Connect with us

Actualitate

VIDEO. Premieră pentru locuitorii comunei Roseți! Anul acesta se va organiza pentru prima dată “ZILELE COMUNEI ROSEȚI”

Published

on

Premieră pentru locuitorii comunei Roseți!  În primul rând, pentru prima dată în istoria sa, în comuna Roseți  se vor sărbătorii “Zilele comunei Roseţi”. 

Ieri am ajuns la primăria din comună Roseți și am stat de vorbă cu primarul comunei, Râjnoveanu Nicolae. L-am găsit în birou, împreună cu reprezentantul Inspectoratului de Jandarmerie și reprezentantul Inspectoratului de Poliţie. Discutau despre modul în care se va desfășura evenimentul ce va avea loc pe data de 19, respectiv 20 august, “Zilele comunei Roseți”. Am așteptat să finalizeze discuțiile cu reprezentanții instituțiilor mai sus menționate, ce erau prezenți în birou pentru a sprijinii desfășurarea în siguranță a evenimentului.

Vă lăsăm pe dumneavostră să urmăriți materialul video realizat de echipa Călărași News. 

https://www.youtube.com/watch?v=e5XXqS7df5E

Scena proprie a comunei Roseți avea parte de ultimele pregătiri pentru evenimentul ce va avea loc maine și în ziua următoare.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO. Fotbalul care schimbă destine: Cupa Speranței sprijină trei copii în lupta cu boala

Published

on

cupa speranței

În perioada 20-28 aprilie 2024, Sala Polivalentă “I.C. Neagu” din municipiul Calărasi devine epicentrul unui eveniment dedicat altruismului și solidarității umane: Turneul Caritabil de Fotbal “Cupa SPERANȚEI”. Organizat de publicația Realiatea din Călărași și Primăria Municipiului Calărasi, acest turneu își propune să aducă un zâmbet pe chipul a trei copii curajoși, care luptă împotriva unor maladii grave.

Cu un scop nobil în minte, Cupa SPERANȚEI se concentrează pe sprijinirea copiilor aflați în dificultate medicală, oferind o platformă pentru comunitatea locală și nu numai, să se implice și să ajute.

David-Alexandru Tănase este unul dintre cei trei copii care beneficiază de acest ajutor de neprețuit. La doar 8 ani, el a fost diagnosticat cu Leucemie Limfoblastică Acută, aflându-se acum în remisiune. Cu resursele financiare reduse ale familiei, turneul devine o lumină de speranță pentru ei, ajutându-i să facă față cheltuielilor medicale și de trai zilnice.

Irina Ecaterina Strugaru, în vârstă de 7 ani, luptă cu autismul infantil. Familia ei se bazează pe veniturile din domeniul construcțiilor și pe asistența personală, iar costurile terapiei și suplimentelor necesare pentru ea sunt greu de suportat. Fiecare contribuție la acest turneu îi aduce un pas mai aproape de tratamentul și îngrijirea de care are nevoie.

Sofia Emilia Buzatu, în vârstă de 9 ani, se confruntă cu un diagnostic crunt: neuroblastom. După două intervenții chirurgicale și tratamente intensive, ea luptă în continuare cu această boală nemiloasă. Costurile medicale ridicate pun o presiune financiară grea asupra familiei, iar acest turneu vine ca un suflu de speranță în viața lor.

Advertisement

Cu participarea a 12 echipe de amatori, turneul reprezintă o uniune a pasionaților de fotbal din comunitatea locală. Echipele precum Sporting Calarasi, Digi Calarasi, sau Friends Team Calărasi se întrec pentru un scop nobil: sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.

Fie că ești un spectator pasionat de fotbal sau doar un suflet generos, ești invitat să te alături acestui eveniment deosebit. Poți face donații în timpul turneului sau în contul R071 BREL 0005 5396 3272 0100 pentru a contribui la aceste cauze nobile.

Continue Reading

Actualitate

Toți șoferii sunt obligați să dețină „cutia neagră”. Ce date înregistrează dispozitivul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Toți șoferii care doresc să înmatriculeze mașini noi în a doua jumătate a acestui an, începând cu data de 6 iulie 2024, vor fi obligați să le echipeze cu dispozitivul cunoscut sub numele de „cutie neagră”.

Cunoscut ca EDR (Event Data Recorder, denumit popular și cutia neagră), dispozitivul va înregistra o serie de date relevante în cazul unui accident rutier, cum ar fi viteza de deplasare, poziția pedalelor de accelerație și de frână (nivelul de apăsare), turația motorului, unghiul de virare, activitatea sistemelor de siguranță cum ar fi ABS-ul și sistemul de control al stabilității, momentul declanșării airbag-urilor, utilizarea centurilor de siguranță, și altele.

Cutia neagră va monitoriza constant acești parametri, însă datele vor fi stocate doar în cazul unui accident. Astfel, dispozitivul va înregistra și salva numai informațiile înregistrate cu 5 secunde înainte de producerea impactului și timp de 3 secunde după acesta.

Comisia Europeană a subliniat că sistemul nu va permite identificarea proprietarului autovehiculului sau a șoferului și nu va putea înregistra audio sau video. Parlamentul European va stabili în mod clar și precis perioada de păstrare a datelor, precum și persoanele sau entitățile autorizate să le acceseze.

Advertisement

Care este scopul implementării acestui dispozitiv? Alexandru Ancuța, asistent universitar departament autovehicule rutiere, Facultatea de Transporturi a oferit răspunsul.

Ne ajută să determinăm anumite cauze care au dus la producerea accidentului respectiv, și în felul acesta înregistrează niște date din trafic. Știm foarte bine că sunt mai multe țări, printre care și România, unde accidentele sunt la ordinea zilei, noi suntem chiar pe primul loc. Îi ajută foarte mult pe constatatori în momentul în care se întâmplă un astfel de eveniment să determine niște cauze, și poate, de ce nu, identificarea ulterioară a unor soluții prin care să eliminăm cauzele negative” a declarat Alexandru pentru PRO TV.

Este important de menționat că multe dintre mașinile aflate în circulație în prezent sunt deja dotate cu un dispozitiv similar, și anume modulul de control al airbag-ului, care în unele modele de mașini înregistrează date similare.

Continue Reading

Actualitate

Pescuitul interzis în România. Începe prohibiția generală

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Începând de marți, 9 aprilie 2024, a intrat în vigoare interdicția pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pentru o perioadă de 60 de zile, până la data de 7 iunie inclusiv.

Ordinul comun emis de Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii interzice pescuitul sportiv în toate râurile și lacurile din România.

”Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin”, se arată în ordinul Ministerului Mediului.

Totodată, în acest interval de timp, toate competițiile sportive de pescuit sunt suspendate pentru o perioadă de 60 de zile.

Advertisement

Ordinul a fost emis în concordanță cu legislația europeană, adoptată de Consiliul Uniunii Europene, prin Regulamentele CE.

„Aceste măsuri sunt necesare pentru garantarea accesului la zonele de pescuit şi la resursele halieutice, pentru desfăşurarea în mod sustenabil a activităţilor de pescuit, ţinând cont de opiniile ştiinţifice disponibile şi, în special, de raportul elaborat de Comitetul ştiinţific, tehnic şi economic pentru pescuit, precum şi de studiile ştiinţifice realizate de către fiecare stat membru pentru zona sa de activitate”, a comunicat Ministerul Mediului.

Nerespectarea ordinului conduce la sancțiuni dure pentru pasionați: amenzi de până la 1.000 de lei și interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă de până la trei ani

La finalul săptămânii trecute, jandarmii din Tulcea au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 4.000 de lei pentru diferite încălcări, printre care neprezentarea permisului de pescuit, nerespectarea condițiilor prevăzute în permis și pescuitul recreativ al unor specii sub dimensiunile minime legale.

Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadã de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu amendã şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadã cuprinsã între un an și trei ani”, a precizat Jandarmeria Tulcea, conform info-sud-est.ro.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate