Connect with us

Administrație

VIDEO. Roseți | Primarul Rîjnoveanu, amendat de către Garda de Mediu

Published

on

Primarul comunei Roseți din jud. Călărași, Nicolae Rîjnoveanu a fost amendat pentru a doua oară în 2023 de Garda de Mediu Călărași. De data aceasta, a fost vorba despre câțiva saci de gunoi menajer aruncați pe spațiul public. Primarul spune că nu a apucat să soluționeze problema la timp din cauza vremii și a făcut contestație.

Comuna Roseți a fost amendată de către Garda de Mediu cu 25.000 de lei pentru câțiva saci de gunoi menajer, aruncați pe spațiul public. Nicolae Rîjnoveau, primarul, spune că Roseți este una dintre cele mai curate localități și datorită cetățenilor care se implică.

„Mi-aș dori să vină o comisie să vadă situația din Roseți. Comuna Roseți, la ora actuală, face parte dintre localitățile foarte curate. Cetățenii își dau silința să mențină această curățenie. În fiecare an, cu ocazia zilelor comunei, i-am premiat pe toți locuitorii care, prin aportul lor, au înfrumusețat această localitate. Adică spațiul verde menținut și aranjat, așa cum ar trebui să fie”, a spus acesta într-o conferință de presă a PSD Călărași.

Despre situație, primarul spune că nu a fost mare lucru și că într-o zi a fost soluționată problema. Însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Rîjnoveanu nu a putut să intervină.
„Ei nu au răbdare ca eu să termin toate aceste probleme pe care mi le-au creat anumiți cetățeni. Imediat amendă, a declarat acesta.

Primarul se declară supărat, pentru că spune că are nevoie de bani să introducă rețeaua de gaze în comună.

Advertisement

Am ținut cont întotdeauna să fac economii. De trei, patru ani de zile am căutat să nu fac prea multe investiții. Îmi trebuie bani pentru rețeaua de gaze. Pentru mine, acest proiect înseamnă extraordinar de mult. E rostul vieții mele pe pământ, mai ales pentru localitatea asta. Vreau să introduc și gaze, a mai spus.

În momentul de față, primarul a depus contestație. Pentru o reducere de 50% din suma de 25.000 de lei, amenda ar trebui plătită în 15 zile.

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate