Connect with us

Breaking News

VIDEO. Aproximativ 1.000 de permise auto reţinute de poliţiştii călărăşeni

Published

on

La data de 17 august 2017, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, șef birou în cadrul Serviciului Rutier Călărași, comisar-șef de poliție Mihai Magearu și Șeful Serviciului de Investigații Criminale Călărași, comisar-șef de poliție, Nicolae Tase.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează organul judiciar competent.

În primele 7 luni ale anului 2017, la nivelul judeţului Călăraşi au fost dispuse 175 măsuri de supraveghere judiciară, constând în 17 arest la domiciliu, 1 control judiciar pe cauțiune, 157 control judiciar, fiind înregistrate 11 înlocuiri ale măsurilor de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2017, la nivelul judeţului Călăraşi, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 171 persoane (față de aceeași persoană putând fi dispuse mai multe măsuri). Măsurile care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, în perioada analizată, poliţiştii au desfășurat activităţi specifice faţă de 15 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 155 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La nivelul judeţului Călăraşi, au fost înregistrate 11 înlocuiri ale măsurii de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri, respectiv 3 măsuri de control judiciar cu măsura arestării preventive, 1 măsură de control judiciar cu măsura arestului la domiciliu și 7 măsuri de arest la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Exemple:

În timp ce se afla în control judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, persoana supravegheată, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a încălcat obligația de a nu reveni în locuința familiei, de a nu se apropia de persoana vătămată sau de membrii familiei. În acest sens polițistul desemnat cu supravegherea a întocmit sesizare motivată, care a fost înaintată instanței de judecată, fiind astfel emis mandat de arestare preventivă.

În timp ce se afla în executarea măsurii controlului judiciar dispus de Tribunalul Călărași pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, inculpatul a comis o nouă infracțiune de furt calificat, fapt pentru care polițistul desemnat cu supravegherea a întocmit sesizare motivată. Astfel, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu.

În timp ce se afla în executarea măsurii controlului judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași pentru săvârșirea infracțiunii de furt, la sesizarea Biroului Supravegheri Judiciare privind depășirea limitei teritoriale în două situații, Judecătoria Călărași a dispus înlocuirea măsurii inițiale cu măsura arestării preventive a inculpatului.

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

          Activităţile desfăşurate de poliţia rutieră în primele 7 luni ale anului 2017 au urmărit creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, prin constatarea și sancționarea abaterilor la regimul rutier.

          Strategia de acţiune folosită de Serviciul Rutier în primele 7 luni ale anul 2017 s-a axat pe concluziile desprinse din analiza zilnică a evoluţiei principalilor indicatori dinamici, care a vizat combaterea comportamentelor de natură să prejudicieze siguranţa participanţilor la trafic, prin dimensionarea şi dispunerea corespunzătoare a efectivelor în teren.

În acest context Serviciului Rutier a organizat şi coordonat în perioada de referinţă 251 de acţiuni, dintre care 177 cu efective proprii și 74 de acţiuni  împreună cu alte formaţiuni de poliţie sau în colaborare cu alte instituţii.

În timpul activităţilor desfăşurate, au fost constatate și sancționate 14.292 abateri contravenționale, dintre care 13.886 la regimul circulaţiei, fiind reţinute 1090 permise de conducere auto şi retrase până la remedierea deficienţelor constatate 462 certificate de înmatriculare.

Tot ca rezultat al activitaţilor desfăşurate, au fost descoperite  322 de fapte penale, din care 140 la regimul circulaţiei şi 182 de altă natură, pentru care au fost demarate cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite.

În 7 situaţii, urmare a comiterii unor infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere, s-au dispus măsuri preventive împotriva persoanelor cercetate, constând în reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmată de dispunerea în 5 cazuri a măsurii arestării preventive şi în 2 cazuri a măsurii controlului judiciar.

În perioada de referință, în paralel cu acţinile organizate în domeniul siguranţei rutiere, polițiștii Serviciul Rutier au participat şi la acţiuni organizate de alte structuri de poliţie, care au vizat combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, migraţiei ilegale şi traficului de persoane, braconajului, furturilor de auto, materiale lemnoase, feroase şi neferoase.

Ca rezultat al activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au dispus confiscarea a 209.600 țigarete.

O atenţie sporită a fost acordată respectării legalităţii transporturilor  rutiere publice, taximetriei şi verificării stării tehnice a autovehiculelor

În cadrul acestor acţiuni, s-a colaborat cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Călărași, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere şi Registrul Auto Român, fiind vizată, pe lângă verificarea legalităţii transportului public de mărfuri şi persoane, starea tehnică a autovehiculelor, respectarea normelor AETR (timpii de odihnă şi repaus) şi ADR (transportul de mărfuri periculoase).

La nivelul județului, activităţile desfăşurate pe linia verificării legalităţii transpotului rutier de persoane s-au materializat în 16 acţiuni, constatându-se 279 de abateri, care au fost sancţionate cu amenzi.

          Pe linie de transport public de mărfuri s-au desfăşurat 6 acţiuni, constatându-se 341 de abateri. Au fost reţinute 57 de permise de conducere.

În ceea ce privește activitatile privind transportul public de persoane în regim de TAXI, s-au desfășurat 6 acţiuni, în timpul cărora s-au aplicat 122 sancțiuni contravenţionale şi s-au reţinut 3 permise de conducere.

Pentru controlul stării tehnice a autovehiculelor, s-au organizat 32 acţiuni împreună cu RAR, fiind aplicate 423 sancţiuni contravenţionale și reţinute 24 permise de conducere. Au fost retrase și 332 certificate de înmatriculare.

S-au stabilit traseele de instruire practica și examinare auto

La nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au fost stabilite și comunicate reprezentanților școlilor de șoferi următoarele trasee de instruire practica și examinare auto: toate strazile din mun. Călărași, cu excepția str. București, Prel. București, Grivița, Eroilor, bd. Republicii, bd. N. Titulescu, bd. Cuza-Voda – zilnic în timpul săptămânii în intervalul orar 07,00 – 08,30 și 15,30 – 17,30, și în week-end pe toate străzile, cu excepția str. Belșugului, în intervalul 09,00 – 12,00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Belciugatele: Amalia Bellantoni, bătută de vecini. Scenele șocante, transmise live pe TikTok

Published

on

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără, de 29 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că o femeie i-ar fi  adresat injurii, iar soțul său ar fi fost agresat fizic de către soțul acesteia.

Polițiștii au stabilit că la data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:15, pe fondul unui conflict mai vechi și a unor discuții în contradictoriu, o femeie, de 42 de ani, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat, de 56 de ani, și de soția acestuia, de 63 de ani.

Pe măsură ce conflictul a degenerat, cei doi soți ar fi fost agresați fizic de către femeia de 42 de ani, de soțul ei, un bărbat tot de 56 de ani, și de angajatul celor doi, un bărbat de 37 de ani.

La fața locului au sosit echipaje medicale, însă persoanele implicate au refuzat să primească îngrijiri medicale sau să fie transportate la spital.

În urma cercetărilor efectuate, femeia de 42 de ani a relatat polițiștilor faptul că în trecut a

r fi primit amenințări cu acte de violență din partea soților de 56, respectiv 63 de ani, însă a refuzat să depună plângere penală în acest sens.

De asemenea, toți cei implicați au refuzat să depună plângeri penale sau să se prezinte la sediul unității de poliție, ori să fie examinați medical.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, cercetările fiind în prezent în desfășurare, sub supravegherea unității de parchet.

De asemenea, la data de 18 februarie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 63 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că un bărbat, de 56 de ani, împreună cu alte 3 persoane au intrat în curtea sa.

În fapt, 3 persoane de 56, 37 și 13 ani, precum și o a patra persoană, care a rămas neidentificată, ar fi venit având asupra lor obiecte contondente, cu intenția de a-l intimida pe soțul apelantei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, cercetările fiind continuate, sub supravegherea unității de parchet.

 

 

Continue Reading

Breaking News

Răzvani: Profesor de matematică, acuzat ca și-a agresat două eleve în timpul meditațiilor

Published

on

Un profesor de matematică din Lehliu-Gară este suspectat că a agresat sexual două adolescente, în vârstă de 14 și 17 ani, în timpul sesiunilor de meditații la domiciliul său. Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași, profesorul în cauză este Daniel Boșneag, în vârstă de 52 de ani, și predă la Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, conform surselor apropiate anchetei.

“Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 52 de ani, bănuit de agresiune sexuală. Din cercetări a reieșit că, în luna martie a anului 2023 și în luna februarie a.c., în timpul orelor de meditație pe care le oferea la domiciliu, bărbatul ar fi atins în scop sexual două tinere, de 14 și 17 ani”, se mai arată în comunicat.

În data de 13 februarie, anchetatorii au efectuat o percheziție la locuința individului, unde au confiscat mai multe bunuri relevante pentru caz: patru telefoane, două laptopuri, două camere video, două tablete și o cameră de supraveghere.

Persoana în cauză, un profesor, a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței astăzi, 14 februarie, cu cererea de arestare preventivă. Dosarul este investigat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Continue Reading

Breaking News

Agresorul din Ciocănești, arestat la domiciliu. Anchetatorii au percheziționat casa

Published

on

Agresorul din Ciocănești

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Un bărbat în vârstă de 84 de ani din comuna Ciocănești, județul Călărași, cercetat de polițiști după ce mama unei fete de 11 ani din localitate l-a acuzat că a agresat-o sexual pe cea mică, a fost plasat în arest la domiciliu, conform deciziei anchetatorilor.

Conform comunicatului emis de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Călărași, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului S.A. (84 de ani), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor„, conform prevederilor art. 219 alin. (1) din Codul Penal.

Conform ordonanței procurorului, incidentul ar fi avut loc pe data de 30.01.2024, în jurul orei 14:30, când un copil în vârstă de 11 ani se întorcea către locuința sa pe o stradă din comuna Ciocănești. În acest context, inculpatul S.A., în vârstă de 84 de ani, ar fi abordat minorul, profitând de vulnerabilitatea acestuia și ar fi comis mai multe acte de natură sexuală, inclusiv mângâieri în zona fesieră și a sânilor, în scop sexual. Ulterior, acesta l-ar fi invitat pe minor în curtea locuinței sale.

Pe data de 09.02.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, împotriva inculpatului S.A., iar dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Înainte de această decizie, la data de 08.02.2024, organele de poliție din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au luat măsura reținerii împotriva inculpatului, pentru o durată de 24 de ore, și au efectuat un mandat de percheziție la locuința acestuia din municipiul Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate