Connect with us

Știri

Vasile Iliuță, despre strategia PSD pentru câștigarea alegerilor. Care este „piesa de rezistență”

Published

on

  • În cadrul unei conferințe de presă, liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a făcut declarații curajoase și a vorbit cu încredere despre obținerea unei victorii categorice în alegerile europarlamentare, afirmând că rezultatele vor depăși cu mult cele ale altor partide.
  • Iliuță a explicat în fața presei locale faptul că obiectivul său este să câștige alegerile europarlamentare. Pentru asta, evident, trebuie să existe o „piesă de rezistență” în această strategie.

„Cred că, în primul rând, sunt candidați cu experiență. Ei nu sunt la primul mandat de europarlamentar. Sunt la mai multe mandate. Aș da exemplul coordonatorului național care se ocupă de europarlamentare, nimeni altul decât fostul prim-ministru, Mihai Tudose. Am avut o întâlnire cu domnia sa, iar el a afirmat clar că așteptările de la județul Călărași sunt mai mult de 50 plus 1, așa cum am spus eu și cum am făcut declarații în conferința de presă” – a punctat Iliuță.

Liderul PSD Călărași a continuat argumentând că partidul său se distinge prin implicarea în proiecte de investiții nu doar în municipiul Călărași, ci și în întregul județ. El a subliniat că, dacă cetățenii au înțeles că PSD a reușit să pună în practică peste 60% din promisiunile sale, atunci partidul va fi ales în mod democratic pentru a reprezenta interesele județului la nivel european.

Prin organizare și mobilizare, Vasile Iliuță a prezentat subprefectul județului Călărași, care se alătură echipei pentru a consolida eforturile și a asigura un scor care să reflecte angajamentul PSD față de cetățeni. „Prin organizare și mobilizare, de aceea v-am prezentat astăzi pe subprefectul județului Călărași, venind lângă echipa Marius Dulce, ca să consolideze și să putem să scoatem un scor pe care noi l-am promis la centru.” a concluzionat liderul PSD Călărași.

Virgiliu Diaconu și Marius Dulce, desemnați de PSD Călărași pentru a coordona alegerile europarlamentare 2024 (citește aici)

După aceste declrațaii, liderul PSD Călărași pare decis să demonstreze că partidul său este pregătit să obțină încrederea a peste 50% din voturile cetățenilor județului Călărași în alegerile europarlamentare. Rămâne de văzut cum vor reacționa alegătorii în fața acestora.

Vasile Iliuță, despre strategia PSD pentru câștigarea alegerilor. Care este „piesa de rezistență”

Advertisement

 

Advertisement

Știri

Polițist local din Călărași, prins de o șoferiță în timp ce „pândea”. „A intrat după mine în magazin”

Published

on

Un nou scandal care implică polițiștii locali din Călărași este în plină ascensiune. „Pânda”, o practică polițienească, despre care mulți ar spune că nu s-ar mai practica, a ajuns să fie folosită într-un mod jalnic în zilele noastre, chiar și de polițiștii locali.

Este și exemplul unei șoferițe din Călărași care spune că a trăit o experiență cel puțin nedorită cu un echipaj de poliție locală din Călărași, despre care susține că a urmărit-o pe parcursul mai multor ore pentru a o prinde pe picior greșit.

S-a întâmplat la sfârșitul lunii noiembrie. Întâmplător sau nu, șoferița a plecat din fața blocului în același timp cu un echipaj de poliție care a venit la o sesizare în parcare la bloc. Câteva minute mai târziu, șoferița ajunge în altă locație. Coboră și petrece mai bine de 15 minute în incinta unui spațiu comercial. Pleacă de acolo și ajunge în incinta Complexului Catex, în fața magazinului DM. Parchează, coboară și pleacă.

De nicăieri, în spatele mașinii din care șoferița a coborât, în scurt timp, apare același echipaj de poliție de mai devreme, care sesizează că autoturismul acesteia era parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Polițistul pândar coboară, fotografiază mașina din față și din spate și se retrage în autospeciala de serviciu.

Advertisement

Nerăbdător să sancționeze greșeala șoferiței, polițistul local pleacă în căutarea acesteia… printre rafturile magazinelor…!

Legea este destul de limitată, iar competența polițiștilor la fel. Sancțiunile contravenționale pentru încălcarea legislației rutiere se pot aplica de polițiștii locali doar dacă șoferul este de față. De cele mai multe ori, hârtiile lăsate în geamurile mașinilor sunt ignorate de șoferii prinși în flagrant, chemați la sediul Poliției Locale pentru a da explicații.

Dornic să scrie un proces verbal, intuiește unde s-ar afla șoferița și se duce după ea. Strategia agentului pândar pare bine pusă la punct. Intră într-un magazin din zona Complexului Catex din Călărași cu pretextul că își cumpără o pastă de dinți și se întâlnește cu șoferița prinsă pe picior greșit.

„A intrat după mine în magazin. Nu mi-a venit să cred când am văzut că mă caută printre rafturi să-și ceară documentele. A venit direct la mine, după ce m-a urmărit cu mașina o oră prin trafic să vadă ce fac. Nu mi se pare normal” – scrie șoferița pe un grup de Info Trafic din Călărași.

Dintr-o „greșeală”, o găsește printre rafturi și îi amintește că a parcat neregulamentar. Ies împreună pe ușă, iar polițistul cere documentele mașinii și ale șoferului și pleacă în mașina de poliție. După un timp, se întoarce la geamul șoferiței și îi spune că va primi sancțiunea prin poștă.

Advertisement

Astfel de gesturi sunt făcute frecvent de unii polițiști locali care încurcă pânda cu atribuțiile de serviciu. Nu s-ar fi supărat nimeni dacă această pândă ar fi fost făcută și pentru a identifica acele persoane care vandalizează parcurile, sparg geamurile mașinilor, fură din stațiile de autobuz, fac gălăgie seara și exemplele pot continua.

Continue Reading

Știri

Evenimentele culturale din luna decembrie în municipiul Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași a pregătit pentru luna decembrie 5 evenimente ce vor avea loc la Sala „Barbu Știrbei”: Fuego, Tudor Gheorghe, Wiener Weihnachten Orchestra, Orchestra Simfonică București și spectacolul „Balet Vienez de Crăciun”. 

Iată programul: 

Miercuri, 6 decembrie, ora 19:00 – „Am suflet de Crăciun”, un concert de colinde și cântece de Crăciun cu Paul Surugiu Fuego. Biletele se pot achiziționa de la sediul CJCC Călărași sau online de aici. Preț: 100 de lei. 

Duminică, 10 decembrie, ora 19:00 – Balet Vienez de Crăciun, spectacol în care se vor prezenta valsuri vieneze, coregrafie de înaltă ținută și variații de balet ale soliștilor. Biletele se pot achiziționa de la sediul CJCC Călărași sau online. Preț: 110 de lei. 

Advertisement

Luni, 11 decembrie, ora 19:00 – „ALTFEL… romanța” cu Tudor Gheorghe și orchestra Concertino din Chișinău, alături de dirijorul Marius Hristescu. Biletele se pot achiziționa doar de la sediul CJCC Călărași. Preț: 150 de lei. 

Miercuri, 13 decembrie, ora 19:00 – „Crăciun Vienez” susținut de Wiener Weihnachten Orchestra și dirijor Miran Vaupotić. Biletele se pot achiziționa de la sediul CJCC Călărași sau online. Prețurile încep de la 120 de lei. 

Duminică, 17 decembrie, ora 19:30 – „Crăciun de poveste”, un concert de Orchestra Simfonică București. Bilete disponibile online. Preț: 160 de lei. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Unde va avea loc Orășelul de iarnă în Călărași, anul acesta

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, anunță amplasarea Căsuței lui Moș Crăciun în fața primăriei încă de azi dimineață, unde sunt pregătite 2000 de cadouri. Moșul va fi prezent de pe 16 decembrie până pe 23, înainte de Ajun. 

Anul acesta, Orășelul de iarnă va avea loc în fața primăriei, ținând cont de lucrările care se efectuează în zona centrului vechi. 

„Toate lucrările din oraș rămân în grija adulților, Moșul având misiunea de a aduce bucurie celor mici”, scrie Marius Dulce pe o rețea de socializare. 

În același timp, primarul face un apel către agenții economici ai municipiului care comercializează produse specifice sărbătorilor de iarnă pentru a cere primăriei mai multe informații.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate