Connect with us

Administrație

VIDEO | Roseți: Primarul critică frecvența avariilor de curent și lipsa echipajelor de intervenție

Published

on

Primarul localității Roseți din jud. Călărași, Nicolae Rîjnoveanu, a criticat, într-o dezbatere publică, modul în care s-au soluționat avariile de la rețeaua de energie electrică după viscolul puternic de acum câteva săptămâni. Atunci peste 70.000 de gospodării din județ au rămas fără curent timp de mai multe zile. La dezbatere au participat reprezentanții E-Distribuția SA – Tudor Cristinel, Distrigaz SUD Rețele – Viorel Ivanciu, și vicepreședintele ANRE – Mircea Man.

Nicolae Rîjnoveanu critică lipsa de dezvoltare a rețelei de electricitate în localități și spune că la cea mică adiere de vânt, comuna rămâne fără curent.

„Pentru că fostul furnizor n-a luat nicio măsură și în atâția ani de zile planul lor de dezvoltare a fost zero, prin faptul că nu s-a făcut nimic la nivel de localități. Și la cea mai mică adiere de vânt, conductorii se lipesc unul de celălalt. Numai eu știu câte transformatoare s-au ars în comuna Roseți și de fiecare dată în perioada sărbătorilor de iarnă”, a spus primarul.

De asemenea, primarul și-ar dori mai multe echipaje de intervenție în teren atunci când apar probleme grave la rețea.

„Trebuie să învățăm din necazuri, pentru că din necazuri învățăm. Cu numai două echipaje care acționează în teren, credeți că se pot rezolva situațiile într-un județ cum e Călărașiul? Nu. Haideți să facem altcumva, ca Enelul, în momente de criză, să aibă încheiate contracte cu anumite societăți din interiorul județului care să acționeze rapid”, a transmis primarul Rîjnoveanu.

Advertisement

Soluția, din perspectiva primarului comunei Roseți: existența, la nivel intern în cadrul comunelor, a câtorva echipaje de intervenție pentru a accelera timpul de soluționare a avariilor.

În cazul meu, noi avem servicii de mentenanță pe diferite obiective. De exemplu, serviciul de iluminat public. Avem un om căruia îi dăm un salariu lunar ca să repare rețeaua. Același lucru putem să-l facem și în astfel de momente – să fie patru, cinci echipaje care să rezolve problemele. Cum Dumnezeu vin echipe din Giurgiu să mă ajute pe mine la Călărași? De ce? Când noi poate avem societăți speciale în acest sens care pot interveni și ajuta”, a mai spus Nicolae Rîjnoveanu.

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a spus că există un control referitor la evenimentele care au avut loc, nu cu scopul de a amenda pe cineva: „Nu ăsta e scopul autorității, ci să învățăm din lucrurile care nu au fost bine făcute și să le corectăm”, a clarificat Mircea Man.

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate