănescu, Daia Kashiwaba, Keito Shimomura.

Marți, 01 octombrie, ora 19:00

”Tradiții românești și nu numai” – spectacol susținut de trupa ALESIS – Cornelia Tihan și taraful

 Formația Alesis este un nume deja foarte cunoscut prin emisiunile tv., spectacolele, concertele susținute în toaă țara și pe multe meridiane ale lumii (Canada, SUA, Israel, Japonia, Germania, Italia, Moldova, Olanda etc.).

Piesele proprii, multe ajunse slagăre, dar și piese de excepție din muzica internațională și românească, cu orchestrații personalizate, alcătuiesc un repertoriu imens calitativ și cantitativ.

Miercuri, 2 octombrie, ora 19:00

Teatrul NOTTARA, piesa de teatru ”Thailanda” de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia Alexandru Jitea.

Advertisement

Distribuția:Andreea Măcelaru Șofron; Victoria Cociaș; Cristina Stoica Ivanciuc.

Scurt sinopsis

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei trecute de vârsta a doua discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera și a deschide un nou drum în viață, Aleka, Fotini și Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar și cu ceilalți. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

Joi, 3 octombrie, ora 19:00

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” Constanța – ”Magic swing” – muzica retro anii 30; 40; 50; 60; evergreem-uri.

Soliști vocali: Daniela Vlădescu și alți soliști ai teatrului.

Conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian. Pe scenă evoluează o echipă de tineri ce cântă și dansează, toți soliști și balerini deopotrivă. Melodiile dăruite publicului sunt șlagăre retro, din anii 30, 40, 50, 60, evergreen-uri care transced temporalitatea, care au însuflețit generațiile trecute și își păstrează și azi valoarea și frumusețea. Sursa – tnobconstanta.ro

Advertisement

Vineri, 4 octombrie, ora 19:00

Teatrul ”TOMA CARAGIU” Ploiești – piesa ”Zaraza” – scenariu Daniel Chirilă. Un spectacol de Răzvan Mazilu.

E foarte important să credem ca există mister în lume, metafizica, poate că viața e vis și visele noastre comune, ale oamenilor, se nasc tocmai din această evaziune necesară, din această fugă de cotidian. Zaraza e povestea de care avem nevoie, face parte organic din noi, din spiritul nostru, din visele românilor, deci mi s-a părut cu atat mai important să o redăm spectatorilor, orașului, acum – într-o epocă în care se iubește prea puțin, niciodată total, până la capat” , Razvan Mazilu-regizor.

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 19:00

CINEACORDEON – de la filmul mut la musical cu: Alesia & Bianca Drăgoi – viori; Florentina Drăgoi – chitară & voce; Robert Cina/Adraian Flautistu – contrabas; Lucian Maxim – percuții.

Invitat special – AYLIN CADÎR

Advertisement

În cadrul unui spectacol complex, publicul este invitat să ia parte la o călătorie muzicală ce începe în epoca filmului mut și a emblematicului actor Charlie Chaplin și ajunge la acordurile unor partituri din celebre creații cinematografice moderne. Incursiunii muzicale inițiată de interpretul și compozitorul Emy Drăgoi i se va alătura și cunoscuta  cântăreață și actriță română de origine turcă Aylin Cadîr, invitat special al spectacolului.

Duminică, 6 octombrie, ora 19:00

Stand up comedy cu: George Tănase, Mane Voicu, Ioana State, Radu Bucălae și George Adrian

George Tănase  este un actor de comedie, stand-up-er si realizator tv. A debutat în televiziune în anul 2014 cu emisiunea “Tânăr și Nedumerit”, difuzată pe ZU TV. Tot în 2014 a jucat în sketch-uri în cadrul emisiunii Observator Special de pe postul Antena 1. Între anii 2015-2016 a jucat pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București și în cadrul Universității Hyperion alături de trupa de teatru Arthesium. În anul 2016 a participat la emisiunea iUmor de pe Antena 1 și a ajuns în finală, urmând apoi să revină ca invitat special în 2018 cu un număr de stand-up în cadrul aceluiași show. Tot în același an a intrat în echipa emisiunii “În puii mei” ca actor, unde joacă alături de realizatorul Mihai Bendeac.

Mane Voicu este de două ori finalist “iUmor” , face stand-up încă de la vârsta de 16 ani, iar de-a lungul timpului a obținut și câteva premii drept confirmare pentru ceea ce face. Este castigătorul competitiei internaționale de stand up comedy “FISC2013”. Acum, la 24 de ani, este pregătit chiar de un One “Mane” Show. După absolvirea facultatii de teatru, profeseaza doar în domeniul stand up comedy.

Ioana State, o tânară în vârstă de 26 de ani care s-a folosit de poante cu și despre limba română pentru a oferi o lecție de gramatică pe scena show-ului “iUmor”. De departe, Cheloo a fost cel mai impresionat, precizând ca trebuie neapărat sa meargă mai departe în concurs pentru ca este “un personaj util” și oferă un exemplu.

Radu Bucălae, unul dintre finaliștii ”iUmor”, ar fi trebuit să fie inginer electronist la Târgu Jiu, dar din fericire a făcut o schimbare de carieră și a dat la Facultatea de Actorie din Craiova. În 2013 a încheiat studiile și și-a dat seama că vrea să se apuce de comedie, așa că a început să apară în spectacole de stand-up și chiar să joace în seriale.

MANAGER,

Advertisement

Virgiliu DIACONU

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *