Connect with us

Politică

Vasile Iliuță (PSD): Intrăm la guvernare cu câteva obiective foarte clare

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, prezent în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în data de 18 mai la sediul organizației politice pe care o conduce, a readus în discuție intrarea la guvernare a PSD prin numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru.

„Intrăm la guvernare cu câteva obiective foarte clare – reducerea inflației și asigurarea cetățenilor că în iarna care urmează vor fi protejați de ordonanțe care să stabilizeze prețul la gaze și energie electrică. Situația iernii 2022-2023 e destul de dezastroasă pentru toți românii. Aceste informații se știu și Marcel Ciolacu, președintele partidului, a spus că împreună cu specialiștii partidului vor face tot ce le stă în putință să reușească să plafoneze pentru populație, prețurile să poată să fie suportate și să nu mai pună presiune.” a precizat liderul PSD Călărași Vasile Iliuță.

Politică

Noi scântei în scandalul dintre Vasile Iliuță și Dumitru Coarnă

Published

on

O alianță politică ce promitea să aducă beneficii Călărașiului și să consolideze reprezentarea acestui județ în Parlament s-a transformat într-un conflict acerb între doi oameni politici. Vasile Iliuță, liderul PSD din Călărași care a susținut și girat un om politic considerat de viitor, se vede acum nevoit să-și lingă rănile provocate de deputatul Dumitru Coarnă.

Într-o conferință de presă susținută recent Vasile Iliuță și-a exprimat dezamăgirea și regretul față de acuzațiile nefondate ale ex-deputatului PSD Dumitru Coarnă care nu ratează nicio ocazie să-și “laude” foștii colegi de partid care se pare că i-au lăsat un gust amar deputatului Coarnă.

În calitate de fost lider sindical și specialist în domeniul societății civile și al poliției, omul politic propus de Iliuță părea a fi o alegere promițătoare pentru reprezentarea Călărașiului.

Vasile Iliuță recunoaște că a comis o greșeală în cariera politică prin propunerea acestui om politic, care nu înțelege importanța respectului față de cei din jur și care pare mai preocupat de formarea unui partid viitor și de guvernarea individuală decât de construirea unor alianțe politice solide. Închiderea ușilor și continuarea jignirilor fac imposibilă formarea unor posibile alianțe viitoare, subliniază Iliuță.

“A mai fost o situație destul de delicată. Noi, la Călărași, am girat un om politic, de viitor pe care Parlamentul l-a preluat cu mare bucurie, fost lider sindical și omul care se pricepea în zona societății civile și a specialiștilor din politie ca să poată să reprezinte Călărașiul. Intervențiile domniei sale bineînțeles că nu a facut bine Călărașiului luând și spunând că de la tribuna Parlamentului a făcut câteva aprecieri neplăcute și ne-a intrebat dacă oamenii din Călărași sunt așa cum spune Mitică Coarnă că el vine de la Călărași propus de Organizația PSD Călărași.” – spune Vasile Iliuță în conferința PSD.

Cu toate că Dumitru Coarnă are intenția de a forma un partid politic și de a candida la alegerile parlamentare cu partidul Arca, își poate el asigura susținerea și poate realiza alianțe politice viitoare? 

În acest context, conflictul politic dintre Vasile Iliuță și Dumitru Coarnă continuă să atragă atenția și ridică întrebări cu privire la viitorul politic al ambilor politicieni și la posibilitățile reale de reprezentare și guvernare în interesul Călărașiului.

“Greșeala mea din cariera politică pentru că am propus un om care nu înțelege că în politică trebuie în primul rând să-i  respecți pe cei din jurul tău, nu să-i jignești pe toți  crezând că tu vei rămâne de unul singur și vei forma tu vreun partid viitor și vei guverna de unul singur. Dacă el de acum gândește că vrea să fie președintele unui partid și va continua să jignească, cu cine va face alianță? (…)” – a mai declarat Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași în conferința de presă derulată la data de 17 mai 2023.

Am vrut să obținem o reacție de la Dumitru Coarnă după declarația lui Vasile Iliuță. Deputatul a refuzat orice comentariu și ne-a urat o zi liniștită!

Continue Reading

Politică

Ultimele pregătiri pentru rotativa guvernamentală. Primarii din Călărași vor fi convocați la discuții cu miniștrii și secretarii de stat

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a fost prezent într-o conferință de presă în data de 17 mai, unde a discutat despre principalele priorități stabilite de Marcel Ciolacu în noul program de guvernare, după acceptarea prim-ministrului prin rotație de către coaliția de guvernare.

Potrivit liderului PSD, după un an și jumătate, pe data de 25 mai 2023, premierul liberal Nicolae Ciucă își va prezenta demisia, ceea ce va duce la căderea întregului cabinet și întoarcerea în Parlament cu un nou program de guvernare și un nou prim-ministru, de această dată provenind din rândul social-democraților.

Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași, a declarat: “În acest moment, președinții organizațiilor sunt responsabili să aducă în atenția secretarului general Paul Stănescu și să invite toți miniștrii sau toți secretarii de stat. Pe agenda lor trebuie să fie incluse vizite în teren și toți primarii, nu doar cei de la PNL sau PSD, ci toți primarii județului, indiferent de orientarea politică, trebuie să fie invitați pentru a primi răspunsuri privind toate proiectele pe care le au. Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării sunt cele mai vizate în prezent. Aceste ministere au cele mai multe proiecte în teritoriu prin Compania Națională de Investiții și Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Conform cifrelor prezentate, avem un total de 6400 de proiecte în Programul Național de Investiții, din care PSD are 2100 de proiecte, iar dintre acestea, 500 de proiecte au fost semnate pentru a fi implementate. În ceea ce privește gazele, au fost preluate din program 105 obiective în valoare de 5,5 milioane, dintre care 104 sunt finanțate. Pe Compania Națională de Investiție se vor deschide axe de finanțare din nou și Călărașiul trebuie să-și depună proiectele, nu numai unitatea teritorială județeană și celelalte unități teritorial-administrative să-și depună pentru proiectele viitoare.”

Continue Reading

Politică

Conducerea PSD Călărași prezintă activitatea politică. Detalii privind investițiile din județul Călărași

Published

on

În cadrul conferinței săptămânale a PSD Călărași din data de 27 aprilie, președintele partidului și al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat activitatea sa recentă și a oferit informații despre starea investițiilor actuale din județ. La eveniment au participat și Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean și secretar al organizației PSD Călărași, și Mihăiță Beștea, vicepreședinte al Consiliului Județean și președinte al organizației Oltenița a PSD.

„Am fost într-o vizită de lucru la Palatul Prefectural – e vorba de centrul sociocultural prevăzut în hârtiile de finanțare cu Compania Națională de Investiții. De fapt, aici este vorba de o investiție de 77 de milioane de lei, unde CJ a contribuit cu 6 milioane, iar restul a fost preluat de către CNI. Suntem undeva la peste 50% realizări din investiția totală a proiectului. Investiția se finalizează în luna a patra a anului viitor. Ieri (n.r. 26 aprilie 2023) am fost într-o vizită de lucru la DJ311, unde am făcut câteva verificări de rigoare. Vreau să monitorizăm unele investiții ale jud. Călărași, pentru că vine un an electoral cu multe competiții și de aceea trebuie să fim prezenți pentru a ne asigură că lucrările se vor termina în termenii pe care i-am prevăzut în contracte. Acolo e vorba de 15 km, e vorba de Nicolae Bălcescu, Ștefănești, Ileana, limită cu jud. Ialomița.” – precizează șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a făcut mai multe declarații importante legate de investițiile din zonă. În timpul unei vizite la Palatul Administrativ din Călărași, care este în curs de reabilitare, el a anunțat că lucrările au ajuns la jumătate și că proiectul ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul lunii aprilie 2024. Această investiție se ridică la 77 de milioane de lei, din care șase milioane au fost furnizate de Consiliul Județean, iar restul de 71 de milioane de lei au fost preluate de Compania Națională de Investiții.

„Tot ieri (n.r. 26 aprilie 2023) am avut o întâlnire cu consultantul, care prin hotărâre de Guvern a ministrului Turismului am fost incluși cu un Aqua parc în zona promenadei și a portului de ambarcațiuni. E vorba de o investiție a Ministerului Turismului de 1,7 milioane de euro – funcțiuni de piscină interioară, exterioară, restaurante, parcări, zonă cu șezlonguri. Un Aqua parc modern pentru care județul Călărași își dorește să modernizeze zona fostului Danubius parc, cum o știm cu toții. Continuăm acel proiect, dar cu alte teme de proiectare, pentru că așa a prevăzut ordinea din scoaterea din circuitul agricol al terenului din vecinătatea brațului Borcea și a DN3B.” precizează Vasile Iliuță în conferința de presă.

Vasile Iliuță a mai vorbit și despre vizita sa la organizarea de șantier pentru modernizarea drumului județean 311, finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei.

De asemenea, președintele CJ Călărași a vorbit despre planurile pentru dezvoltarea turismului în zonă, inclusiv amenajarea unui parc acvatic de distracții în portul turistic din Călărași. Această investiție în valoare de 1,7 milioane de euro, făcută de Ministerul Turismului, va oferi turiștilor și localnicilor o alternativă de distracție și relaxare în timpul verii și va fi un mare plus pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Ion Samoilă, vicepreședintele CJ Călărași a făcut o scurtă prezentare a activității politice desfășurate în ultima perioada în cadrul organizației județene a PSD Călărași.

„Acțiunile CJ continuă așa cum ne-am propus. Avem investiții de pus în funcțiune. În plan politic, așa cum am hotărât în consiliul politic în luna februarie, avem un calendar. O să ne deplasăm în teritoriu. În zona 3 avem de analizat tot ce se întâmplă în organizațiile de acolo. Am luat niște hotărâri – responsabilii și coordonatorii de zonă trebuie să vină astăzi în ședința biroului politic să prezinte calendarul cu întâlnirile viitoare. Alegerile de anul viitor vreau să ne găsească într-o situație foarte bună, având în fiecare organizație stabiliți cei care o să candideze, atât pentru funcția de primar, cât și pentru funcția de consilier. Ne continuăm munca politică și cred că până la sfârșitul anului o să închidem aceste întâlniri zonale în teritoriu. Suntem în situația în care putem spune că suntem pregătiți pentru alegerile ce urmează.” – a declarat Ion Samoilă, secretarul executiv al PSD Călărași.

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a făcut precizări importante în cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul PSD Călărași pe data de 27 martie. El a început prin a face o rectificare cu privire la proiectul drumurilor județene din județul Călărași. Chiar dacă partea bulgară a decis să renunțe la achiziționarea unei amfibii, colegii și executivul CJ au hotărât să continue cu acest proiect și cu achiziționarea acestei amfibii.

În ceea ce privește proiectul drumului TransRegio, acesta va ajunge până la Chiciu, iar partea de drum pe care va circula amfibia va fi lărgită. CJ are mai multe oferte și așteaptă proiectele, iar suma de 600.000 de euro este inclusă în bugetul lor.

Vicepreședintele CJ a mai vorbit și despre investițiile CJ în DN4 și zona Olteniței, mulțumindu-i în primul rând pe președintele CJ pentru deschiderea către tot județul. Deși CJ a pus la bătaie 4,9 milioane de lei pentru DN4 anul trecut, investiția a fost întârziată din cauza nehotărârii primăriei Oltenița. Proiectul a trebuit etapizat în trei bucăți, iar ultima parte a fost dată de primărie în luna decembrie. Cu toate acestea, CJ a hotărât să nu facă investiția în acel moment pentru a evita riscul ca lucrările să nu fie de calitate. CJ a făcut o adresă către primăria Oltenița pentru a primi documentația tehnică și speră că investiția se va întâmpla cât mai curând posibil.

Continue Reading

Cele mai accesate articole