in ,

VIDEO. Acoperișul unui monument istoric din centrul orașului, în pericol de prăbușire

 

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași au intervenit marți, 11 mai, pe strada București din municipiul Călărași, pentru a elimina o parte din acoperișul unui monument istoric ce se afla în pericol de prăbușire și care reprezenta o amenințare pentru cetățenii din zonă.


Cadrele militare ISU Călărași au intervenit cu două autospeciale și autoscara mecanică de 42 de metri pentru a securiza zona, conform următoarelor declarații ale purtătorului de cuvânt ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu:
În cursul zilei de ieri am fost solicitați să intervenim în municipiul Călărași, în centrul orașului, pe strada București, pentru a înlătura elemente din structura acoperișului unui imobil care putea prezenta un pericol pentru cetățenii care trec prin zonă. Am intervenit cu două autospeciale, printre care și autoscara mecanică, cea de 42 de metri. Colegii mei pompieri au intervenit eficient, au înlăturat cea mai mare parte a acestor elemente care riscau să se prăbușească și urmează să se balizeze zona, astfel încât să nu existe niciun pericol pentru cetățeni.

“Clădirea i-a aparținut doctorului Staicu până în anul 1951, după care a fost trecută în proprietatea primăriei și a avut mai multe roluri. De a lungul timpului, casa a găzduit magazine, birouri și locuințe. În 1996 a fost dată ca locuință socială pentru oameni nevoiași, fără casă sau pentru familii de etnie care au devastat-o. Undeva în anii 2000, imobilul a fost retrocedat moștenitorilor în stare avansată de degradare, dar din lipsa fondurilor proprietarilor, procesul de degradare al acesteia a continuat din cauza infiltrărilor de ploaie și zăpadă., conform  Florin Rădulescu – Muzeul Municipal Călărași

În prezent, clădirea se află pe lista monumentelor istorice și este de vânzare la prețul de 500.000 de euro

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Femeie reținută de polițiști după ce a vandalizat o agenție de turism

VIDEO. Ion Samoilă: Ei sunt cei care au votat împotriva comisiei de anchetă privind persoanele decedate de COVID-19