Connect with us

Politică

Noi scântei în scandalul dintre Vasile Iliuță și Dumitru Coarnă

Published

on

O alianță politică ce promitea să aducă beneficii Călărașiului și să consolideze reprezentarea acestui județ în Parlament s-a transformat într-un conflict acerb între doi oameni politici. Vasile Iliuță, liderul PSD din Călărași care a susținut și girat un om politic considerat de viitor, se vede acum nevoit să-și lingă rănile provocate de deputatul Dumitru Coarnă.

Într-o conferință de presă susținută recent Vasile Iliuță și-a exprimat dezamăgirea și regretul față de acuzațiile nefondate ale ex-deputatului PSD Dumitru Coarnă care nu ratează nicio ocazie să-și “laude” foștii colegi de partid care se pare că i-au lăsat un gust amar deputatului Coarnă.

În calitate de fost lider sindical și specialist în domeniul societății civile și al poliției, omul politic propus de Iliuță părea a fi o alegere promițătoare pentru reprezentarea Călărașiului.

Vasile Iliuță recunoaște că a comis o greșeală în cariera politică prin propunerea acestui om politic, care nu înțelege importanța respectului față de cei din jur și care pare mai preocupat de formarea unui partid viitor și de guvernarea individuală decât de construirea unor alianțe politice solide. Închiderea ușilor și continuarea jignirilor fac imposibilă formarea unor posibile alianțe viitoare, subliniază Iliuță.

“A mai fost o situație destul de delicată. Noi, la Călărași, am girat un om politic, de viitor pe care Parlamentul l-a preluat cu mare bucurie, fost lider sindical și omul care se pricepea în zona societății civile și a specialiștilor din politie ca să poată să reprezinte Călărașiul. Intervențiile domniei sale bineînțeles că nu a facut bine Călărașiului luând și spunând că de la tribuna Parlamentului a făcut câteva aprecieri neplăcute și ne-a intrebat dacă oamenii din Călărași sunt așa cum spune Mitică Coarnă că el vine de la Călărași propus de Organizația PSD Călărași.” – spune Vasile Iliuță în conferința PSD.

Cu toate că Dumitru Coarnă are intenția de a forma un partid politic și de a candida la alegerile parlamentare cu partidul Arca, își poate el asigura susținerea și poate realiza alianțe politice viitoare? 

În acest context, conflictul politic dintre Vasile Iliuță și Dumitru Coarnă continuă să atragă atenția și ridică întrebări cu privire la viitorul politic al ambilor politicieni și la posibilitățile reale de reprezentare și guvernare în interesul Călărașiului.

“Greșeala mea din cariera politică pentru că am propus un om care nu înțelege că în politică trebuie în primul rând să-i  respecți pe cei din jurul tău, nu să-i jignești pe toți  crezând că tu vei rămâne de unul singur și vei forma tu vreun partid viitor și vei guverna de unul singur. Dacă el de acum gândește că vrea să fie președintele unui partid și va continua să jignească, cu cine va face alianță? (…)” – a mai declarat Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași în conferința de presă derulată la data de 17 mai 2023.

Am vrut să obținem o reacție de la Dumitru Coarnă după declarația lui Vasile Iliuță. Deputatul a refuzat orice comentariu și ne-a urat o zi liniștită!

Politică

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă se alătură Partidului România Puternică. Pentru ce va candida în anul 2024

Published

on

Conferința de lansare a organizației județene a noului Partid România Puternică

Astăzi, într-un eveniment politic de amploare desfășurat la Hotelul Hestia din Călărași, deputatul independent Dumitru Coarnă a anunțat că se alătură Partidului România Puternică. În cadrul evenimentului, Coarnă și-a prezentat Organizația județeană a noului partid, marcând o schimbare semnificativă în peisajul politic local.

Această mișcare surprinzătoare vine în urma unor discuții contradictorii cu liderul Partidului AUR, George Simion, determinându-l pe Coarnă să caute o nouă structură politică în care să își continue angajamentul său făcut în fața celor care l-au ales.

Decizia sa de a se alătura Partidului România Puternică vine în contextul pregătirilor pentru alegerile din 2024, în care Coarnă intenționează să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Continue Reading

Politică

Georgiana Teodorescu, candidatul PSD la Primăria Nicolae Bălcescu

Published

on

Georgiana Teodorescu și-a oficializat candidatura pentru funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu într-un eveniment ce a reunit susținători și membri ai comunității. Cu o vastă experiență în domeniul agriculturii și o pasiune pentru progresul comunității, Teodorescu a adus în prim planul discursului său viziunea sa asupra viitorului comunei.

„Sunt multe probleme la nivelul comunei, probleme pe care îmi doresc să le rezolv în cadrul mandatului. Sunt multe aspecte de îmbunătățit, dar pentru mine, de departe, partea educațională este cea mai importantă. Voi încerca să găsesc o rezolvare la toate problemele cetățenilor deoarece fiecare persoană reprezintă o prioritate”, a punctat Georgiana Teodorescu în discursul său.

Cu sprijinul conducerii PSD Călărași și al comunității locale, Georgiana Teodorescu a primit asigurări că are în spate o echipă solidă, determinată să aducă schimbări pozitive în comuna Nicolae Bălcescu. Președintele organizației județene, Vasile Iliuță, a reiterat angajamentul total al partidului față de candidatura Georgianei Teodorescu.

„În politică nu ne putem baza pe ipoteze și analize greșite. Nu ne putem juca cu destinele celor care ne votează. De aceea, oamenii pe care îi propun în funcții politice trebuie să confirme prin profesionalism și seriozitate. Astăzi am mobilizat echipa #PSD Călărași pentru a participa la lansarea candidaturii la primăria comunei Nicolae Bălcescu a doamnei Teodorescu Georgiana. Onestitate, demnitate, grație și implicare pentru comunitate. Sunt convins că doamna Teodorescu este cea mai bună soluție pentru dezvoltarea comunei Nicolae Bălcescu și am încredere că va transforma această comună într-un etalon administrativ. Felicitări și succes!” – a fost mesajul scris de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță pe p rețea de socializare.

Evenimentul a fost marcat și de prezența primarilor din cadrul Colegiului Partidului Social Democrat responsabil de zona Lehliu-Gară, care au venit în semn de susținere și încurajare pentru candidata Georgiana Teodorescu. Printre aceștia se numără și Petre-Alexandru Călin, primarul comunei Sărulești, cunoscut pentru rezultatele sale remarcabile obținute în alegerile anterioare.

Alături de Georgiana Teodorescu, și-au exprimat susținerea și au completat echipa de susținători nume importante din cadrul PSD Călărași, precum Ion Samoilă, secretarul general al organizației județene, Constantin Bîrcă, deputat, Ionela Ichim, președinta OFSD Călărași, Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, Ruxandra Bîrcă, directoarea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților, Nicolae Doinița, directoarea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Călărași, și Eduard Grama, directorul Ecoaqua SA.

Cu o echipă puternică și un sprijin amplu din partea comunității, Georgiana Teodorescu pornește într-o campanie electorală hotărâtă să aducă schimbările necesare și să îmbunătățească calitatea vieții în comuna Nicolae Bălcescu.

Continue Reading

Politică

George Simion a fost la Călărași. Partidul AUR prezintă candidații pentru alegerile europarlamentare

Published

on

GEORGE SIMION, la Călărași

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Într-un eveniment politic desfășurat în data de 10 februarie 2024 la Călărași, liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a prezentat publicului cei 43 de candidați pe care îi susține în cursa electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Pe scena evenimentului, George Simion a subliniat importanța alegerilor europarlamentare și a prezentat publicului lista de candidați pe care partidul îi promovează pentru a ajunge în Parlamentul European.

Printre candidați se regăsesc nume importante din diverse domenii, cu experiență și competențe variate, care își propun să reprezinte cu onoare interesele României în cadrul instituțiilor europene. Evenimentul a fost un prilej pentru a cunoaște mai bine platforma și viziunea Partidului AUR pentru viitorul Uniunii Europene, precum și pentru a dialoga direct cu candidații și liderul acestui partid.

Continue Reading

Cele mai vizualizate