in

VIDEO. Ion Samoilă: Ei sunt cei care au votat împotriva comisiei de anchetă privind persoanele decedate de COVID-19

Secretarul executiv al Partidului Social Democrat Călărași și vicepreședintele al Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a prezentat, într-o conferință de presă desfășurată pe 13 mai, demersurile pe care partidul le-a făcut pentru înființarea unei comisii de anchetă legate de modul în care decesele cauzate de virusul COVID-19 sunt declarate. Al doile subiect prezentat a fost legat de dorința organizației de a câștiga alegerile parțiale din localitățile Frumușani și Cuza Vodă. De asemenea, vicepreședintele a prezentat proiectele de hotărâri dezbătute și supuse votului în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurată la CJ astăzi, printre care se enumeră anveloparea și eficientizarea clădirilor Spitalului Județean de Urgență Călărași, cât și modificarea listei de investiții din cauza micșorării sumei împrumutului pentru bugetul Consiliului Județean de la 87 de milioane, la 50 de milioane lei

Ion Samoilă: Aș începe prin a vă prezenta o situația care este dezbătută la nivel național. PSD a făcut demersuri în Parlamentul României pentru înființarea unei comisii de anchetă legată de modul de declarare a situației privind înregistrarea celor decedați în urma infectării cu COVID-19. Cu toate că în biroul permanent reunit a fost aprobată înființarea acestei comisii, în Plenul Parlamentului actuala coaliție PNL-USR-UDMR au votat împotriva acestei înființări. Întrebarea firească e ce au de ascuns legat de acest subiect. O să rămână să concluzionăm, dar este clar că există niște diferențe între ce se raportează la nivel de județ și ce se raportează la nivel național. Noi am hotărât să declanșăm o campanie de informare a cetățenilor, pentru că este normal ca cetățeanul să știe cine are de ascuns și ce are de ascuns, și o să vă prezentăm cam cum o să se desfășoare această acțiune.

Avem informații de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), așteptăm și Monitorul Oficial, să vedem dacă putem să declanșăm alegeri parțiale în localitățile în care nu au fost validați sau s-au întâmplat alte lucruri și nu avem primari. La nivelul județului Călărași este vorba de două localități – Frumușani în care primarul, chiar dacă a câștigat, nu a fost validat și situația de la Cuza Vodă. Noi suntem pregătiți, avem întâlniri săptămânale, am mers în cele două localități desfășurăm în acest moment niște sondaje de opinie. Avem mai mulți doritori pentru a se înscrie în această competiție. Este o competiție pe care vrem să o câștigăm în cele două comune și așteptăm vești din partea AEP-ului să vedem cum și când se vor desfășura aceste alegeri.

Săptămânal noi avem întâlniri cu staff-ul partidului și cu cei care sunt în conducere. Vrem să identificăm lucrurile care merg sau care nu merg în diferite organizații, vrem să ajutăm primarii și aici pun accentul pe cei care sunt noi în funcție, vrem să îi ajutăm să promoveze proiecte pentru dezvoltarea localităților. Avem aparatul de la Consiliul Județean care le stă la dispoziție în a-i ajuta ca lucrurile să meargă și să se desfășoare în niște condiții normale, să facă ceea ce au promis în localitățile pe care le conduc ca și primari.

La nivelul CJ am convocat o ședință extraordinară de îndată. Avem niște proiecte de hotărâri care nu suportă amânare și printre ele aș vrea să vă spun că avem deja o obligație față de Comisariatul Județean pentru Garda de Mediu să le asigurăm un spațiu la punctul de trecere frontiera pe toată durata anului. Se desfășoară o campanie prin care monitorizăm ceea ce intră și ceea ce iese din țară și avem această obligație, motiv pentru care am efectuat o ședință de îndată. Mai avem un proiect de hotărâre după multe demersuri făcute cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) pentru spital, anveloparea, eficientizarea clădirilor și am avut niște modificări de adus la documentul inițial, motiv pentru care nu suporta amânare. O să vedem dacă colegii noștri din opoziție o să voteze alături de noi. Mai avem un proiect – săptămâna aceasta am avut discuții cu mai multe instituții financiare legat de creditul pe care urmează să-l luăm pentru CJ. Avem o listă de investiții, am discutat-o cu băncile, am căzut de acord, urmează să aprobăm. Noi am făcut o solicitare și, până la urmă, împrumutul pe care ni-l pot acorda este de 50 de milioane, față de solicitarea inițială de 87 de milioane, de aceea a trebuit să modificăm lista inițială de investiții, urmând să o aprobăm astăzi în CJ. Nu în ultimul rând, avem în ordinea de zi un proiect de hotărâri cu asociere cu primăria privind reabilitarea variantei Nord. Avem solicitări din partea multor persoane și din partea multor societăți comerciale și am căzut de comun acord cu primăria să realizăm un parteneriat și împreună să finanțăm și să reparăm acel drum. Dacă reprezentanții actuali din Parlament s-ar apleca mai mult asupra nevoilor pe care județul le are, probabil că ar fi putut intra și proiectul pentru varianta Nord pe o finanțare din partea Guvernului sau din banii care sunt alocați pentru infrastructură. Rămâne de văzut dacă vor fi de acord și dacă vom putea desfășura aceste activități.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Acoperișul unui monument istoric din centrul orașului, în pericol de prăbușire

VIDEO. Marius Dulce: Redirecționăm din buget pentru amenajarea parcurilor și a locurilor de joacă