Zilele localității Borcea, 17-18 august 2019. Aniel Pațurcă: “Am realizat multe proiecte, având suportul și susținerea dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc!”
Anul acesta, Primăria Comunei Borcea și Consiliul Local serbează zilele localității în perioada 17 -18 august. Evenimentul se află la cea de a X-a ediție, devenind deja o tradiție pentru locuitorii satelor din comună. Pe locația stadionului din localitate s-au amplasat magazine și unități de comercializare a produselor specifice, de prelucrare a produselor din carne, dulciuri, distracții, terase, etc., asemeni unui târg de toamnă. Lumea a venit, cu mic cu mare, pentru a lua parte la ziua localității de care aparțin. Bunăvoia și distracția au fost la ele acasă. Prezenți la manifestare fiind și persoane din localitățile limitrofe. Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă și echipa s-au făcut plăcuți comunității, reușind să mulțumească și cele mai pretențioase cerințe. Mai multe ansambluri folclorice și cultural artistice din localitate, sau alte comune au participat în desfășurarea programului. Scena a fost permanent ocupată de soliști și personale artistice de renume național. Stadionul a devenit neîncăpător pentru cele peste 2.000 persoane.
Slujba religioasă a deschis sărbătoarea comunei, iar primarul Aniel a ținut un discurs emoționant, încărcat cu aprecieri pentru oamenii din localitate.
Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă: Bine ați venit la Zilele comunei Borcea, manifestare ajunsă la a X-a ediție! Anul 2019 a fost proclamat de BOR an omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), ca recunoaștere a contribuției majore a satului la devenirea istorică a poporului român . Fibra satului românesc s-a întâlnit dintotdeauna cu creştinismul şi ortodoxia. Prin Biserică s-a aşezat armonia între oameni şi s-a trezit spiritul de comuniune.
Astfel, obiceiurile şi-au tras seva din duhul credinței, s-au frământat în covata satului şi s-au copt la flacăra iubirii neîntrerupte dintre generaţii. Preotul a fost și este, alături de învățător/profesor, modelul satului, iar eu trăiesc alături de dumneavoastră bucuria de a-i avea alături la marile proiecte ale comunității noastre , dar și la ceas de sărbătoare. Ca primar, fiu al satului, am înțeles viața și ca „timp binecuvântat pentru a sfinți locul în care trăim”. Iar dacă sfințim locul în care trăim pe pământ putem spera să primim și un loc în ceruri, „un colțișor în rai”.
Advertisement
Am avut șansa de a conduce o comunitate de oameni inteligenți, care au dorința evoluției, iar contactul direct cu fiecare dintre dumneavoastră mi-a dezvăluit frumusețea interioară a țăranului român care știe, printr-o împletire fericită între rugăciune, muncă, vers și cântec să-și exprime trăirile și bogăția obiceiurilor și tradițiilor. Am realizat multe proiecte, având suportul și susținerea dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc! Le mulțumesc sponsorilor, Consiliului Local, funcționarilor publici din aparatul Primăriei pentru profesionalism și implicare, întreprinzătorilor din mediul privat pentru locurile de muncă create și pentru contribuția la bugetul local. Mai avem multe de făcut atât pe direcția modernizării cât și pe cea a păstrării tradiției. Sunt convins că tradiția va rămâne totdeauna păstrată în esența ei ca parte a ,,Veșniciei care s-a născut la sat.” Acum să ne bucurăm de această sărbătoare de suflet care ne adună și ne unește .Să aveți momente de bucurie acum și în toate zilele ce vor urma ! La mulți ani ,borcenii mei!